XXXXX

8 Mart Etkinlikleri

8 MART ETKİNLİKLERİ
Silivri hafta sonu ve önümüzdeki hafta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla bir dizi etkinliğe evsahipliği yapacak. Eğitim Sen Silivri Temsilciliği’nin pazar günü Silivri Belediyesi ile ortaklaşa saat 16.00’da Kültür Merkezi’nde düzenlediği programın öncesinde CHP Kadın kolları cumartesi günü saat 13.00 itibariyle Mega Saray’da Cumhuriyet Gazetesi yazarı Şükran Soner’in de konuşmacı olarak katılacağı Kadın Şenliği’ni gerçekleştirecek.
Salı günü yine Eğitim Sen Silivri Temsilciliği Silivri’de kadın sorunlarına ışık tutacak bir Kadın Platformu eksikliğinden hareketle önemli bir oluşumu ortaya çıkartmakla kalmayıp, ilk programını Salı günü saat 17.30’da başlayacak yürüyüş ve basın açıklamasıyla hayata geçirecek.
Eğitim Sen Silivri’de duyarlılık gereken konuların üzerine yerinde bir hareketle eğilme yaklaşımıyla takdir kazanacak bir adım attı. 8 Mart arifesinde ayrıca anlamlı olan bu çabaya desteğin çığı gibi büyümesini diliyorum. Fikirleri ile ülkemizi karanlıktan aydınlığa eğitim aracılığı ile çıkartan öğretmenlerimiz, toplumsal olarak ihmal ettiğimiz kadınlara yönelik hak ve hukuka da ışık tutacak eminim. Özellikle kısa bir süre önce umut vaat ederek kurulan Silivri Kadın Girişimcileri Derneği’nin anlamlı bir varlık ve etki gösterecek bir alan olarak beliren bu son gelişmelerde değerlendirilmesi gereken bir fırsat olarak gördüğümü söylemek istiyorum. Silivri’nin güçlü kadınları desteklerine ihtiyaç duyanlara karşı daha duyarlı olmalı. Bu yönde güzel bir adım atıldı devamı mutlaka sağlanmalı. Silivri’de belli konumlarda varlıkları ile güç kazanan kadınlar bunu hemcinslerine yöneltmeyi bu kadar zamandır nasıl düşünmedi?! Eğitim Sen’in kadınların sorunlarına dikkat çekmek için oluşturduğu Silivri Kadın Platformu iyi değerlendirilmeli.

DÜNÜN GETİRDİKLERİ
Dünkü köşe yazım üzerine arayan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdullah Yıldırım, “Mesajı aldım. Sadece doğru yolda olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.
Yıldırım ayrıca, Hüseyin Şahin’in milletvekili aday adaylarına tanıdığı kendini tanıtma fırsatı esnasında Selami Değirmenci’yi sona bırakmasını ‘kıyak’ olarak ifade ederken, oturma düzeni konusunda da Değirmenci’ye “Bugüne kadar ön saflar hep ondaydı biraz biz kullanalım” demekten kendini alamadı.
Değirmenci, örgüt toplantısında oturmayı seçtiği yeri “Her zaman halkın içindeydik. Haddimizi biliriz” sözleri ile açıklarken, politik söylemlerle can alma becerisini adeta ortaya koyuyor.
CHP’nin milletvekili adayları yerelde güçlü isimler. Silivri dışında ne kadar etkili oldukları değişir ama ilçemiz siyasetinin önemli isimleri olduklarına kimse itiraz edemez. En azından böyle bir itiraz Silivri’den yükselmez. Diğer partiler bu niteliklerde bir tane adaya hasretken, CHP zenginliğinin farkında değilmiş gibi davranıyor. İl yönetim kurulu üyesinin söylediği gibi tek sağlanması gereken parti gücünün iç yerine dışa yönlendirilmesi. AKP’deki biat kültürü CHP’de yok, olması da ne kadar gerekli tartışılır. Ama el ele olmasa da yan yana durabilmek, dışa karşı güç birliği çok mühim.
Hüseyin Şahin’i yıllar sonra aktif siyasete döndüğü için pişman edebilecek kadar zor bir süreç var önünde. Gerçi alışıktır siyasetin zorlu koşullarına. Yine de bazı şeylere dayanmak, sabretmek çok zor gelebilir.

GÜNÜN SÖZÜ
'' İnsan, insan gibi, insan olarak hür olmasını bilmezse, hür olamazsa, o zaman kurtlar, kuşlar gibi hür sanır kendini.'' AZİZ NESİN

YIKIM BAŞLADI
İBB adına Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın duyurduğu üzere Mart’ın ilk haftası Boğluca’da yıkım başladı. 4 yıla aşkın süredir gündemimizi meşgul eden kamulaştırma sürecinde yaşananlar, bugüne kadar tartıştığımız artı ve eksileri bir yana merkezde nefes alacak bir alana yönelik ihtiyaç giderilmiş olacak. Afet olaylarının da önlenecek olması, uygulamanın muhasebesinde hesaba katılması gereken bir süreç.

PTT’DE E-DEVLET ŞİFRE SIKINTISI
PTT’ye e-devlet şifresi için gelen vatandaşlar günlerdir karşılaştıkları olumsuz yanıtları almaktan bezmiş durumda şikayetlerini dile getiriyor. İlgililere duyurulur.

Hafta sonuna biraz romantizmle girelim!

Geldim: Gitmelere bekle diyerek.
Attım valize bir kaç kırgınlık,
Bir iki vefasızlık,
Bir kaç acı söz;
Benim hatırladıklarım.
Bir kaç iyi söz,
Senin unuttukların.
Geride kalan ne varsa
Boğazın sularına serdim.
Geldim: Korkma aç kapıyı,
Sende kalmaya değil,
Beni almaya geldim.
HALİL CİBRAN
İyi hafta sonları!

04 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP