Fikirler ölmez, izin silinmez

Fikirler ölmez, izin silinmez

14.11.2017 10:38:00

Gazi Mustafa Kemal, ebediyete intikalinin 79. yılında ilçemiz okullarında düzenlenen törenlerde, hayatı ve mücadelesi anlatılarak, fikirleri paylaşılarak, şiir, şarkı ve oratoryolarla anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında ilçemizde kaymakamlığımız tarafından düzenlenen ilçe töreniyle anıldı. Silivri Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan muhteşem programla tarihte yolculuk yaparak Mustafa Kemal'in mücadele azmine tanık olduk, bizlere yüklediği sorumluluk ve gösterdiği hedefleri bir kez daha konuştuk. Silivri Atatürk Anadolu Lisesi'nin yanı sıra ilçemiz diğer okulları da düzenledikleri programlarla Atatürk'e olan saygı ve minnettarlıklarını ifade ettiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulundular, İstiklal Marşımızı okudular.

ATATÜRK İMZASI, BÜYÜLEDİ
Çağrıbey Ortaokulu'nda Müzik Öğretmeni Volkan Yaran'ın önderliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına yaklaşık 250 kişilik öğrenci grubu Atatürk İmzasını, koronun seslendirdiği marşlar, ve müzikler eşliğinde gerçekleştirdi. Öğrencilerin gösterileri büyük alkış aldı.

ERTUĞRUL GAZİ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ, TAKDİR TOPLADI
Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen ilçe törenine ev sahipliği yapan Ertuğrul Gazi Ortaokulu, törene katılan protokole sundukları gösteriyle duygu dolu anlar yaşattılar. Ata'larını saygı ve minnetle anarak, fikirlerini sonsuza dek yaşatacaklarını ifade ettiler.

VATAN BEKÇİLERİ NÖBETTE
Gazi İlkokulu 3/B sınıfı öğrencileri, Pınar Akça'nın öğretmenliğinde Anıtkabir'i ziyarete gidemese de sembolik olarak yaptılar. Vatan bekçileri, nöbet tuttu. Anıtkabir Özel Anı Defteri hazırlandı. Hafta boyunca Atatürk sevdalarını, duygu ve düşüncelerini yazmak isteyen herkesi okullarına davette bulundular. “Biliyoruz ki bu sevda bitmez. Bedenler geçici olsa da fikirler ölümsüzdür.” diyerek okul olarak Atatürk'ü Anma Günü programlarını sundular.

“ATAM SEN RAHAT UYU, BEKÇİLERİYİZ BİZ CUMHURİYET'İN”
Namık Kemal İlkokulu öğrencileri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesinin katkılarıyla edindikleri Atatürk resimli tişörtleriyle gerçekleştirdikleri Atatürk'ü Anma Günü programlarında şiirler okudular, oratoryo sundular. Namık Kemal İlkokulu öğrenci ve eğitimcileri, “Atam sen rahat uyu, bekçileriyiz biz Cumhuriyet'in” diyerek sorumluluklarının farkında olduklarını ve emanete sahip çıkacaklarını yenilediler.

“HER 10 KASIM'DA DAHA DA FAZLA ÖZLÜYORUZ”
Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrenci ve öğretmenleri, Atatürk'ü Anma Günü'nde, “O'nu her yıl her 10 Kasım'da daha fazla özledik, her yıl 10 Kasım'da daha fazla özlüyoruz. İçimizde her gün büyüyen Atatürk sevgisi ile Ata'mızı saygı ile anıyoruz.” sözleriyle duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Anma töreni okulun sinema salonunda gerçekleştirildi. Minik öğrenciler, okudukları şiirler ve söyledikleri şarkılarla, sundukları müzikli ront gösterileriyle Ata'yı andı.

SEVGİ, MİNNET VE ÖZLEMLE…
Silivri Yıldız Çocuk Evi öğrenci ve öğretmenleri, saat 09.05'te Ata'larına saygı duruşunda bulundu. Gün boyu başöğretmenlerine olan sevgi, özlem ve minnettarlıklarını anlatan şiirler okudular, hayatını ve vatan uğruna verdiği mücadeleyi anlatan filmler izlediler.

“ATAMIZI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ”
Liderim Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri, Yüce Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yılında saygıyla andı. Hayatı, vatan ve milletimiz adına verdiği mücadele, ülkemize kazandırdıkları anlatıldı.

“ATATÜRK'Ü SEVMEK, ONU ANLAMAKLA BAŞLAR”
AKD Kids Anaokulu öğrenci, öğretmen ve velileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü hep bir arada düzenlenen törenle kutladı. Saat tam 09.05'i gösterdiğinde Saygı Duruşunda bulundular. Atatürk'ün dinlemeyi çok sevdiği şarkılar seslendirildi. Ata'nın vatan ve milletine kattıkları, düşünceleri, devrimleri anlatıldı. Günün anlam ve önemini ifade eden şarkı ve şiirler okundu. Öğrenciler Andımızı gururla okudu ve “İlelebet, fikirlerimizde ve kalbimizdesin Atatürk” dediler.

SİLİVRİ ANADOLU LİSESİ'NDE ANMA TÖRENİ
Silivri Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, yöneticilerin de katılımıyla Atatürk'ü Anma Günü programı düzenledi. Öğretmenlerden Emine Asar ve Fatma Öztürk Burgucu'nun sorumluluğunda hazırlanan programda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Atatürk konulu oratoryo sunuldu. Mustafa Kemal'in hayatı, fikirleri, kazanımları hatırlatıldı. Saygı ve minnetle anıldı.

ATA'YA YAKIŞIR SUNUM
Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Atatürk'ü Anma Günü törenine çok sayıda veli de katıldı. Okul bahçesinde, sonrasında konferans salonunda düzenlenen programda 10 Kasım Oratoryosu ve Öğrenci Korosu sunumlarıyla salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı. Çeşitli canlandırmaların ve şiir dinletilerinin de olduğu program öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışmaları sayesinde Ata'mıza yakışır bir saygıyla gerçekleştirildi.

SÖNMEZ ÖĞRENCİLERİ, “ATATÜRK'TEN SON MEKTUP” ADLI ORATORYOYU SUNDU
Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğrenci ve eğitimcileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79. yılında özlem, saygı ve minnetle andı. 8. Sınıf öğrencileri hazırlamış oldukları “Atatürk'ten Son Mektup” adlı oratoryoyu sundu, akabinde şiirler okudular.

ŞİİR VE ANILARLA ATATÜRK'Ü ANDILAR
Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri İhsan Tevfik'in rehberliğinde hazırladıkları Atatürk'ü Anma Günü programlarına okul bahçesinde Saygı Duruşunda bulunarak başladılar. Ardından İzmir Marşı söylendi. Okul salonuna geçilerek peşpeşe iki tören gerçekleştirildi. Şiirlere, konuşmalara, Atatürk'ten anılara yer verilen program video gösterimi ile son buldu.

“ATAM İZİNDEYİZ”
Turgut Reis İlkokulu öğrenci, öğretmen ve velileri de Atatürk'ü Anma Günü'nde bir aradaydı. Öğretmenlerden Damla Özaksöz ve Cemalettin Uzun'un sorumluluğunda hazırlayıp sundukları törenle Ata'yı andılar. Okudukları şiir ve şarkılarla, sundukları gösterilerle sevgi, özlem ve minnet duygularını ifade ettiler.

İlçemiz diğer okullarında da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törenler düzenlendi.
Renginar SALİ

YORUM YAP