Ek hizmet binası yapımına başlanıyor

Ek hizmet binası yapımına başlanıyor

22.05.2021 11:22:12

Mayıs meclisinde onaylanan trampa işlemi sonrasında işleyecek süreci Başkan Yılmaz şöyle ifade etti: “Çok hızlı bir şekilde Silivri Belediyesinin konteynerlerde, prefabrik binalarda hizmet gören birimlerinin, atölye, garaj, depo ve arşivlerinin bir araya toplanacağı, yaklaşık 5000 metrekare kapalı alanı olan bir ek hizmet binasına kavuşmuş olacağız.”

Silivri Belediye Meclisinin 2021 yılı Mayıs ayı 2. birleşiminin 1. oturumu belediye meclis salonunda gerçekleşti. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen toplantıya; MHP Grup Başkanvekili Erdoğan Gökalp Kalaycı, Ak Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler, CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız ve belediye meclis üyeleri katıldı.

YILMAZ: BİR YIL İÇERİSİNDE BİTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Başkan Volkan Yılmaz, meclis gündeminin 4. maddesinde yer alan “Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Alipaşa Mahallesi, 337 ada, 5 parsel ile mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Alipaşa Mahallesi, 328 ada, 1 parselin takası ile ilgili Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi” öncesi açıklama yaptı. Başkan Yılmaz, söz konusu trampa sonrası yapılacak ek hizmet binası hakkında bilgilendirme yaparak; “Söz konusu adalarda maliye hazinesine ve belediyemize ait olan yerler var. Maliye hazinesinin bir tarafında belediyemize ait bir park bulunuyor. Diğer tarafında da araçlar amirliğimizin, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün ve birçok birimimizin prefabrik yapılarda hizmet verdiği bir alanımız var. Biz, Silivri Belediyesine ait bu alanları bütünleştirip Silivri Belediyesine ek hizmet binası yapılması için bir yılı yakın bir zamandır bakanlıkla görüşüyoruz. Bu görüşmelerimiz nihayetlendi. Ne biz ne de bakanlık bedel ödemeksizin bu arsaların bire bir trampasını yapıyoruz. Trampa işlemi bittikten sonra da çok hızlı bir şekilde Silivri Belediyesinin konteynerlerde, prefabrik binalarda hizmet gören birimlerinin, atölye, garaj, depo ve arşivlerinin bir araya toplanacağı, yaklaşık 5000 metrekare kapalı alanı olan bir ek hizmet binasına kavuşmuş olacağız. Yaklaşık bir yıl içerisinde bu projeyi bitirmeyi amaçlıyoruz. Şimdiden Silivri'ye, Silivri Belediyesine ve çalışma arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. 4. gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

YORUM YAP