Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu: En büyük destekçimiz Başkan Işıklar’a teşekkürler

Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu: En büyük destekçimiz Başkan Işıklar’a teşekkürler

16.05.2017 10:39:49

Çiftçiler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenkler sunularak, saygı duruşunda bulundu. Törende konuşan Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, destekleriyle kendilerine güç veren Başkan Işıklar'a çiftçiler adına teşekkür etti...

14 Mayıs Çiftçiler Günü programı dün Çelenk Töreniyle başladı. Törene Cumhuriyet Halk Partisi Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Kadir Soydaş, CHP Belediye Meclis Üyeleri Melih Yıldız, Saadet Gencoğlu, Ali Vural, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Toprak Mahsulleri Ofisi Başkanı Birol Ata, Tarım Kredi Kooperatif Başkanı İzzettin Esin, Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral, Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Başkanı Gökmen Esin, CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, muhtarlar, özel banka yetkilileri ve çiftçiler katıldı.
Aydın Doğar'ın sunumunda gerçekleştirilen tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz adına saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına Kemal Benli, Toprak Mahsulleri Ofisi adına Birol Ata, Ziraat Odası adına Metin Gürsu, Tarım Kredi Kooperatifi adına İzzettin Esin, Önder Çiftçi Derneği adına Metin Oral ve Trakya Birlik Yağlı Tohumlar adına Gökmen Esin, çelenkleri anıta sundu.

GÜRSU: İSYAN ETMEDEN SADECE ÇALIŞAN VE ÜRETEN BİR KESİMİZ
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu tarafından yapıldı. Gürsu, “Bizlerin amacı sadece ve sadece üretim. Önce kendi sofrasını, sonra hanesinin geçimini, sonrasında da ülke ekonomisine katkı sağlamak için alın teriyle çalışan gerçek üreticileriz. Ülkemizdeki her türlü zorluğa rağmen, alım satım her türlü sıkıntıya rağmen, bir tek amacımız sadece ve sadece Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi “Köylü milletin efendisidir.” Efendilikle, alın teriyle ürününü üretip, Türkiye'nin ekonomisine, iş bölümüne hep destek sağlamayı düşünen, sessizliğini bozmayan, isyan etmeyen, sadece ve sadece çalışmayı düşünen bir kesimiz.

“HER ŞEYE RAMEN BİZ SİLİVRİ'DE TARIMI DEVAM ETTİRİYORUZ”
Bizler Silivri ilçesinde şanslıyız. Tüm tarım kuruluşlarıyla beraberiz. Çiftçilerimizle birlikteyiz. Hava, su ve toprağın bir yerde olduğu, verimli toprakların bulunduğu, Türkiye ortalamasında hububatta 1. olan ilçede yaşıyoruz. 20 Bin küçükbaş, 15 bin büyükbaş olmak üzere bunların tamamını ilçemizde barındırabiliyoruz. Bunlarla birlikte yaşamımızı sağlayabiliyoruz. İlçemizde yaşayan tüm insanlarımıza gıda olarak sunabiliyoruz. Ayrıca metropol şehirde yaşamamıza ve “İstanbul'da çiftçilik mi olur?” demelerine rağmen, her ne kadar imar planlarındaki değişikliklere, çevreden gelen baskılara rağmen biz Silivri'de tarımı devam ettirmeye çalışıyoruz.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ IŞIKLAR'A TEŞEKKÜRLER”
En büyük destekçimiz Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'a huzurlarınızda şahsım, odam ve tüm çiftçiler adına teşekkür ediyorum. O bizlere bu kadar destek olmasa, tarım kuruluşlarıyla her ortamda bulunması, bizlere ayriyeten güç veriyor.

“İHRACAT YAPACAĞIMIZ YERDE İTHALAT YAPMAKTAN KURTULAMIYORUZ”
80 Milyonluk Türkiye'ye, 8 milyon turiste gıda üretiyoruz, ama neticede dışa bağlılıktan kurtulamıyoruz. Ürettiğimiz her şeyimiz var. Soframıza gelen her türlü gıdayı yetiştirebiliyoruz ama ihracat yapacağımız yerde ithalat yapmaktan kurtulamıyoruz. Daralan çember içerisinde hep mücadelemizi veriyoruz. Günden güne de en verimli dönemde küçüldüğümüzü görüyoruz. Tarım alanlarında ekiliş yerleri daralmakta. Hayvan sayılarında ciddi bir düşüş var. Amaç önce ilçemizde, sonra ilimizde ve Türkiye'de muhakkak üreterek, çalışarak devamını getirmek. Eğer üretemiyorsak dışa bağımlı yaşamamız mümkün değil. Bunu da başaracak olan alın terini veren siz saygıdeğer çiftçilerimiz. Biz kuruluşlar olarak sizlere hep destek olmaya devam edeceğiz. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, bugün Ankara'da Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'ın himayesinde çiftçilerin sesini duyurabilmek için elinden geleni yapıyor. Her türlü sıkıntıları dile getiriyor, devletimizden de bu taleplere cevap vermesini bekliyoruz. Bu vesileyle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününüzü kutluyor, eli öpülesi annelerin de Anneler Günü'nü tebrik ediyorum. Onlar bizim her şeyimiz. Ebediyete geçen bütün anneleri rahmetle anıyor, hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum.”
Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu'nun konuşmasının ardından Çelenk Töreni sona erdi. Katılımcılar günün anısına Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çekildi. 14 Mayıs Çiftçiler Günü programı, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde devam etti.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP