Sevginar Sali

Yol iki güne açılacak, ıslah iki aya bitecek...

İSKİ'nin alt yapı çalışmaları ve Boğluca'nın son durumu hakkında bilgi veren AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Dere kotu deniz seviyesinin 1.5 metre altında olduğu için kış şartlarında derede su tahliyesi olanaklı bir hale gelemedi. Haliyle çalışma kış şartlarında biraz ağır gitti. 1.5-2 ay içerisinde toparlanacak” açıklamasında bulundu.                       
Kutlu, ayrıca Park Hotel'in önündeki çalışmanın da iki gün içinde tamamlanarak, yolun trafiğe açılacağını belirtirken, “Bir taraftan İlçemize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer taraftan çalışmalar esnasında vatandaşımızın ve halkımızın sabrına teşekkür ediyoruz. Kısa bir zaman içinde sahil bölgesinin komple rahatlayacağını ve Silivri'nin güzelliğine yakışır bir görsellikte halkımızın hizmetinde olacağını belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
***
Silivri halkının iyi niyeti sonsuz da sabır konusunda sınıra dayandıklarını dün daha net anladım. Siyasilerin iyi niyetinden de aynı şekilde emin olsam daha ne isterim… Seçmenden döverek alamadığınız oyu, taş üstüne taş koyarak alabilen siyasetçinin yapması gerekenler son derece basit; 1. İş yapın, 2. Yaptığınız işi bitirin…
“Belediyeyi çok işin dışında tutarak yazmışsın” diye sitem eden arkadaşlar bence hiç kaygılanmasın. Belediyenin eksik ve yanlış yaptığı her şeyin hesabı iki yıla sandıkta sorulur zaten. İSKİ sanıyorsa ki bu mevzudan muaf onu da AK Parti, Büyükşehir yetkilileri düşünsün, taşınsın, hesap etsin! Eski devlet hastanesinin olduğu bölgeye İBB'nin irtibat bürosu açıldı, sevgili Silivrililer sosyal medyadan yansıttığınız özellikle İSKİ şikâyetlerinizi oraya da bir zahmet iletin muhakkak daha yararlı geri dönüşümler alacaksınız.
İSKİ'nin taşeronlarını ilçe belediyesi zapt edemiyor anladık da İBB niye edemiyor anlamak istemiyorum!
Silivri denince; trafik ve park yeri sorunu, yılan hikayesi gibi uzayan çalışmalar/yatırımlar akıllara gelmesin istiyorsanız aklınızı başınıza alın, elinizi çabuk tutun… Köy yanarken, evi için kaygılanan insanların eleştirilen pozisyonuna düşmek istemem ama biz önce kendi kapımızın önünü süpürelim… Ülke meseleleri, genel siyaset ile partilerin Ankara eksenli gelişmeleri derken bizim yerel siyasetçiler ve yöneticiler Silivri halkını epey ihmal etti sanki… Asıl konularımıza dönelim mi?!

ERSEVENLER ÖNÜNDE TAŞMALAR YIKILACAK
Selimpaşa sahil kısmında büfelere uygulanan taşmaların kaldırılması işlemi önümüzdeki süreçte ciddi şikayetlerin bulunduğu Ersevenler önündeki büfeler ile ilgili gündemde. Edinilen bilgilere göre Silivri Belediyesi şimdilik Zabıta marifetiyle taşmaların kaldırılması konusunda büfe sahiplerine uyarıları iletiyor. İlerleyen süreçte kaldırılmayan yerler konusunda yıkım gündeme gelecek.

AĞLAMAK İSTİYORUM!
Dün Silivri Belediye Meclisi olağan üstü toplantı. İzleme fırsatı bulamadım ama dinlerken gözlerim yaşardı… Özellikle üniversite konusu görüşülürken Başkan Işıklar ile AK Parti Meclis Üyesi Mutlu Bozoğlu arasında yaşanan nezaket, hoşgörü ve anlayış karşısında ağzım açık kaldı. Demek ki bizim siyasetçilerimiz bu şekilde de iletişim kurabiliyormuş! Biraz da hasetlendim, kıskandım tabi… Gazetecilere genelde çemkirirler ama kendi aralarında yeri gelince böyle tatlı, ballı da iletişim kurabiliyorlar…
Şaka bir yana sokaklarda bulamadığımız huzuru, birlik olup kuvvetli şekilde hizmet anlayışı hususunda tesis edin de Silivrililer olarak rahat nefes alalım… Kavga edecek kadar enerjiniz varsa onu birbirinize karşı değil Silivri için daha iyisini yapmak adına kullanın…
Maşallah diyeyim de nazar değmesin…
Hayırlı Cumalar efendim, iyi hafta sonları…

YORUM YAP