Çift komisyon öneren CHP’ye Yılmaz’dan kapı gibi cevap

Çift komisyon öneren CHP’ye Yılmaz’dan kapı gibi cevap

6.03.2020 13:56:28

Daha önce çift komisyon öneren ve karşılıksız hibe araç sorgulamasına devam eden muhalefete Başkan Volkan Yılmaz'ın cevabı herkesi şaşırttı. Hibe araçlar konusunda muhalefette çift komisyon öneren CHP, meğer 10 yıllık iktidarında 16 araç hibesini kabul ederken hiç komisyona başvurmamış!

Bugünkü Mart Meclisi ikinci oturumunda görüşülen iki çöp kamyonu karşılıksız hibe talebine ilişkin muhalefet onay verirken sorgulama yapmayı da sürdürdü. Bunun üzerine Başkan Volkan Yılmaz, CHP Grubu'nun Plan ve Bütçe Komisyonu yanında hibe konularının bir de İmar Komisyonuna havalesini talep ettiğini hatırlatarak geçtiğimiz dönem, şu anki muhalefetin iktidarında 10 yılda alınan 16 hibe aracın durumuna ilişkin bilgilendirmede bulundu. Geçtiğimiz döneme ait 16 hibe araç konusunun 12'sinin meclis kararı ve komisyonlarda görüşmeksizin, 3 hibe talebinin yalnızca Başkanlık oluru ve birinin sadece encümen kararıyla kabul edildiği bilgisini kamuoyuna sunan Yılmaz, “Biz her konunun ve hibe taleplerinin mümkün mertebe komisyonlarda görüşülmesini, beraberce tartışılmasını istiyoruz” dedi.

“Silivri Belediyesi'nin bütçesini denk bir bütçe durumuna getirme çabasıyla tasarruf ederek, gelirleri arttırma anlayışı ile çalışıyoruz. Çöp toplama ve temizlik hizmetini ihale etmeden yapan İstanbul'da 39 ilçe belediyesi arasında sadece biz kendi imkanlarımızla yapıyoruz. “Bu iş ihale edilmeden yapılamaz” denildi. Bunun mümkün olduğunu, sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılabileceğini söyledik. İstanbul'da ihale yapmadan çöpünü toplayan tek ilçe belediyesiyiz bundan da rahatsız olmayalım, memnun olalım” diyen Yılmaz,  hibe taleplerinin gündemlerinde yer almayı sürdüreceğini vurguladı.

KOMİSYON KARARI OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ

Silivri Belediye Meclisinin 02/03/2020 oturumunda Abdullah Salim Çavdar'ın başkanlık ettiği Sultan Aşkın, Kenan Değdaş, Mehmet Yönet ve Lütfü Vardar'ın yer aldığı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; Ayyıldız Hazır Beton ve Turizm Taah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 34 UJ 4480 plakalı, 2017 model, Ford marka, GY91221 Motor numaralı, NMOKKXTP6KGY91221 şasi numaralı, Hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu, 34 UJ 9170 plakalı,  2017 model,  Ford marka, GY91247 motor numaralı, NMOKKXTP6                                        KGY91247 şasi numaralı hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonunun, Belediyeye ‘hiçbir menfaat beklemeden, hibe edilme talebi' oybirliğiyle uygun görüldü.

KIRKICI: DAHA ÖNCE SORDUK YİNE SORUYORUZ

CHP Grubu adına söz alan Süheyl Kırkıcı, “Daha önce sorduğumuz gibi soruyorum Başkanım; bu yapılan bağışların karşılıksız olduğunu söylüyorsunuz. Yine herhangi bir imar probleminden dolayı değil, ya da farklı bir faaliyet alanından kaynaklanmadığını söylüyor musunuz?” diye sordu.

YILMAZ: KARŞILIKSIZ BAĞIŞ ALIYORUZ ALMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Volkan Yılmaz da  “Karşılıksız bağış alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz” yanıtını verdi. Kırkıcı'nın, “Biz de sormaya devam edeceğiz. Oy veriyoruz bu soruların cevabını da almak istiyoruz” yanıtı üzerine Başkan Yılmaz, geçtiğimiz döneme ilişkin bilgilendirmede bulundu ve şunları söyledi: “Hiçbir karşılık beklemeden hibe edilen iki araç söz konusu. Konusu açılmışken hem sizleri hem de kamuoyunu bilgilendirmek isterim. Esasında belediye meclisinde oylanan bir şeyin komisyona gitmesine bile gerek yok. Ama biz ne yapıyoruz? Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderiyoruz ki muhalefet meclis üyesi arkadaşlarla fikir alışverişi yapılsın. Gizli kapaklı bir şey yapılmadığından, konu enine boyuna tartışılsın.

Benden önce 10 yıllık dönemde, 16 adet hibe araç alınmış. Siz bir önceki mecliste “Plan Bütçe Komisyonu yetmez, hibe konularını İmar Komisyonuna da havale edelim” önerisinde bulundunuz. Ben de şık ve etik olmayacağı gerekçesiyle böyle bir şeyi kabul etmedim.

ŞİMDİ ÇİFT KOMİSYON ÖNEREN CHP, KENDİ DÖNEMİNDE HİÇ BİR HİBEYİ KOMİSYONDA DEĞERLENDİRİLMEMİŞ!

Geçtiğimiz döneme ait 16 hibe konusundan Öztek, Göksular, Ayhan Uçar, Yalçınlar Dorse, Göksular, Kancıoğlu, Gökhan Saral, Soydaş Üreden, Gendav Tekstil, National Power Enerji (2) 12'si komisyona havale edilmeden meclis kararıyla kabul edilmiş, Silivri Enerji, Maranda, Göksular'a ait olanlar meclise bile gelmeden başkanlık oluruyla alınmış, Kadir Has Vakfı'na ait olan ise Encümen kararıyla gerçekleşmiş.

Bu bilgiyi de kamuoyuyla paylaşmak istedim. Biz gelen hibe taleplerinin mümkün mertebe komisyonlarda görüşülmesini, beraberce tartışılmasını istiyoruz.

“SİLİVRİ BELEDİYESİNİN BÜTÇESİNİ DENKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Silivri Belediyesi'nin bütçesini denk bir bütçe durumuna getirme çabasıyla tasarruf ederek, gelirleri arttırma anlayışı ile çalışıyoruz. Çöp toplama ve temizlik hizmetini ihale etmeden kendi imkanlarımızla yapıyoruz. “Bu iş ihale edilmeden yapılamaz” denildi. Bunun mümkün olduğunu, sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılabileceğini söyledik.

“39 İLÇE ARASINDA ÇÖPÜNÜ İHALE YAPMADAN TOPLAYAN TEK BELEDİYEYİZ; RAHATSIZ OLMAYIN, MEMNUN OLUN”

İstanbul'da 39 ilçe belediyesi arasından ihale yapmadan çöpünü toplayan tek yer Silivri Belediyesi; bundan da rahatsız olmayalım, memnun olalım.”

ÇEVRE BAKANLIĞINDAN İKİ ÇÖP KAMYONU DESTEĞİ

Yılmaz ayrıca 15 Mart itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un söz verdiği üzere “Şartsız ve hiçbir şey beklemeden iki çöp kamyonu hibesi bizlere ulaşmış olacak” müjdesini mecliste paylaştı.

Sevginar SALİ

YORUM YAP