Sevginar Sali

Allah’a inancınız ve adaletine güveninizi yitirmeyin...

Telefonuma gelen mesajı görünce yüzümde gülümseme güneş açtı : ) Özel söyleşi ön görüşmemiz her ne kadar yalan olsa da… AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu bugün saat 10.00 itibariyle bir basın toplantısı düzenliyor; özlemişiz ana muhalefet partisi ilçe başkanını.
Kutlu'nun siyasi serüveni ilgiyle takip etmeyi ziyadesiyle hak ediyor. Gençlik Kollarının vakur başkanı, birinci sıra meclis üyesi sürprizi ve de ilçe başkanlığı tombalası : ) Kurtlar sofrasında genç bir kuzu…
Özcan Işıklar ile ilgili bu aralarda hiç hissedemediğimiz bir duygu; özlemek… Maşallahı var her taşın altından çıkıp, gündemi belirleme hususunu kimseye bırakmama özelliğiyle zirve yapmış vaziyette. Çok mu lazım?! Bence arada sırada kendisini nadasa alması fena olmaz ama kesinlikle onun tarzı değil. Herkese danışıp bildiğini okuma konusunda mastır için başvurup profesör unvanını alır da arkasından baka kalırsınız…
Onun affettiklerinin binde birine adam öldürülür bu memlekette. Kimse ölmesin tabi, kimse de bir başkasını öldürmeyi düşünecek raddeye gelmesin. Tabi kimse de kendini nefret edilecek konuma taşımasın ne gazetecilik, ne de bir başka mesleki kimlik adı altına sığınarak. ‘Nefret' kelimesi bile ne kadar soğuk. Bir de ‘düşmanlık' var tabi… Allah'ım aklımıza mukayet ol. Üç günlük dünyada, bir saniye sonraki akıbetimizi bile bilmezken, iki metre kefenle (onu da mezarlıklar müdürlüğü veriyor) göçüp gitmeye mahkum olduğumuz hayatta önemsediklerimize iyice bir dikkat etmekte fayda var.
Bundan üç yıl önce “Özcan Işıklar'ın yaptığını değil, Metin Karakaş'ın yaptığını yapardım” diye yazdım… Sinirle ve fazla duygusallıkla sarf edilen bir görüş olduğunu söyleyebilirim bugün. O zaman için doğru olanı yaptı Işıklar aslında…
Bugün Özcan Işıklar'ın yerinde olsam yine onun yaptıklarını yapmazdım. Ama onun tercihlerine bu defa saygım daha ön planda. Hayat onun istediği gibi değerlendirebilir.
Malum kişinin durumu ise sadece onu ilgilendirir.
Özcan Işıklar'ın konumu maalesef ya da ne mutlu ki farklı; Silivri Belediye Başkanı olduğu müddetçe hepimizi ilgilendirir, yönetim şeklini alakadar eder, kentsel yaşam alanımızın sınırları ve niteliğini belirler.
Silivri Belediye Başkanı olarak Özcan Işıklar'ın ilçemiz için elinden geleni ziyadesiyle yaptığına inananlardanım. Bu süreçte hiç hata yapmadığını düşünenlerden asla değilim. Kusursuz olmasına yönelik bir beklentim de yok.
Eleştiriler yapıcı ve yıkıcı olarak ikiye ayrılır. Ve bugünkü konumda Özcan Işıklar'ı yıkıcı eleştiriye maruz tutmak sadece onun şahsı ile sınırlı değil Silivri Belediye başkanlığıyla bağlantılı. Yıkılan bir Özcan Işıklar'ın Silivri'ye belediye başkanlığı etmesini istemiyorum. Sağlıklı koşullarda Silivri'yi yönetmesini tercih ederim, bu hususta üzerime düşeni de karınca kararınca yaptığıma inanıyorum. Ama Işıklar'dan daha güçlü bir belediye başkan adayı ve halkın nazarında başkan çıkan olursa bugünkü belediye başkanımıza duyduğumuz saygıyı onu da göstermek zorundayız.
Selami Değirmenci ile zaman zaman fikir ayrılıklarımız oldu, Hüseyin Turan'la da keza aynı şekilde… Yıkılmasını değil daha iyi bir belediye başkanı olmaları anlayışını asla terk ettiğimi hatırlamıyorum.
Silivri'yi daha iyi yönetecek kişilerin hali hazırda bu görevi yapan kişiyi itibarsızlaştırmalarını gerektirecek bir husus yok. Daha itibarlı olduklarını kendi değerlerini ortaya koyarak ispat ettikleri müddetçe hem tercih edilir hem de saygınlık kazanırlar.
Silivri'nin Işıklar'a sunduğu sonsuz hoşgörü konusunda belli kişilerin cimriliği kendisini ne kadar etkiliyor bilmiyorum ama bunda kendine fayda çıkarmayı bilmeli. Bugüne kadar da bunu öğrenmiş olmalı. Meydan okuma karşılığına bakılırsa atlatamayacağı, hatta hiç de üzerinde durmasını gerektirecek bir konu yok gündeminde. Silivri Belediye Başkanı yüzünü kendisini karanlık kuyulara çeken konu ve kişilere değil, Silivri'yi aydınlık yarınlar umuduyla yönetimine güven ve inanç duygusuyla teslim edenlere çevirmeli. Tabi ki temsil ettiği kurumun itibarını ve saygınlığını da koruyacak.
İnsanın yaşadığında ‘Hayatımın en kötü anı…' dediği konuların ne kadar güzel şeylere vesile olduğunu yaşam ve zaman öyle bir gösteriyor ki…
Allah'a inancınız ve adaletine olan güveninizi asla yitirmeyin : )

YORUM YAP