Yılmaz’dan “Aynı şekilde karşılık bulursunuz” uyarısı

Yılmaz’dan “Aynı şekilde karşılık bulursunuz” uyarısı

5.07.2022 15:39:33

Kavaklı Kenan-Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezimizin yanında Silivri Belediyesi'nin sürdürdüğü yeşil alan düzenleme çalışmasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıtaları tarafından durdurulduğunu açıklayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, diyalog yerine zabıta marifetiyle müdahale yaklaşımını eleştirirken, hizmetlerin ilçenin kısır çekişmelerine heba edilmesinin zararını en çok seçilmişlerin göreceğini söyledi ve uyardı.

Kavaklı'da yaşanan durumu Başkan Yılmaz şöyle açıkladı: “5000 m2'lik alanda Kavaklı'ya bir mini millet bahçesi müjdesi de verebiliriz asasında projemize başlamıştık. İBB zabıtası tarafından çalışmamız durduruldu. Sağlık Ocağının alanı yaklaşık olarak 1000 m2. Yanındaki 1000 m2'lik alan Sağlık Bakanlığına ait. Biz Sağlık Bakanlığına kendi arsamızı tahsis etmiştik. Arkasında 3 700 m2'lik alan ağaçlandırılacak olarak planlara işlenmiş. İBB'den bu alanı ağaçlandırmasını talep ettik. Yaklaşık olarak bir yıl önce “2021 Ekim ayında başlayacağız” dediler. Başlamayınca çalışma biz de dedik ki ‘Madem İBB ağaçlandıracaktı biz yapalım da vatandaşımız bir an önce kullansın'. İBB zabıtaları gelip çalışmaları durdurdu. Durdurma sebebini sorduğumuzda; Mezarlık yeri olduğu için çalışmanın durdurulduğu ifade edildi. Mezarlık yetkilileri de mezarlık olarak kullanamayacaklarını, alan şehir içinde kaldığından ağaçlandırmanın uygun olacağını söylediler.
“İBB'NİN BAZI YAPTIKLARINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUM”
Ağaçlandırma ve park düzenleme talebimizi ileteceğiz. İnşallah makul bir yanıt verirler. İBB'nin bazı yaptıklarını anlamakta zorlanıyorum. ‘Yapın' diyoruz, “Yapmıyoruz” yanıtını alıyoruz. Biz yapınca da “Sen yapamazsın” diyorlar. Bu mantık doğru değil. Bu hizmetlerin tamamı vatandaşa yapılıyor. Rant içermeyen hizmetler. Park, bahçe gibi işlerde bu gibi engellemeler hoş olmuyor. Boğluca Deresi etrafında Silivri Belediyesi'nin en kıymetli yerlerini İBB'ye ‘Park bahçe yapabilirsiniz' diye tahsis ettik. Biz size yapıcı bir şekilde gelirken siz zabıta marifetiyle engellemek üzere gelirseniz aynı karşılığı bulursunuz. Burada yapılanların doğru olmadığını özellikle de Grup Başkan Vekili ve CHP Meclis Üyelerine bu konuda sorumluluk düştüğünü hatırlatmak istiyorum” diyen Yılmaz, “ İBB'ye doğru bilgilendirme yapın, parkın, çiçeğin, böceğin siyasetini yapmayın. Biz bizden kreş yeri istediniz verdik, park bahçe yapmak için yer veriyoruz, engelli merkezi yapacaksanız gelin yer verelim diyoruz ama bizim parkımıza, diktiğimiz ağaca zabıta ile müdahale ederseniz samimiyetsizlik olarak algılıyorum. Bu yanlış işin faturası CHP'li meclis üyelerine çıkar, doğru bilgilendirme yapın.”
Kavaklı'daki yeşil alan düzenlemesine gerçekleştirilen İBB müdahalesine isyan eden Yılmaz, diyalog yerine bu şekilde bir tercihin ortaya konmasını eleştirdi ilçedeki kısır çekişmelere, çalışmaların heba edilmemesinin en büyük zararının seçilmişlere olacağını söyledi.
BALCIOĞLU:
KONUYU TAKİP EDECEĞİZ
Yılmaz'ın açıklamalarına cevaben söz alan CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu, “Konu dediğiniz gibiyse takip edeceğiz şahsım adına garantisini veriyorum. Hiçbir Belediyeye siyasi bakmıyoruz. Hizmetin siyaseti olmaz. Hizmet yarıştıran siyaseti benimsedik. Gönül rahatlığı ile söylüyorum 39 ilçeye ve 16 Milyon İstanbullunun sesine kulak veren demokrat bir yapıya kavuştu. Açık, şeffaf ve işbirliği içerisinde olacağımıza söz veriyorum” dedi.
YILDIZ: İLETİŞİM SORUNU OLMUŞTUR
CHP İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız da konuyla ilgili bir açıklama yaparak Kavaklı'da bir iletişim sorunu yaşanmış olabileceğini, kısa bir ara verilmiş gibi kabul edilerek çalışmaların davam etmesi için gerekli bilgilendirme ve takibi gerçekleştireceklerini ifade etti. “Bu konu aşılacaktır hiç merak etmeyin” dedi.
KAVAKLI'DA YAPILAN NE?
Kavaklı Kenan-Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezinin yanında;
✅ Çocuk Oyun Grubu
✅ Basketbol Sahası
✅ Piknik ve Dinlenme Alanları
✅ Spor Aletleri yapımına yönelik çalışmalar devam ediyor.
Sevginar SALİ

YORUM YAP