Yunus Emre’de Uzay ve Bilim Projesi başladı

Yunus Emre’de Uzay ve Bilim Projesi başladı

29.11.2017 10:01:54

Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Okul Müdürü Özkan Kılbaş önderliğinde STEM ve Bilim Projeleri hazırlığına başladı.

Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Özkan Kılbaş, bilim eğitiminin okulları için çok önemli olduğunu, okul proje ekibi ile beraber öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla birçok proje hazırlığı içinde olduklarını ifade etti.
İmam Hatip okulları olarak meslek derslerinin yanı sıra, proje tabanlı öğrenme ile fen ve bilim projelerinin, e Twinning projelerinin okullarında uygulanmasını önemli gördüklerini belirten Okul Müdürü, Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak ve öğrencilerinin hazırladığı Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarını inceledi.
12 ülke ile yürütülen ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Koordinatörlüğündeki Glob@rt Street Projesi hakkında da bilgiler veren Özkan Kılbaş, okullarıyla ilgili sadece din eğitimi verildiği ile ilgili yanlış bir kanının var olduğunu oysa, İmam Hatip okullarında ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu'nda, uluslararası projelerden, fen eğitimine; sosyal bilimlere, sanat derslerine, kodlama, robotik ve programcılıktan yabancı dillere kadar öğrencilerin her yönden donanımlı olarak çağın ihtiyaçlarına göre hazırlandıklarını belirtti.
Albert Einstein'in “Dinsiz ilim kör; ilimsiz din topaldır.” temel anlayışını hatırlatan Okul Müdürü Özkan Kılbaş, Okul Proje ekibine, öğrencilere ve bütün öğretmenlere başarılar diledi. Öğretmenler günü münasebetiyle de bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

YORUM YAP