A’dan Z’ye kablo fabrikası imalatı

A’dan Z’ye kablo fabrikası imalatı

8.01.2020 10:09:32

2014 yılından bu yana Eray Bayraktar'ın yönetiminde çalışmalarını sürüden Eray Makina ve Yedek Parça İmalat Şirketi Silivri Sanayisinin ihracatta parlayan yıldızı.
Firmanın sektörel bağlantıları oldukça kuvvetli, alan konusunda derin ve kapsamlı bir tecrübeyi bünyesinde barındırıyor.

A'DAN Z'YE KABLO FABRİKASI TASARIM VE KURULUMU
Eray Bayraktar, son 4-5 yıldır ihracat ağırlıklı olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtirken; Azerbaycan, Kazakistan, İran, Bangladeş, Makedonya, Fas, İran ve Cezayir ağırlıklı üretim yaptıklarını ifade etti. “Başka makinalar nadiren yapıyoruz esas imalat konumuz ve uzmanlık alanımız kablo makinaları. Bir kablo fabrikasının kurulumunda üretim yapması için ihtiyaç olan bütün makinaları, sıfırdan, ham demir halinden alıp, komple Silivri Sanayisindeki iş yerlerimizde imal ediyoruz. Günlük yaşantımızda kullandığımız bütün kablolar (bilgisayar, tv, anten, büyük enerji hatlarının kabloları vs) bu bizim ürettiğimiz mikanalar aracılığıyla imal ediliyor. Aklınıza gelebilecek her türlü kablonun üretimini yapan makinalar tasarlıyor, yapıyor, firmaya teslimat ile montajını gerçekleştiriyoruz” diyen genç iş insanı, büyüme hedefleri olduğunu ancak yaptıkları iş gereği bunun yavaş ilerleyen bir süreç olduğunun altını çizdi.

TARKAYA'DA TEK, TÜRKİYE'DE İLK BEŞ ARASINDA ÖZELLİKLİ
Eray Bayraktar, “Kablo imalatı yapan makine işini yapan çok az var. Trakya'da tek, Türkiye'de 5 kişiden biriyiz. Ama; Hem kablo imalatını ve Hem Kablo makinesini bilen bizden başkası yok.
TEKNİK BİLGİ DESTEK AYRICALIĞI SUNUYORLAR
Bizler aynı zamanda imalat konusunda teknik bilgi de (know how) veriyoruz. İmalatçılar arasında teknik bilgi veren başkası da yok” diyerek özelliklerini ve sektördeki diğer isimlere nazaran farklılıklarını ortaya koyarken, “Yılda 2 tesisi komple yapıyoruz” dedi.

“SİLİVRİ TARİHİNDE YAPILAN MAKİNE SAYISINDAN DAHA FAZLASINI 4 SENEDE YAPTIK”
Eray Makina'nın çalışma prensiplerini paylaşan genç patronu, “Bizi fabrikalar biliyor, tornacı gibi çalışmıyoruz. Sadece makinaya odaklanıyoruz. Silivri tarihinde yapılan makine sayısından daha çok makine yapmışızdır 5 senede. Geçtiğimiz günler 8. ihracatımızı gerçekleştirdik, bugüne kadar 10 konteyner makine gönderdik…

“4 YILDA 1 MİLYON DOLAR İHRACAT”
Çok teknik bir konu ve büyük bir alan. 4 yılda 1 Milyon Dolar ihracat yaptık. Demirci, hırdavatçı, kaynakçı, boyacı bizden faydalanıyor. Bir sürü de alt tedarikçimiz var. Kendi otomasyon firmamızı bünyemizde barındırıyoruz.

“MALZEME TEDARİKİNDE ÖNCELİĞİMİZ SİLİVRİ ESNAFI”
Mümkün oldukça bütün malzememi Silivri sanayisinden almaya çalışıyorum.
Ciddi bir iş yapıyoruz. Her türlü resmi kurumla bağlantımız var; başka türlü ihracat yapma şansınız da yok zaten.

2019'DA 2,5 TRİLYON TL İHRACAT CİROSU
2019'da 2,5 Trilyon TL ciroya ulaştık ihracatta… Makine konusunda firmamızın tecrübesi yüksek. Bu dönemde artık özel işler yapmanız lazım ki ayakta kalabilesiniz.

“İHTİYACA GÖRE TASARIM VE ÜRETİM BİZİM İŞİMİZ”
Fizibilite, maliyet, kurulum her şeyi yapıyoruz. Kablo imalat makinalarında ihtiyaca göre tasarım ve üretim bizim işimiz. Aynı zamanda, Kablo sektörüne yönelik laboratuvar kurulumu, sistem kurulumu, prosedür ve proseslerin yazılması ve uygulanması, Belgelendirme çalışmaları ve TSE, TSEK, VDE, HAR, GOST vs gibi dünya kablo strandart belgelendirme çalışmalarını da yapıyoruz. Ham demiri makine haline getiriyoruz ve bunun keyfi kazandırdığı paradan bile daha değerli” şeklinde konuştu.

“STAJYER YOK; TORNACILIK BİTİYOR” ENDİŞESİNİ PAYLAŞTILAR
Firma yetkilileri stajer bulma konusunda yaşadıkları sıkıntıları da dikkat çekerek, “Meslek Lisesine gittik, yazı ile başvuruda bulunduk, stajyer istedik kimseden ses çıkmadı. Burası bir okul, sıfırdan makine yapıyoruz. Makinacılık şekil değiştirip devam eder de tornacılık bitiyor. 10 yıl sonra tornacılık mesleği büyük ihtiyaç olacak. Devamı gelmiyor” ifadeleriyle sektörlerine yönelik son durumu paylaştılar.
Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Te Şindi

  1. cemil karabulut cemil karabulut

    KRB

YORUM YAP