Melek Çorbacı Var

Ben bir kadınım

Ben bir kadınım

Ve Tanrı kadını yarattı... Kadın haddini aştı, biraz konuştu geveze oldu, ağladı nazlı, güldü yollu, yemeğin tuzu fazla ise beceriksiz, çocuk ağladı ne biçim anne, kariyer yapsa kocasını takmadı, aldatılsa kocasını elinde tutamadı, makyaj yapsa gözü dışarıda, dayak yese hak etti, susuyorsa suratsız, saçı savrulsa rüzgârla dahi tahrik ve kadın ölümü hak etti. Çünkü kadın eşittir namus! Peki ya namus adı altına sığınarak tüm namussuzlukları yapanlar ne olacak?

Ne kadar kolay insanları yargılamak, onları kendi değer yargılarımıza göre kalıplara koymak; yazık ki erkek hegemonyasının hüküm sürdüğü bir dünyada yaşamaktayız!..

Gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti daha duymadan akşamı edelim ama maalesef, adına ne derseniz deyin. Kıskançlık, yetiştirilme tarzı, bencillik, şımarıklık, geçim sıkıntısı  veya psikolojisi bozuktu 'yapmış'; bunların hiçbiri bir canlının hayatına son verilmesi için sebep olamaz! O can bize emanet ise onun sahibi yüce Yaradandır!..

Beynini rafa kaldırmış, tozlu ve sapkın penceresinden salyalarını akıtarak etrafa ahkâm kesenlere 'dur' demek bir insanlık görevidir. Yapılan kötülüğe duyarsız kalmak, susmak, korkmak, haksızlığa karşı dilsiz şeytan olmak bir müslümana yakışmaz.

Kadın; dünyadır, kadın evdir evi yuva edendir, kadın candır cana can katandır ve en önemlisi kadın anne kadın evlât kadın eş kadın kardeştir!..

Değerini bilenlere selâm olsun...

YORUM YAP