Yılmaz’dan AFAD’ın Pakistan Yardım Kampanyasına destek çağrısı

Yılmaz’dan AFAD’ın Pakistan Yardım Kampanyasına destek çağrısı

16.09.2022 10:55:24

Pakistan'da yaşanan sel felaketine İBB Meclisinde dikkat çeken MHP Grup Sözcüsü ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye başkanlarını AFAD'ın bölge için başlattığı yardım kampanyasına destek olmaya davet etti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB'de dile getirdiği Pakistan'da yaşanan sel felaketine destek çağrısının ardından ilçemizden bölgeye 2000 bin yardım kolisi yola çıktı.306562922_10159327720339737_8126371560065880864_n
SİLİVRİ'DEN PAKİSTAN'A 2000 KOLİ YARDIM YOLA ÇIKTI
Kardeş Ülkemiz Pakistan'da, sel felaketi büyük kayıplara yol açtı. AFAD Başkanlığı koordinesinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında Silivri İlçe Kaymakamlığı tarafından 1000 koli, Silivri Belediyesi'nden 1000 koli yardım tırı yola çıktı.
YILMAZ, İBB MECLİSİNDE YAŞANAN FELAKETE DİKKAT ÇEKTİ
İBB, Eylül meclisinde söz alan MHP Grup Sözcüsü, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz belediye başkanlarını İçişleri Bakanlığının AFAD marifetiyle başlattığı yardım kampanyasına destek olmaya davet ederken yaşanan felaketin boyutları hakkında şu konuşmayı yaptı: “14 Haziran'da başlayan Muson Yağmurları neticesinde sel felaketi yaşayan kardeş ülke Pakistan ve halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.
İklim değişikliğinin ulaştığı boyutun esasen bir göstergesi yaşananlar. İbret alınacak bir doğa afeti yaşanıyor. Bilançosunun bilinebilmesi için bazı rakamlar vermek istiyorum. 1400 kişinin üzerinde can kaybı, 15 bin kişinin üzerinde yaralı, ülkenin 3/1 alanının sular altında kalması, 7 bin km yolun tahrip olması, 270 köprünün yıkılması, 1 Milyon 740 hanenin hasar görmesi, yarısına yakının yıkılması, 750 bin çiftlik hayvanının telef olması, 33 Milyon kişinin selden etkilenmesi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin vermiş olduğu rakama göre 30 Milyar Dolarlık bir maliyetinin olması. Maddi kayıplar telefi edilir bir şekilde ancak aşırı sıcak ve açlık nedeniyle çocuk ölümlerinin yaşandığı haberleri geliyor.
“TÜRKİYE VE PAKİSTAN ARASINDAKİ KARDEŞLİK BAĞLARI TARİHİN DERİNLİKLERİNE UZANMAKTA”
Türkiye ve Pakistan arasındaki kardeşlik bağlarının kökleri tarihin derinliklerine kadar uzanmakta. Güney Asya Müslümanlarının İstiklal Savaşımızın sırasında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Çeyizlerini, mücevherlerini milli mücadeleye, Kuvâ-yi Milliye'ye bağışlayan Pakistanlı kadınları da unutmadık.
YILMAZ'DAN AFAD'IN PAKİSTAN YARDIM KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI
Cumhurbaşkanımızın talimatı ile İçişleri Bakanlığımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlarımız Pakistan'daydılar. İçişleri Bakanımızın AFAD marifetiyle Pakistan için başlattığı bir yardım kampanyası var. Havadan ve tren vasıtası ile Pakistan'a yardımlar sevk edilmekte. Bütün Belediyelerimizi AFAD aracılığı ile yapılan yardım kampanyasına gıda kolileriyle desek olmaya davet ediyorum.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP