Sevginar Sali

AK Parti'nin derdi ne?

Her gün ısrarla soruyorsunuz “AK Parti İlçe Başkanı kim oldu?”… Bu beklenti ve buraya bağlanan umudun göstergesidir.
‘Bilmiyorum' diyorum… 20'ye yakın aday, ortadan dolaşan yarısı kadar da “Kesin bu olur” denilen isim vs… Ne olup biter tahminleri kapanın elinde kalıyor. Değil başka partiden olanları AK Partiye yönlendirmek; kendi tabanındaki insanların umudunu, içinde oldukları yapıya dair inancını yitirmelerini sağlayan ipe sapa gelmeyen bir sürü gelişme, iddia, siyasi kulis adı altında yapılan hareketler moralleri bozdukça bozuyor.
CHP'liler güceniyor belki ama AK Parti'nin; iktidar alternatifi oluşturması beklenirken CHP'li yerel yönetimin en önemli ayakta durma, hayatını sürdürme, iktidarını devam ettirme sebebi olduğuna dair görüşüm giderek pekişiyor.
CHP Genel Merkezi (yerelde çok bilinmeyen, kesin olmayan) bir sebepten Işıklar'ın üzerini çizmez ise yerelde ayaklarına bizzat sıktığı kurşunlara rağmen Silivri'yi 2019'dan sonra da yönetmeye devam eder.
AK Parti'ye dönecek olursak; Hüseyin Turan-Metin Karakaş ve Tülay Kaynarca'dan kurtulmak niyetiyle çıkılan ilçe başkanlığı arayışında ‘onlar olmadan olmaz'a gelip dayanmış vaziyet… Belki de bu karmaşa tam da bu amaçla bilinçli olarak çıkartıldı!? Hakkını teslim edelim sözünü ettiğim üçlü açısından doğru bir strateji! AK Partideki düğümler ve dağınıklığı tecrübeli bir ismin el atmadan çözülmesi olası görünmüyor. Işıklar, iddia ettiği gibi Nisan'da adaylık kozunu ele geçirirse; AK Partinin kendi kendine parçaladığı yapıyı, yerle bir etmek için seçim, meçim beklemez zaten… En zor seçimini, en erken zaferiyle taçlandırır : )
Bir yapının temeli atılırken yoksunuz, duvarları çıkılırken de öyle… Çatı kurulacak vakit gelmiş şekil çiziyorsunuz; çizdirmezler : )
Dün bir meclis üyesi ile konuşurken acı acı neyin farkına vardık anlatayım… Ankara'dan Silivri'ye bakılınca Türkiye'nin 957 ilçesinden biriyiz! Silivri'den bakınca ilçemiz adeta dünyanın merkezi; biriciğimiz!
Ankara'da yapılan hesaplarda Silivri'nin yer ve değer kantarı da farklı çalışır. Onlar Silivri'yi değil önce kendi çıkarını hesap ederler. Ortak paydamız var tabi ama herkes önce kendini düşünür.
AK Parti Silivri'nin ilçe kongre tarihi 8 Nisan Pazar günü olarak ilan edildi. İlçe Başkanını kongreden sonra belirlemenin yolunu bulup, bulamayacaklarını tecrübe etmeyiz inşallah!
Biz Metin Karakaş AK Parti'nin yeri doldurulamaz efsane ilçe başkanı sanıyorduk Rıfat Kutlu örneğinde boynuz, kulağı geçti diyorum : ))
***
Bugünkü manşet haberimize gelince; AK Parti ile MHP'nin genel ittifakının, yerele etkisi… Aynı oyun ve oyuncularla farklı bir sonuç beklenmez de; oyunun kuralı değişirse bazı farklılıklara hazırlı olmak lazım… MHP çok meraklı olmasa da AK Parti, yerel seçimlerde güç birliğinden elde edeceği oy potansiyelini çok şansa bırakma taraftarı değil gibi duruyor.

YORUM YAP