Ferhan Tezcan

Galatasaray’da iktidar kavgası

Bundan bir yıl önceydi. Dursun Özbek'e karşı inanılmaz bir karşı duruş ve muhalefet vardı. Seçime gidildi ve üç adayından Mustafa Cengiz başkan oldu.

Başkan iyi bir insandı ama Galatasaray ile pek ilgisi yoktu. Yani ne Liseden yetişmişti, ne başka yönetimlerde yer almıştı.
Futbol ile pek tanışıklığı yoktu.
Daha doğrusu futbola yabancıydı.
Yanında o sırada bulunan Fatih Terim en büyük gücüydü.
Sonra UEFA olayları baş gösterdi. Başkan olayların içine daldı. Takım zaten emin ellerdeydi. Daha kesin olarak bir şey bilinmiyor ve UEFA korkusu tüm Galatasaraylıların içinde bekliyor. Zaten başkan Mustafa Cengiz'in UEFA işlerinde de suçu yoktu.

GOMİS PATLIYOR
Galatasaray'da Gomis geçen sezon 30 gol atmıştı. Şampiyonlar liginde çok etkili biri olacaktı. Sezon başında Feghoulı'den, Belhanda'dan daha az para alan Gomis ile yönetim arasında anlaşmazlık çıktı. Yönetim 2-3 milyon fazla isteyen futbolcusuna bunu çok gördü. Oysa Şampiyonlar ligi ve Türkiye ligi için Gomis çok gerekliydi. Yönetim başta Abdürrahim Albayrak, Fatih Terim'e ''Merak etme sana 2 santrfor alacağız'' dediler.
Dediler de konu ''kof'' çıktı.
“Paramız bitti” deyip geçiştirdiler.
Hem de ne geçiştirme.
Galatasaray'a tam 130 milyona patladı.
Takım santrforsuz tekliyor.
Eren gol atmasına rağmen beklentileri karşılayamıyordu.

FENERBAHÇE MAÇI DÖNÜM NOKTASI
Fenerbahçe maçından sonra çıkan olaylar takımın altını üstüne getirdi. Tabi ki 10 maç ceza alan Fatih Terim'in de suçu vardı. Ancak kulüp başkanı krizi hiç iyi yönetemedi. Yönetemediği gibi Fatih Terim'e de sahip çıkamadı. Çıkamamak gibi Kulüpler Birliğinde yapılan ''oyunlara'' habersiz kaldı ve ağırlığını koyamadı. Yani devamlı ''kan' kaybetmeyi'' sürdürdü.

ADAYLAR ÇIKIYOR
Galatasaray'da bir süre önce Macaristan Devlet Başkanı Urban ile dostluğu olan Adnan Polat, Budapeşte'ye gitti. Yanında birçok spor yazarı vardı. Daha önce başkanlık yapan Polat ibra edilmediği için kırgındı. Ancak Sarı-Kırmızılı camiada ona karşı yeniden dönmesi için bir istek vardı. İstek yavaş yavaş büyürken eski efsane başkan Duygun Yarsuvat, Divan Kurulunda bir cümle kurdu. ''Mustafa Cengiz Galatasaray'ı öğrenemedi.'' Gerçekten Galatasaray'ı öğrenemeyen Cengiz geçtiğimiz günlerde yine Divan Kurulunda ciddi eleştirilerle karşılaştı. Eleştiriler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

URAL AKÜZÜM KONUSU
St.Georg'dan küçüğüm Burak Elmas'ın hamleleriyle Ural Aküzüm konusu gündeme geldi. Faruk Süren'ın başını çektiği küçümsenmeyecek bir grup şimdi bir atak başlatıyor. Başkan Cengiz “Kongreye git Mart'ta seçim yapalım'' hücumlarını geçiştirmeye çalışıyor. Ama karşısında Galatasaray Liselilerin de bulunduğu bir grup var. Ural Aküzüm iyi bir Galatasaraylıdır. Tecrübelidir. Burak Elmas'la başlayan Süren'in de içinde bulunduğu bu ''iktidar kavgası'' bakalım nereye varacak.

YORUM YAP