Engin Akın

Bu Sezon Futbola Doyacağız!


Yeni sezonun başlamasına az biraz zaman kaldı. Yaklaşık bir ay sonra Süper Amatör ve 1. Amatör birbiri ardına başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun vatana millete ve cümle spor âlemine.
Hayırlı olsun. Bu sezon bol bol maç izleyeceğiz. İzleyeceğiz izlemesine ama öyle kıytırık değil ha adam gibi maçlar. 4 kümede 4 SAL takımımız var. Bu da bir sezon boyunca ortalama 45 maç yapıyor. Deplasmanlara da gidenler için bu sayı ikiye katlar. Bir de Play-Off’lara kalan takımlarımız oldu mu size artı olarak bir takım için 16 maç, yeme de yanında yat. Velhasıl kelam bu sezon futbola doyacağız. Yeri gelecek hop oturup hop kalkacağız. Yeri gelecek gerileceğiz ama futbola doyacağız.
Silivrispor ile birlikte benim tahminlerimce en az 35 maç izleriz. Aynı durum Fenerköy için de geçerli olunca toplamda 70 küsür maç. Her iki takımda kurdukları kadrolara göre bir aksilik olmazsa el ele Play-Off oynarlar. Eleme maçlarında da birbirleri ile karşılaşacaklarını da hatırlatmamda fayda var. İşte ben maçı bekliyorum. Seyri mükemmel bir maç olur.
Gümüşyaka çıkmaya değil ortalarda mücadeleye oynar. Bu sezon ligi istediği yerde tamamlarsa eğer bir sonraki sezon işini kolaylar. Alibeyspor’un durumu hala bir muamma. İlerleyen günlerde lige gireceklerdir diye düşünüyorum.
1. Amatör’de ise şuana kadar üç takımımızın iddialı olması beni düşündürüyor. Aynı gruba düştükleri takdirde son derece çekişmeli maçlar bizi bekliyor diyebilirim. Gruplardan ikişer takımın çıktığını düşünecek olursak biri diskalifiye olacaktır. Yani işin aslı üç takımımız Gazitepe, Ortaköy ve Mimarsinan şuanki kadrolarına baktığımızda çıkmaları muhtemel ekiplerimizdendir. Yeni sezon bana göre Silivri takımlarının sezonu olacaktır. Silivri takımları çıkışa geçmiştir bir kere. Bundan sonra el freni çekseniz bile duramazlar artık. Mevla’m yönetimlerine ve başkanlarına bol bol maddi gelir versin. İşleri SAL’da zor. SAL’da tutunabilmek için pamuk eller cebe girmek zorunda. Altyapınız yoksa eğer SAL’da kümede kalabilmek için 75 bin, çıkmak içinde 350 bin TL gerekli, gerçi bu miktarlarla bile garantisi yok ama neyse… SAL’da işin başı para para para…
Velhasıl kelam tekrarlayalım, bu sezon bol bol mükemmel maçlar izleyeceğiz. Futbolseverlere hayırlısı olsun. Bize de hayırlısı olsun leyleği havada görmüş olacağız ki iç saha dış saha, yağmur çamur derken bir bakmışsınız sezon ile birlikte bizde bitmiş olacağız. Nediyim ben ki yeni sezon hayırlısı ile gelsin.
Siz siz olun hedefinizi A takım bazında ne koyarsanız koyun, öncelikteki hedefiniz altyapı olsun.

YORUM YAP