Yolçatı Camii İmam Lojmanının temeli atıldı

Yolçatı Camii İmam Lojmanının temeli atıldı

8.10.2021 13:44:55

Depremde zarar gören Yolçatı Camii İmam Lojmanının yerine yeni yapılacak olan lojmanın temeli atıldı. 

Silivri Belediyesi, “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında küçük ve orta ölçekli üreticilere yönelik tohumluk arpa dağıtımlarına Yolçatı Mahallesi'nde düzenlediği Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni ile devam etti. Törende 25 çiftçiye maddi değeri 30.000 TL olan 5 ton yerli ve milli, sertifikalı tohumluk arpayı edilirken, Yolçatı Camii İmam Lojmanının da temeli atıldı.

CAMİ İMAMINA YENİ LOJMAN YAPILIYOR

Yolçatı'da Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni'nin ardından Silivri'de 2019 yılında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören Yolçatı Camii imam lojmanının yerine yeni yapılacak olan lojmanın temeli de atıldı. Silivri Belediyesinin gerçekleştirdiği yıkım ve hafriyat kaldırma çalışmalarının ardından inşaat çalışmalarına başlanan yeni lojmanın en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

AKTAŞ: BAŞKANIMIZ DESTEĞİNİ HİÇBİR ZAMAN ESİRGEMİYOR

Törenin açılış konuşmasını yapan Yolçatı Muhtarı Samet Aktaş, “Belediyemiz Yolçatı Mahallemizde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tohumluk arpa dağıtım töreni gerçekleştiriyor. Daha önce üreticilerimize saman dağıtımı yapıldı. Çok yakında silajlık mısır dağıtımları da başlayacak. Silivri Belediyemizin destekleriyle hayırsever vatandaşlarımızla birlikte cami lojmanımızın da inşaatına başladık. Köyümüzden desteğini ve yardımını hiçbir zaman esirgemeyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP