Arkaz: Virüs mutasyona uğradı

Arkaz: Virüs mutasyona uğradı

29.06.2020 16:06:01

Yerel medya temsilcileri ile sohbet toplantısında bir araya gelen MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Dr. Dr.Hayati Arkaz bölgemizde çiftçiliğin geliştirilmesinden, salgın ile mücadeleye görüşlerini aktardı.

MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Hayati Arkaz, medya mensuplarıyla sohbet toplantısında buluştu. Arkaz, tarım üreticilerimizi vuran doğal afetlerin yol açtığı zararların telafisi, salgın ile mücadelede gelinen son nokta ve MHP'li Başkan yönetiminde Silivri'nin birinci yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arkaz'ın toplantısına MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın da eşlik etti.

ARKAZ: İSTANBUL'U GÖRDÜKTEN SONRA SİLİVRİ'DE RAHATLIYORSUNUZ

“Silivri bizim ailemiz” diyen Arkaz, “Hem İstanbul hem de Silivri'de yaşamak insana çok büyük bir farklılık katıyor. İstanbul'daki sorunları gördükten sonra Silivri'ye gelince rahatlıyorsunuz” şeklinde konuştu.

“SİLİVRİ VE TRAKYA İYİ İŞLENİRSE, İSTANBUL'U BESLER”

“Son bir aydır doğal felaket sel konusunda ciddi sıkıntılar oldu” şeklinde açıklamalarını sürdüren Arkaz, “Silivri tarım ve hayvancılık konusunda İstanbul'un önemli bölgelerinden biri. Şunu her zaman savunuyorum Silivri ve Trakya iyi işlenirse, İstanbul'u besler. Gelecek konusunda ümidimiz şudur ki hayvancılık, meyve sebze konusunda İstanbul başka illerden ürüne ihtiyaç duymasın. Bunların bölgemiz Silivri, Çatalca, Arnatvutköy ve Trakya'dan karşılanması, temin edilmesidir. Devletimiz ve hükümetimizden Trakya'nın tarım ve hayvancılık konusunda güçlendirilmesi, desteklenmesini talep ediyoruz, buna yönelik çalışma ile girişimlerimiz var. Bu yaklaşımı destekliyoruz” dedi.

Milletvekili seçiminin ardından bölge ile temasını azaltmadığını belirten MHP'li milletvekili, “Haftanın 3-4 günü bölgedeyim. Halkın arasındayım. Milletimizin derdiyle dertlenip, mutluluğuyla mutlu oluyoruz. Siyaseti hatta ne iş yapıyorsak yapalım böyle yaklaşmalıyız” şeklinde konuştu.

“SALGIN KONUSUNDA TÜRK MEDYASI ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPTI”

“2020 bize çok iyi gelmedi çok büyük sıkıntılar yaşandı.  Depremler, salgın, terör olayları…” diyen Arkaz, “Salgın ve covid'in vatandaşa iyi anlatılmasında ve tedbirler konusunda Türk medyası çok başarılı bir süreç izledi üzerine düşeni çok fazlasıyla yaptı” şeklinde görüşlerini paylaştı.

BAKANLIK VE ÇALIŞANLARININ SALGIN PERFORMANSINDAN ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ

Türkiye'nin salgın ile mücadelede Avrupa ülkeleri hatta ABD'yi geride bırakacak olumlu bir çalışmaya imza attığının altını çizen Arkaz, Sağlık Bakanı ve Bakanlık çalışmalarından övgüyle söz etti.

Bakanlık tarafından Bilim Kurulu adımının atılmasının ne denli önemli olduğunu belirten Arkaz,  “Bilginin ardından gitmeliyiz, her konuda uzmanlar karar vermeli. Çok iyi hekimlerimiz var. Salgın ile mücadelemizde en önemli avantajlarımızdan biri de bu oldu. Türk hekimlerimiz çok başarılı. Cumhuriyetin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk'ün bulaşıcı hastalıklarla mücadeleye verdiği hassasiyete dayanıyor tıbbi başarımız. Türkiye 100 yıldır bulaşıcı hastalıklarla savaşıyor” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE'NİN KORONA İLE MÜCADELESİ DÜNYADA GIPTAYLA GÖSTERİLİYOR”

“Türkiye'nin korona ile mücadelesi dünyada gıptayla gösteriliyor” diye devam eden MHP'li milletvekili, “Salgın ile mücadeledeki başarı sebebimiz tarihsel geçmişimizden geliyor. Tıp ve sağlık kuruluşlarına verdiğimiz önem ile bu alana yönelik yatırımlar; şehir hastaneleri, çok faydalı oldu” dedi ve şehir hastanelerine yönelik eleştirileri haksız bulduğunu ifade etti.

“VİRÜS MUTASYONA UĞRADI”

“Virüs değişime uğradı. Eskisi kadar ağır seyretmiyor” şeklinde oldukça umut verici konuşan Arkaz, “Son bir aydır covid 19 ya da korona pozitif vakasına neredeyse rastlamıyoruz. Çok seyrek oluyor tedavisi de ayakta gerçekleşiyor. Bunu Silivri ve İstanbul için söylüyorum. Virüs gençlere bulaşır fakat etkili olmaz. İlave hastalık arar. Kemoterapi, kronik kalp hastalığı, akciğer hastalığı olanları daha ağır etkiliyor” dedi.

“HAREKETSİZ YAŞAM SORUNLARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR”

“Sporu az yapıyoruz. Egzersiz demek daha doğru çünkü biz sporcu değiliz” diyen Arkaz, hareketsiz yaşamın birçok sağlık sorununa açık davetiye çıkardığının altını çizdi. Arkaz, “İlave kronik hastalığı olanı salgın daha çok etkiliyor. Ağır bir hastalığın iyileşme dönemi, bağışıklığın düşük olduğu insanlarda virüs daha etkili oluyor” şeklinde değerlendirmelerini sürdürürken 65 yaş üstünü ağır geçirdikleri ve çocukları da bulaşı oranını arttırdıkları için dışarı çıkarmama kararının ne denli doğru bir uygulama olduğuna dikkat çekti.

“SALGINLA MÜCADELE KONUSUNDA TECRÜBEYLE YAKALANDIK”

Türkiye'nin salgın ile mücadelesindeki başarısı konusunda bir noktaya daha dikkat çerken Arkaz, “Dünya doktorları virüse yabancıydı, sağlık camiamız ülkemizde vakaların artışından önce tedavi ve önlemler konusunda tecrübelenmişti. Şu anda düşmanın kim olduğu bizim sağlıkçılarımız açısından belli” şeklinde konuştu.

AİLE HEKİMİNİN YANINDA DİYETİSYEN VE EGZERSİZ HOCASI ÖNERİSİ

Arkaz, sağlık konusundaki değerlendirmelerini aile hekiminin yanında her bir vatandaşımız ile ilgilenecek bir diyetisyen ve egzersiz hocası tarafından takip edilmelerinin yararlarına işaret ederek, “Sadece hastalıklarla mücadele yetmez, hasta olmayı önlemek de gerek” dedi.

Sevginar SALİ

 

 

 

 

YORUM YAP