Yılmaz’dan aylık değerlendirme

Yılmaz’dan aylık değerlendirme

10.05.2022 15:33:27

Başkan Volkan Yılmaz, Mayıs Meclis açılış konuşmasını önemli gün ve şahsiyetler ile ilçemizdeki gelişmelere değinerek gerçekleştirdi.

2022 Mayıs Ayı Silivri Meclis Toplantısının açılışını gerçekleştiren Başkan Volkan Yılmaz, önemli gün ve olaylara değinerek şunları söyledi: “2022 yılı Mayıs ayı meclisimizi gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetlerimle, sevgi ve saygılarımla selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum.
Öncelikle tüm hemşehrilerimizin ve sizlerin geçmiş Ramazan Bayramı'nızı bir kez daha tebrik ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Hastanelerinin Yönetim Kurulu Başkanı olan MHP İstanbul Milletvekilimiz Hayati Arkaz'ın babası Hacı Hamdi Arkaz'ı ve ilçemizin değerli isimlerinden Fuat Bulcan Bircan'ı Hakk'a uğurladık. Tüm Merhumlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine bir kez daha sabırlar diliyorum. Sivas'ta düzenlenen Minik-Yıldız Türkiye Karate Şampiyonası'nda kendi kategorilerinde birinci olan Silivri Karate Spor Kulübü sporcuları Alara Akbaş ve Elvin Ceren Bali kardeşlerimi tebrik ediyorum. Down Futsal Dünya Şampiyonası'nda 3. olarak bizleri gururlandıran Down Sendromlular Futsal Milli Takımımızı kutluyor, Silivrili sporcumuz milli takım kalecisi Volkan Yavuzaslan ve tüm sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum.
TRABZONSPOR'A TEBRİK, “SİLİVRİSPOR GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU”
Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu Şampiyonu Trabzonspor'u tebrik ediyorum. İlçemizin gözbebeği Silivrispor'umuz da 3. Lig için büyük bir mücadele örneği sergiledi. Ancak play-off final mücadelesinde kaybederek ümitlerini gelecek sezona taşıdı. Son ana kadar mücadeleden vazgeçmeyen takımımızı, teknik heyeti ve yönetimi kutluyorum. Silivrispor gönüllerimizin şampiyonu. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde başlatılan Pençe Kilit Operasyonu'nda ve ülkemizin bütünlüğünü korumak için şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.
ASEL BEBEK'E
DESTEK ÇAĞRISI
Silivri'de ikamet eden SMA hastası Asel bebek, tedavisi için yardım beklemektedir. Bizlere de bu noktada büyük görevler düşmektedir. Garibin, gurebanın, düşkünün, hastanın yanında, yöresinde olmalıyız. Geçtiğimiz aylarda yine ilçemizde SMA hastası Aren bebek için yapılan çağrılar olumlu sonuçlanmıştı. 6-7-8 Mayıs tarihlerinde minik yavrumuz Asel için Silivri Sahili Sanat Parkı'nda kermes düzenlendi. Biz de Silivri Belediyesi olarak Mahalle evlerinde kadın kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünleri kermese bağışladık. Esasında konuyu özetleyecek olursak Asel bebek için bir olma, birlik olma zamanıdır.
Tüm hemşehrilerimizi Asel bebeğin tedavisine destek olmaya davet ediyorum.”
Başkan Bey sözlerine 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nü, Baharın ve bereketin müjdecisi Hıdırellez'i, Şehit anneleri başta olmak üzere sevgi ve fedakârlık simgesi tüm annelerimizin Anneler Günü'nü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı, 12 Mayıs Hemşireler Günü'nü ve 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlayarak devam etti.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BAĞIMSIZ GELECEĞİNİN TEMİNATI TÜRK GENÇLİĞİDİR”
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına değinen Yılmaz, “Türk Milleti varoluşundan bugüne kadar nice şanlı zaferlere imza atmıştır. Bugünlerden biri de özgürlük ve bağımsızlık gibi, varlıkla yokluk gibi çok önemli ve hayatî bir dönüm noktasını ifade eden 19 Mayıs 1919 günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları aziz vatanımızın işgal ve istilaya uğradığı bir dönemde Samsun'dan başlayarak tüm Anadolu'ya yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır. Cumhuriyetin temellerinin atılması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile birlikte 19 Mayıs 1919 günü Büyük Atatürk tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız geleceğinin teminatı Türk gençliğidir. Türkiye Cumhuriyeti'ni yükseltecek ve sürdürecek olan Türk gençliğidir. Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.
“FATİH SULTAN MEHMET HAN VE ŞANLI ORDUMUZA RAHMET DİLİYORUM”
Yılmaz sözlerine İstanbul'un fethi ile ilgili ve devamında şu şekilde devam etti: “İstanbul elbet fetih olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel asker.” Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ve şanlı ordumuza rahmet diliyorum. İstanbul'un Fethi'nin 569. Yılını, Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla Türkçemizin devlet dili oluşunun 745. yıl dönümünü ve Türk Dil Bayramını kutluyorum. Çerkes Sürgünü'nün 158. senesinde sürgünde vefat eden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum.
“Tarihimiz şanımız bir, dilimiz irfanımız bir. Kim girecek aramıza, canımız kanımız bir."
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 104. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun diyorum.
ANMALAR
İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edildiği 15 Mayıs 1919 tarihinde, Türk Milletinin İstiklali için ilk kurşunu sıkan yiğit vatan evladı Hasan Tahsin'i, Kahraman Türk Kadını Nene Hatun'u, Türk edebiyatında “Şairler Sultanı” lakabıyla yerini alan büyük üstad Necip Fazıl Kısakürek'i, Türk Edebiyatının güçlü kalemlerinden yazar Emine Işınsu'yu, rahmetle, minnetle anıyor, Cenab-ı Allah'tan hepsine rahmet diliyorum.
“‘KOMŞUSU AÇ İKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR' ANLAYIŞIYLA HAREKET ETTİK”
İlçemizin dört bir yanında gönül sofraları kurarak 100 bini aşkın hemşehrilerimizle aynı sofrada oruç açmanın bereketini yaşadık. Sahil bölgesinde oluşturduğumuz iftar çadırımızda her gün 1000 vatandaşımızla ekmeğimizi bölüştük. Peygamber Efendimizin buyurduğu üzere ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyerek 20 bini aşkın vatandaşımıza gıda kolisi dağıttık. Yaş almış büyüklerimize ve evlerinde yemek yapma imkânı olmayan 1000 vatandaşımıza her gün sıcak yemek ulaştırdık. Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm düşmesin diye bu yıl da 5000 çocuğumuza bayramlık kıyafet hediye ettik. Tüm bu hayır ve hasenatları, değerli iş insanlarının destekleriyle gerçekleştirdik. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum.
ARAÇ FİLOSUNA 3 YENİ ARAÇ EKLENDİ
Belediyemizin hizmet kalitesini artırmak adına araç filomuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. 2 adet iş makinesini daha kendi öz kaynaklarımızla borçlanmadan ve 1 adet hasta nakil aracımızı da Sağlık Bakanlığımızdan hibe alarak filomuza kattık. Silivri'mize hayırlı uğurlu olsun.”
ALİBEY MAHALLESİ KATLI OTOPARK VE EK HİZMET BİNASI TEMELİ ATILDI
Yılmaz acıkış konuşmasını Alibey Mahallesi Katlı Otopark ve Ek Hizmet Binası Projemizin Temel Atma Törenini daveti ile tamamladı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP