Allah’ın hakkı üç

Allah’ın hakkı üç

13.12.2019 11:40:33

Silivri siyasetinin önemli aktörlerinden biri olarak öne çıkan Metin Karakaş, Refah Parti'sinin kapatılmasından sonra önce Fazilet ardından da Saadet Partisi Silivri Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerini üstlendi. Karakaş bu defa ilçe teşkilatı değil ama yeni bir siyasi partinin kurucuları arasında yer almakla gündemde.

1994 yılında Refah Partisi Silivri İlçe Teşkilatında aktif siyasete başlayan Metin Karakaş, Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Teşkilatlanma Birim Başkanlığı görevlerini üstlendi. Silivri İlçesinde Fazilet Partisi'nin Kurucu İlçe Başkanı oldu ve 1999 yerel seçimlerinde Silivri Belediye Meclis Üyesi seçildi. Saadet Partisi Silivri Kurucu İlçe Başkanlığı görevini üstlendi ve bu görevi 2003 yılına kadar sürdürdü. AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı'nın 1. Olağan Kongresi'nde AK Parti'ye katıldı. 2004 yerel seçimlerine kadar Teşkilatlanma Birim Başkanlığı görevini yürüttü. 2004 yerel seçimlerinde Silivri Belediye Meclis Üyesi seçilerek 2004–2009 döneminde Silivri Belediye Başkan Yardımcılığı ve İBB İmar Komisyonu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü.

2009 yerel seçimlerinde İBB Meclis Üyeliği ve Silivri Belediye Meclis Üyesi görevlerine tekrar seçildi. 4 Mart 2010 tarihi itibariyle AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 1 Kasım 2013 tarihine kadar AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Kesintisiz 15 yıl Silivri Belediye Meclis Üyeliği, 2 Dönem İBB Meclis Üyeliği yaptı.

2 Şubat 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 5. Olağan İl Kongresinde İl Yönetimine seçildi. İl Teşkilat Başkanlığında 3.Bölge Koordinatörü olarak görev yaptı. Karakaş aktif siyasete 2018 yılının başında verdiği arayı Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu ve Gelecek Partisi ismini verdiği siyasi oluşumun 154 kişilik kurucular listesinde yer alarak sonlandırdı.

 

KARAKAŞ BEKLENEN VE AYNURAL SÜRPRİZ İSİM

Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nin önemli bir bölümünü AKP'de görev almış isimlerle kurduğu dikkat çekerken, Silivrililerin yakından tanıdığı AK Parti geçmiş dönem ilçe başkan, meclis üyelerinden Metin Karakaş ve Rumeli Üniversitesi geçmiş dönem Rektörü Salih Aynural'ın da yer aldığı görüldü.

AK PARTİ KÜSKÜNLERİ ÇOĞUNLUKTA

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu'nda ağırlıklı olarak “AKP küskünleri” olarak adlandırılabilecek, AKP'den istifa etmiş ancak öncesinde partide yöneticilik kademelerinde bulunmuş, milletvekili, belediye başkanı olmayı hedeflemiş pek çok isim yer aldı. Yine son dönemde AKP'nin iktidar biçimine yönelik eleştirileriyle gündeme gelmiş isimlerden bazıları da Davutoğlu'yla birlikte hareket etme kararı aldıklarını kurucu üye olarak gösterdi.

KARAKAŞ VE AYNURAL DIŞINDA KURUCULAR LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Kurucular Kurulu'nda Davutoğlu'nun dışında 18 eski AKP'li milletvekili yer aldı. Bu isimler Abdullah Başcı, Avni Erdemir, Ayhan Sefer Üstün, Cemalettin Kani Torun, Cesim Gökçe, Cuma İçten, Feramuz Üstün, İbrahim Mustafa Turhan, Mehmet Ali Pulcu, Mehmet Atilla Maraş, Mustafa Baloğlu, Mustafa Bilici, Mustafa Öztürk, Ömer Ünal, Selçuk Özdağ, Şenol Gürşan ve Talha Erol Durmaz oldu.

Gelecek Partisi, kuruluş aşamasıyla birlikte bir belediye başkanlığına da sahip oldu. Kurucu üye Halil Kulak, 31 Mart seçimlerinde, bağımsız aday olarak Karaman'ın Sarıveliler ilçesi belediye başkanı seçilmiş ve bu görevini yürüten bir isim.

AKP'yle görüş ayrılığına düşen isimlerden, KADEM kurucusu ve bir dönem Emine Erdoğan'a yakınlığıyla tanınmış Sema Silkin Ün de Gelecek Partisi'nde yer aldı. Eşi Taha Ün'se, AKP'ya yakın sosyal medya hesaplarını kontrol etmesiyle tanınıyor ve halen “Sağlam İrade” adlı hesabın yöneticisi.

Son günlerde darbe girişimi gecesiyle ilgili sözleriyle dikkat çeken Nihal (Süleymanoğlu) Olçok da beklendiği üzere listede yer alırken, o gece Atatürk Havalimanı'ndaki direnişe katıldığı hikayesiyle AKP'ye yakın medya kuruluşlarınca sıkça konu edilmiş Abdülkadir Baykay da kurucu üye oldu.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanlığına getirilen akademisyen Yusuf Ziya Özcan da kurucu üye oldu.

Borsa İstanbul'un yöneticiliğini yapmış eski vekil Turhan'ın yanı sıra Tuncay Dinç'in de listede olduğu görüldü. Merken Bankası'yla ilgili değerlendirmeleriyle tanınmış Kerim Rota da kurucu üye oldu. Vakıfbank'ın eski yönetim kurulu üyesi Ahmet Müfit Cengiz de listede yer aldı.

 

DİSİPLİN SÜRECİ BEKLENİRKEN, KARAKAŞ İSTİFA ETTİ

Metin Karakaş'ın, birlikte görev yaptığı geçmiş dönem AK Parti İl Başkanı Selim Temurci ile hareket etmesinden dolayı Ahmet Davutoğlu'nun konuşulan siyasi oluşumuna kayma durumu aylardır değerlendiriliyordu. Bu durum kaynaklı Karakaş hakkında AK Parti Silivri İlçe Başkanlığının da partiden ihracı istemiyle işlem başlattığı konuşuluyordu. İhraç durumu netlik kazanmadan Karakaş'ın, Gelecek Partisi kurucuları arasında olduğunun resmiyet kazanmasından, bir gün AK Parti'den istifa ettiği haberi gündeme geldi. AK Parti Silivri'de ilçe kongresi hazırlıkları kapsamında hafta sonu gerçekleştirilen delege seçimlerinde geçmiş dönem ilçe başkan ve meclis üyelerinin önemli bir bölümünün aksine listelerde şans bulamaması da kulislerinde konuşulan bir diğer ayrıntı olarak dikkat çekti.

Sevginar SALİ

  1. Yusuf Yusuf

    E demekki Hortumcu lar dökülüyor o kun istikameti doğru yolda

  2. ali ali

    siyasetteki kişiler ve yakınlarının verdiği vergiyle aratan mal varlığı karşılaştırılınca neler çıkar neler

  3. ufuk guler ufuk guler

    Sizin efsane dediğiniz başkanlar partide menfaat kalmayınca gemiyi terk ediyor.demekki bunlar dava için değil kendi İkballeri için AKP de siyaset yapmış.Haberinizde belirttiğiniz gibi delege seçiminde eski kurtlar halktan karşılık bulamamış.Halkta karşılığı olmayan tepeden birileri vasıtasıyla gelme dönemi sona ermiştir.Halkın içinden gelen ve halkla içiçe olanların dönemi AKP Silivri'de yaşanmaktadır.

YORUM YAP