Yılmaz: Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor

Yılmaz: Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor

22.05.2021 11:23:41

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cuma günü gerçekleştirilen Mayıs Meclisi ikinci oturumunda gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla devam eden ve yakın gelecekte planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Volkan Yılmaz, Cuma günü gerçekleştirilen meclis toplantısında gündemi kapattıktan sonra kısa bir bilgilendirmede bulundu.

20 BİN HANEYE RAMAZAN KOLİSİ ULAŞTIRILDI

Başkan Bey şöyle konuştu: “Ramazan ayında evinden çıkamayan, yaş almış büyüklerimizin evlerine her gün sıcak iftar yemekleri ulaştırdık. Köy muhtarlarımızla istişare ederek 20 bin hanemize, içerisinde temel gıda maddeleri yer alan Ramazan Kolileri dağıttık.

41 BAKKALDA 360 VATANDAŞIN BORÇLARI KAPATILDI

17 köyümüz ve 1 merkez mahallemizde 41 bakkalda 360 vatandaşımızın veresiyelerinin tamamını kapattık.

ANAOKULU İNŞAATI BAŞLIYOR

Belediyemiz ve Elginkan Vakfı iş birliği ile içerisinde tiyatro salonları ve sosyal aktivite alanlarının da bulunduğu 10 derslikli bir anaokulu inşa edeceğiz.

32 GÖZLÜ KÖPRÜDE AÇILIŞ HAZIRLIĞI

32 Gözlü Köprü'nün restorasyonunu tamamladık ve açılışı için gün sayıyoruz.

Köprü çevresinde İSKİ ile yaptığımız ıslah çalışmaları bittiğinde; bölgeye Mimar Sinan'ın eserlerinin de yer aldığı minimal bir müze ile plajla bütünleşen, denizle bütünleşen belki de İstanbul'daki en güzel arkeoparkı inşa edeceğiz. Bir yıl içinde bu çalışmaları bitirmeyi amaçlıyoruz.

ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ İNŞATI BAŞLIYOR

Gülsen Nakipoğlu ve Ökkeş Nakipoğlu ile yaptığımız istişareler neticesinde; Yeni Mahalle'de belediyemize ait olan 15 bin metrekare alanda, 8 bin 500 metrekare kapalı alanı olan içerisinde sosyal yardım birimlerinin yer alacağı ve aynı zamanda engelsiz kardeşlerimizin eğitim görebileceği, oyun oynayabileceği bir Engelli Koordinasyon Merkezi inşa ediyoruz. Bu merkezin, İstanbul'un 39 ilçesindeki en kapsamlı, en fonksiyonel ve en işlevsel merkezi olacağını düşünüyorum.

TAMAMLANAN ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Diğer yandan Silivri Belediyesi koordinasyonu ile İSKİ, BEDAŞ, İGDAŞ ve Türk Telekom iş birliğiyle Piri Mehmet Paşa Mahallesi eski Emniyet Müdürlüğü arkası, BP Benzinlik arkası, Tapu binası çevresi ve Alibey Mahallesinde bulunan 30'a yakın sokağımızda altyapı sorunlarının tamamını çözdük. Karayolları 1'inci Bölge Müdürlüğü ile Silivri'nin ilk asansörlü üst geçidini yaptık. Alibey Mahallesi'nde yaptığımız yenileme ve iyileştirme çalışmalarının yanı sıra mahallemize bir park ve yeşil alan kazandıracağız.

GÜMÜŞYAKA KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜMÜ İÇİN TAKİP VE ISRARIMIZ SÜRÜYOR

Gümüşyaka'da denize akan kanalizasyon suları sorununun bir an önce çözülmesi için takibimizi ve ısrarımızı sürdürüyoruz.

Silivri'ye hizmette emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

YORUM YAP