“Evrensel medeniyet kulesi öğretmenlerimizle yükselecek”

“Evrensel medeniyet kulesi öğretmenlerimizle yükselecek”

26.11.2013 11:43:40

24 Kasım Öğretmenler Günü ilçemizde dün kaydedildi. Program, Çelenk Töreni ve Salon Programından oluştu. Atatürk Anıtı’na Çelenk sunumuyla başlayan programa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, MHP İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Şube Müdürü Mecit Bayar, CHP Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, ÇYDD Silivri Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, diğer sivil toplum örgütleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar tarafından çelenk sunuldu, ardından Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı Müzik Öğretmeni Volkan Yaran yönetiminde okundu. Programın sunumu Silivri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Nurdan Zorlu tarafından yapıldı. Çelenk töreninin ardından salon programına geçildi. Silivri Belediyesi Fuaye ve Sergi Salonu’nda düzenlenen program öncesi ikramlarda bulunuldu.
Salon programında Silivri Kaymakamı Salih Keser, Ak Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri; Metin Kaya, İnci Aydar ve Osman Umuç, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Ak Parti İlçe Yöneticileri, Hayırsever İş Adamları; Nurullah Baldöktü ve Fethi Erkoç, Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan, Silivri KAGİDER Başkanı Aynur Süleymanoğlu, Rotary Dönem Başkanı Aysel Akbulut, Silivri Rizeliler Derneği Başkanı Esma Zorer, Sanatçı Lerzan Öke, katılanlar arasındaydı.
Silivri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Asuman Erarslan’ın sunuculuğunda gerçekleştirilen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mesajının okunmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Meryem Ateş bir konuşma yaptı.

ATEŞ, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Ateş, şöyle konuştu: "Bugün 24 Kasım. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder M. Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 1981'den beri kutlanan biz öğretmenlerin günü. Bugün, bu kutlu günde benim gibi mesleğinin henüz ilk yıllarında, heyecanları yüzlerinden okunan bir grup genç meslektaşım adına bir konuşma yapmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum.
M. Kemal Atatürk, öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmada toplumu şekillendirme adına bizlere nasıl önemli bir görev düştüğünü şu sözlerle açıklamıştır. "Arkadaşlar, yeni Türkiye'nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler, sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir. Hiçbir zaman unutmayın ki Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister!"

"ÖĞRETMEN, SÜREKLİ GÖNÜLLÜ BİR LİDER OLMALI”

Yeni öğretmen modelinde öğretmen her zaman sorunun değil çözümün bir parçasıdır. Bizim için hiçbir şey dün gibi olmamalıdır. Bunun için kendimizi sürekli yenilemeli, günün gelişen şartlarına hızla adapte olmalı ve gelişen teknolojiyi iyi kullanmalıyız. Kısacası öğretmen sadece öğrencinin değil toplumunda sürekli önünde giden gönüllü bir lider olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar, Başöğretmen Atatürk'ü, aramızdan ayrılan öğretmen ve eğitimcilerimizi saygı ve rahmetle anarken konuşmama yine Ulu Önder Atatürk'ün çok sevdiğim bir sözüyle son vermek istiyorum. "Memleketi asıl aydınlığa bağlayacak olanlar öğretmenlerimizin yetiştirdiği küçük hanımlar, küçük beylerdir. Onlar geleceğin bir gülü, yıldızı, mutluluk parıltısıdır. Ne kadar mühim olduklarını bilmeli ve ona göre çalışmalıdırlar." Saygılarımı sunar, teşekkür ederim.”

KAYAPINAR: ÖĞRETMENLİK, ONURLU VE YÜCE BİR MESLEK

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, günün anlam ve önemine şöyle değindi: "Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır bu meslek.
Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı; ama aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışların da sahibi. Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hemcinslerinin haklarına tecavüz etmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir.
"Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır.

"EVRENSEL MEDENİYET KULESİ FEDAKAR VE CEFAKAR ÖĞRETMENLERİMİZ SAYESİNDE YÜKSELECEK”

Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi yeniden kuşanmalıyız.
Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz.
Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir.
Atamızın milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir vecizesi ile, bütün; bizden dua bekleyen öğretmenlerimizi rahmetle anıyor şu an aramızda olmasa da gönlü bizlerle olan emekli, çalışan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

IŞIKLAR: SİZLERİN HİZMETİNDEYİZ
Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bir konuşma yaptı. Işıklar, şöyle konuştu: "Bir meslektaşınız olarak sizlerle birlikte bu günü kutlamak benim için ayrı bir önem ve anlamı var. Eski çağlardaki öğretim şekliyle bugün teknolojinin gelişmesiyle ulaştığımız nokta çok farklı. Eskiden geleceği geçmişten öğrenirken, şimdi geleceği gelecekten, biz çocuklarımızdan yaşlılarımız bizden öğreniyor. Yeni, canlı, enerji dolu, sel gibi akan bir kuşağın eğitim kısmı çok daha zor. Eskiden alışagelmiş bir müfredat bir program vardı. Şimdi internet, sosyal medya, dünyada olup biten, kafasında önyargılar … Tüm bunların önüne geçmek gibi bir mücadeleyi getiriyor. İşte bu yarışta bizim geri kalmamamız gerekir. Eğitimin nasıl verildiği çok önemli. Bizi biz yapan milli değerlerimizin eğitimle birlikte evrenselleşmesi gerektiğine inanıyorum.

İlçemiz okullarından çok umutluyum. Başta Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürümüz, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz çok işlere imza atıyorlar. Hepinizi gönülden kutluyorum. Sizlerin hizmetinde olan bir ağabeyiniz var. Silivri’yi şanslı görüyorum. Hepinizin Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyorum.”

KESER: ÖĞRETMEN YOLU GÖSTERİR, YOLUNA GİDECEK OLAN BİZLERİZ
Silivri Kaymakamı Salih Keser, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek şunları söyledi: "Eğitimin amacı cahilliğin yok edilmesi. Cahilliği yenmenin tek yolu, öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek. Bu görev de öğretmenlere düşüyor. Mustafa Kemal Atatürk, "Yeni nesil sizlerin eseri olacak” derken öğretmene en büyük sorumluluğu yüklemiş. Öğretmen yolu gösterir, yoluna gidecek olan bizleriz. Bugün ülkenin en ücra köşesinde 10-15 öğrencisiyle bayrağımızı dalgalandıran odur. Eğitilmemiş toplumlar ülkenin yüküdür. Öğretmen, ülkenin edebiyat, sanat, bilim yollarının insana yapılan en önemli yatırımı. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere öğretmenlerimiz, ilçemizde eğitime yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi ve hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Salih Keser, Emekli Öğretmenler; Aynur Güllü, Macide Bulut, Betül Erciyas, Neriman Arsan, İhsan Bulut, Gönül Yılmaz’a Hizmet Şeref Belgelerini verdi. Geçtiğimiz ay trafik kazasında yaşamını yitiren emekli öğretmen Tülay Evrensel de yâd edildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü videosunun izlenmesinin ardından, ilçemiz müzik öğretmenleri; Volkan Yaran, İbrahim Orçin ve Emre Kahraman tarafından hazırlanan solo müzik dinletisi sunuldu. Program, Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan’ın kitabını imzalamasıyla sona erdi.

Renginar M.SALİ

YORUM YAP