A.Refik Bek: Kutlu olsun!

A.Refik Bek: Kutlu olsun!

24.07.2021 14:34:57

Medya geçmişi ile 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramını kutlayan İYİ Parti İlçe Başkanı A.Refik Bek, günün anlam ve önemine ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

İYİ Parti İlçe Başkanı Refik Bek, “Kutlu olsun” diyerek başladığı 24 Temmuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılmasının demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım olması nedeniyle bu gün, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

“BASIN, TOPLUMSAL GELİŞME VE BİLİNÇLENMEYE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMAKTADIR”

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, ülke olarak gelişmemizin, kalkınmamızın, güçlenmemizin ve hedeflerimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biridir. Basın, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır.

Türk basınımız, milletimizin Milli Mücadelesinde ve en zor şartlar altında bile görev aşkıyla, milletinin, Türkiye'de ve dünyada gören gözü, sesi ve kulağı olmaktadır.

Basın mensuplarımızın; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Yerel basın mensubu olarak emekli olma şerefine ulaşmış bir meslektaşınız olarak Ülkemizin, bölgemizin, Silivri'mizin menfaatlerini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden, her türlü zor şartlar altında, gelişen olayların kamuoyuna duyurulması, halkın doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesi ve aydınlatılması görevini yerine getiren başta Silivri'mizde ve bölgemizde görev yapanlar olmak üzere tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

YORUM YAP