Sevginar Sali

Çevre temizliği hassasiyetini terk etmeyin!


Gündem de hava gibi bir açıyor bi kapatıyor… Kararsız, sancılı bir geçiş mevsimi… Sıkıntılar aynı, yazıp çizmekten baygınlık getiren cinsten. Çözüm beklentilerinde tek fark artan aciliyet katsayısı. Özellikle çevre konuları. İBB, sahilde yosun patlama ve de istilasıyla baş gösteren çevre kirliliğine müdahale etti de Çevre Dernek Başkanı Ali Korsan’ın dediği gibi; geçici değil kalıcı çözümlere ihtiyacımız var. Boğluca Deresi ıslahının bir an önce tamamlanmasına, arıtmanın faaliyete geçmesi, kanalizasyon kaçaklarının önlenmesi gibi…
Konu sahilden açılmışken Mimar Sinan köprüsünde restorasyon ihalesinin tamamlanmasından sonra çalışmaların başlaması için hazırlıkların startı verildi. Tuzla deresindeki temizliğin yararı bu yaz daha da iyi hissediliyor.
Çevre Günü ve haftası hazır gündemimizdeyken; Allah aşkına, evinizin içinde gösterdiğiniz titizliği ne olursunuz sokaklarda, sahilde, açık alanlarda ihmal etmeyin. Oraya attığınız çöpler de en az evin içindekiler kadar size bir şekilde dönüp dolaşıp ulaşıyor asla aklınızdan çıkarmayın. Hem terk etmeyin hem de bunu göz ardı edenleri uyarmaktan çekinmeyin; en fazla biraz gerilirsiniz ama daha temiz bir çevre için farkındalık yaratmış olursunuz. Uyardığınız da biraz insansa bir daha aynı hatayı yapmaz her halde; içinden gelmese bile başkaları tarafından uyarılmamak için dikkat eder.

GÜNÜN SÖZÜ
Gönül çalamazsan aşkın sazını, ne perdeye dokun ne teli incit...
Eğer çekemezsen gülün nazını, ne dikene dokun ne gülü incit… * Aşık Hüdai

GÜNÜN ŞİİRİ

Anladım…

***
• Sizin de anlamınız dileğiyle : )
***

Öyle bir aşk yaşadım ki
Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de
Bazıları seyrederken hayati en önden
Kendime bir sahne buldum oynadım
Öyle bir rol vermişler ki
Okudum okudum anlamadım
Kendi kendime konuştum bazen evimde
Hem kızdım hem güldüm halime
Sonra dedim ki 'Söz ver kendine'
Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin
Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayati seyredersin
Öyle bir hayat yaşadım ki, son yolculukları erken tanıdım
Öyle çok değerliymiş ki zaman
Hep acele etmem bundan,
Anladım...
Friedrich Nietzsche


YORUM YAP