Zabıta Haftası kutlandı

Zabıta Haftası kutlandı

3.09.2016 10:25:18

Zabıta Teşkilatı kuruluşunun 190. yıldönümü kutlamaları kapsamında Silivri Sahili Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Zabıta Teşkilatı kuruluşunun 190. yıldönümü kutlamaları, 1 Eylül Perşembe günü Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başladı. Saat 09.30'da başlayan törene; Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu, Hasan Solak, Mehmet Has, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP'li Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Çeşmecioğlu, Ali Vural, Süheyl Kırkıcı, Zafer Bıyıklı, Saadet Gencoğlu, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Tamer Şişman, Metin Kaya, Yusuf Köroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Karaaslan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan ve dernek üyeleri, Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Güreş Ağası Çetin Ceylan, Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım sağladı.

EFE, KENT YAŞAMINDA ZABITANIN ROLÜ VE ÖNEMİNİ HATIRLATTI
Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı yapan Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Efe, “Belediyeler hemşerileri için doğumdan ölüme kadar ihtiyaç duyulan hizmet vermesi beklenen yüzü halka dönük kurumlardır. Bu döngü içerisinde zabıtaya düşen görev, kentin ve kent halkının sağlık, selamet ve refahının teminini sağlamak ve kent düzeninin bozulmasını önlemektir. Zabıta algısı ceza yazan, insanların ekmeğiyle oynayan, dilencinin ve seyyarın peşinden koşan bir algı olmaktan maalesef ki tam anlamıyla kurtulamamıştır. Düşünün, belediye zabıtasının görev yapmadığı bir ilçede neler olabilir? Seyyar satıcıların her köşe başında satış yaptıkları, pazarlarda haksız rekabet ortamının oluştuğu, vatandaşın rahat bir şekilde alışveriş yapamadığı, ruhsatsız işyerlerinin mantar gibi türediği, kaçak yapılaşmanın takibinin yapılmadığı, yol kenarlarına gelişigüzel hafriyat döküldüğü ve hiç müdahale edilmediği gibi birçok olumsuzluğu görmek kaçınılmaz olacaktır. Sabır ve özveri isteyen bir çalışma temposunda Silivri'nin gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da hizmet anlayışımızı değiştirmeden, görev bilinci içerisinde çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bizi bu anlamlı günde onurlandırdığınız için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.


BALCIOĞLU: HALKIMIZLA ARAMIZDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖREN EN ÖNEMLİ BİRİMİMİZ ZABITA TEŞKİLATIMIZDIR
Efe'nin ardından kürsüye davet edilen Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, 3. Bölge Belediye Başkanları ile yaptığı toplantı nedeniyle törene katılamayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın sevgi ve saygılarını ileterek konuşmasına başladı. Balcıoğlu, devamında şunları söyledi: “İlçemiz gerek yüz ölçümü gerek yaşam şekli bakımından İstanbul'daki diğer ilçelere göre büyük bir farklılık göstermekte. Zabıta Teşkilatımızın yaklaşık 900 kilometrekarelik bir alana hizmet etme gibi bir görevi var. Evet, zor bir görev fakat biz bu farklılığı faydaya dönüştürmenin peşindeyiz. Gönüllülük esasıyla görev yapıyoruz. Zabıta mesleği büyük bir özveri isteyen bir meslek dalıdır. Halkımızın rahatı ve huzuru için gece gündüz demeden çalışan Zabıta Teşkilatımızın büyük bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. Yaptığı uygulama ve denetimlerle bizlere güvenli, sağlıklı ve düzenli bir ilçede yaşam alanı hazırlayan belediye zabıtamızın aynı zamanda kentsel gelişime büyük bir katkı sağladıklarını da bilmelerini istiyorum. Halkımızla aramızda köprü vazifesi gören en önemli birimimiz Zabıta Teşkilatımızdır. Halkla iç içe olan ve sorunlar karşısında fedakârca çalışan zabıta ekiplerimize büyük görevler düşmektedir. Sizler yerel yönetimlerin doğrudan halka açılan en etkili yüzüsünüz. Biliyorum yaptığınız görev zor bir görev, zor olduğu kadar da kutsal bir görev. Tebessüm eden bir yüzle görev yapmanız belediyemizin güler yüzünü vatandaşımıza yansıtıyor. Zabıta birimimizle ve belediyemizin diğer birimleriyle birlikte yıllardır Silivri'de yaşayan hemşerilerimizin yüzünde bir tebessüm oluşturabilmenin mücadelesini veriyoruz. Ekiplerimizin bu görevi en iyi şekilde yaptığına inanıyorum. 190 yıllık geçmişi olan Zabıta Teşkilatımızın, Zabıta Haftası münasebetiyle vefat etmiş olan meslektaşlarınızı rahmetle ve saygıyla anıyorum. Görevleri başında hizmet vermekte olan zabıtalarımıza ve çalışma arkadaşlarıma başarılar, ailelerine de sağlık, mutluluk, esenlikler dileyerek tüm Zabıta Teşkilatının Zabıta Haftasını kutluyorum.”

KOÇER VE AKINCI'DAN ÇİÇEK JESTİ
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı, tüm Zabıta Müdürlüğü ekipleri adına Zabıta Müdürü Selçuk Efe'ye çiçek takdim etti.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP