Sevginar Sali

Birlikten kuvvet doğar...

Çocukluğumuzun en akılda kalan hikayesidir…
“Bir baba ve üç oğlu beraber yaşıyordu. Çocukları her zaman birbirleriyle kavga ediyor, günlerce didişip duruyorlardı. Babaları bir gün çocuklarına bir ders vermek istedi. Çocuklarını etrafına toplayıp;
-“Bana birkaç demet çubuk getirin” dedi.
Çocuklar ormana gidip her birisi kucağında bir demet çubukla geri döndüler. Babaları bu çubuklardan birer tane almalarını ve elleriyle kırmalarını istedi.
Çocukların hepsi de eline aldığı çubuğu ilk denemede kolayca kırmıştı. Babaları çocuklardan bir şey daha istedi;
-“Evlatlarım! Elinize üç tane çubuk daha alın ve bunları kırmaya çalışın.”
Çocuklar üç adet çubuğu aynı anda kırmak için var güçleriyle uğraştılarsa da başarısız oldular. Çünkü birden fazla çubuğu aynı anda kırmak kolay iş değildi.
Babaları çocuklarına dönerek; – “Bu çubuklar gibi birbirinize kenetlenirseniz kimse size zarar veremez. Ancak tek bir çubuk gibi ayrılırsanız kolayca kırılabilirsiniz.” diye öğüt verdi.
Öğüt: Birlikten kuvvet doğar. Birlikte dirlik vardır, güç vardır.”

***

Futboldan anlamam ancak dünkü Silivrispor galibiyetini yorumlamak için biraz insan psikolojisi bilmeniz ve hayat dersi almış olmanız yeterli sanıyorum. Takım sahada yine 11 kişiydi ama son günlerde oluşturulan kamuoyu ile beraber birçok kişinin aklı ve gözünün oynadıkları oyunda ve kazanacakları skora kilitlendiğini bilerek sergiledikleri performans hak edilen bir galibiyeti ve sonucu doğurdu.
Siyasette, sporda, hayatta hangi alanda başarı hedefliyorsanız hedefleyin birlik ve beraberlik olmaksızın elde edilmesinin ne kadar güç olacağını unutmamak gerek. Kutuplaşma, ayrışma, ötekileştirme, yalnızlaştırma insanı sadece hedeflerinden ve başarıdan değil hayata dair ne varsa hepsinden kopartır.
İçinde bulunduğumuz süreçte hayata dair her şey biraz daha zor… Spor da bu süreçlerden kuşkusuz nasibini alıyor… Anlayış ve hoşgörü limitleri de ciddi kan kaybına uğradı ama kavga, itiş kakış, birbirimizi hırpalamanın da kimseye kazandıracağı bir şey yok.
Silivrispor'daki dayanışma farklı alanlarda yenilerine vesile olur inşallah…
Galibiyet için tebrikler, birlik olunduğunda elde edilen güzel zaferler örneği için emeği geçen herkese teşekkürler!

YORUM YAP