Göçmenler iftarda buluştu

Göçmenler iftarda buluştu

23.06.2016 10:54:58

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Pazar akşamı Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesislerinde 500 kişiye yakın katılımla üyeleriyle iftarda Ramazan kaynaşması gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Taner Şafak'ın, yönetim kurulu üyeleri Beyzat Bedel, Ercan Çalışkan, Ercan Bilir, Behrin Arslantaş ile karşıladığı iftar konukları arasında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkan Vekili Elif Koryürek ve yönetim kurulu üyeleri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, muhtarlar, Hak ve Özgürlükler Partisi İstanbul Temsilcisi Fahri Vatansever, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Nedim Dönmez de yer aldı. Sema gösterileri ve dualar eşliğinde başlayan iftarda Göçmenler hep birlikte oruçlarını açtı.

BEDEL: HAK ETTİĞİMİZ TEMSİLE ULAŞTIK
Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkan Yardımcısı Beyzat Bedel, üç yıl önce aynı mekânda derneğin kuruluşuna karar veren toplantının gerçekleştirildiğini, üçüncü toplu iftar organizasyonlarını yapmaktan duydukları gururu paylaştı. Dernekçiliğin zor bir uğraş olduğunun altını çizen Bedel, aynı kültürde yetişen insanların geçmiş hatırasını yaşatan oluşum uğruna yorulmaya değdiğini ifade etti ve şunları söyledi: “Bundan yaklaşık olarak üç yıl önce derneğimizin temellerini yine bu mekânda yapmış olduğumuz toplantı ile attık. Derneğimizin kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen siz üyelerimizin ve derneğimize gönül veren dostlarımızın sayesinde hak ettiği temsile ulaştık. Her geçen gün derneğimiz güçlenmekte. Bu kutsal ve ulvi günde dayanışma ve hasret giderme adına bir arada olmaktan çok mutluyuz. Dernek olarak birlik ve beraberlik adına yapacağımız etkinlik ve organizasyonlarla bir arada olmaya devam edeceğiz.


“BİNLERCE YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK”
Memleket olarak gerçekten zor günlerden geçiyoruz. Bizler biliyoruz ki Balkan ve Anadolu topraklarında binlerce yıl sonra kardeşliği bozmaya ve kardeşler arasında nifak oluşturmaya hiçbir kimsenin gücü yetmeyecek. Allah, birlik, beraberliğimizi ve huzurumuzu bozmasın. Kardeşliğimizi, binlerce yıl daha huzurla devam ettirsin. Vatanımız uğruna şehit olan askerlerimize, emniyet güçlerimize Allah'tan Rahmet ve ailelerine sabır diliyoruz. Huzur, barış ve sevgi dolu yeni Ramazanlara kavuşmak dileğiyle Cenabı hak tutuğunuz oruçları kabul eylesin ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar siz değerli konuklarımıza katılımlarından dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.”

ŞAFAK TEŞEKKÜR ETTİ
Kürsüye çıkan Dernek Başkanı Taner Şafak tüm konuklarına davetlerine icap ettikleri için teşekkür ederken, etkinliklerinin sponsorlarına da teşekkür etti.

IŞIKLAR: BİRBİRİNİ İTTİREREK DEĞİL ÇEKEREK VAR OLMANIN YOLLARINI GELİŞTİRECEĞİZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği toplu iftarında yaptığı konuşmada aynı kültürden gelen insanların bir aradalığının önemine dikkat çekti, tarihsel geçmişlerini yaşatma ısrarından övgüyle söz etti. Işıklar farklılıkların birlikte toplumsal huzur ve barış içinde var olma başarısına vurguda bulunarak, düşüncelerini şöyle ifade etti: “Mübadil bir ailenin oğluyum, ömrüm mübadeleyi, göçü dinlemekle geçti. Kültürümüzü her ortamda yaşatacağız.
Birbirini ittirerek değil çekerek var olmanın yollarını geliştireceğiz. Silivri'de 81 ilden gelmiş hemşerimiz birbirini tamamlayarak, bütünleştirerek Silivri'de oluşturduğu bir mozaik var. Bunu halıya benzetiyorum. Bir halı üzerinde binlerce renk ve iplik olabilir ama halı tektir. Üzümün de birçok tanesi var; salkım tektir. Türkiye, Silivri bir tane. Kültürümüzü, gelenek, göreneklerimizi yaşatacağız, koruyacağız bunlar bizim zenginliğimiz olacak.

“ASIL ZENGİNLİK KÜLTÜR, MEDENİYET, HOŞGÖRÜDÜR”
Aktarmak gelişmektir. Gelişmek sadece ekonomik, zenginlik değildir; bakın Kuveyt, Kadar, Yemen… Kişi başına düşen gelir bizim on katımız, topraklarından petrol fışkırıyor. Asıl zenginlik kültür, medeniyet, hoşgörüdür. Demek ki yerin altındaki zenginliğin bir önemi yokmuş, üstünde yaşananlar ve gelecek nesillere aktarılanlar kıymetli. Bunu bilmek gibi bir görevimiz var, dernekler de bunu yapıyor. Bunun için Taner kardeşim ve birlikte görev yaptığı arkadaşlarına böyle zor zamanlarda hoşgörü ile bir araya gelme imkanları yarattıkları için teşekkür ediyorum.

“BU İFTAR RESMİNİ DİĞER 60 İSLAMÜLKESİNDE GÖREMEZSİNİZ”
Çoluk, çocuk, kadın, erkek şu iftar görüntüsünü diğer 60 İslam ülkesinde göremezsiniz. Sadece Türkiye'de görürsünüz başka yerde yok. Bu bir aradalığın kıymetini de biz bileceğiz. Sahip olduğumuz değerleri cumhuriyetimizin büyük kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduğumuzu unutmayacağız. Sonsuza kadar savunmak ve yaşatmak zorunda olduğumuz Atatürk'ün eseridir. Onu ve eserlerini korumaya devam edeceğiz. Nasıl isterse giyinir, neye isterse inanır ama bir arada olmanın yolunu bulacağız.

“HOŞGÖRÜ VE SEVGİYİ DIŞARIYA VEREBİLECEK KADAR DA GÜÇLÜYÜZ”
Ramazanlar toplumsal duyarlılıklarımızın arttığı dönemlerdir. Birbirimizi anlayacağız. Demokratlık, laiklik, hoşgörü kıymetli bir geçmişe sahip bizlere düşüyor. Tüm aykırılıkları içimizde eritebilecek kadar büyük bir aileyiz. Hoşgörü ve sevgiyi dışarıya verebilecek kadar da güçlüyüz. Bunun için bu memleket onca badireye rağmen dimdik ayakta.
Şimdiden gelmekte olan Ramazan Bayramınızı kutluyorum hepiniz sağ olun, var olun.”

SPONSORLARA TEŞEKKÜR
Işıklar'ın konuşmasından sonra derneğin iftar sponsorları Sami Barlas adına plaketini Hüsnü Yaşar Yalman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer'in elinden aldı, Nihat Sarıtaş'a plaketini Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu takdim etti. Kale Park Sosyal Tesisleri işletmecisi Günay Noyan'a teşekkür plaketini Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Taner Şafak sundu. İftarın bir diğer sponsoru Adem Ünal'a, şehir dışı programı dolayısıyla, teşekkür plaketi gönümüzdeki günlerde takdim edilecek.


Sevginar SALİ

YORUM YAP