Yılmaz: Bu konunun peşini asla bırakmayacağız

Yılmaz: Bu konunun peşini asla bırakmayacağız

7.10.2021 10:38:29

İSKİ'nin kırsal mahalleler için indirimli su uygulaması ile ilgili süreci değerlendiren Başkan Volkan Yılmaz, köylülerin yaşadığı mağduriyetin takibini sürdürme kararlılığını ifade etti ve “İBB'de de, Ankara'da da çiftçinin, köylünün, milletin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Silivri Belediyesi olarak Yolçatı Mahallesi'nde düzenledikleri Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreninde halka seslenen Başkan Volkan Yılmaz, su tarifleri ile ilgili sürece değindi.

İSKİ'nin su tarifeler yönetmeliğinde kırsal mahalleler için indirimli su uygulamasına geçmemesiyle ilgili konuşan Başkan Yılmaz, “Yolçatı için önemli olan bir konu da su fiyatları. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu olarak 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinde, Büyükşehir Yasası ile köy tüzel kişiliği sona erdirilerek mahalle statüsüne alınan köylerimizle ilgili indirimli su kullanma hakkı dolan 5 yıllık süresinin uzatılmasıyla ilgili bir teklif verdik. Teklifimiz MHP, AK Parti, İyi Parti ve CHP'nin oylarıyla meclisten geçmesine rağmen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilerek meclise geri gönderildi. Gerekçesi de; ‘İSKİ tarifeler yönetmeliği ile bu ücretler belirlenirse yarın öbür gün 33 köye verilen indirimli su ile ilgili zimmet çıkar' düşüncesiydi.

Biz, Sayıştay müfettişinin İSKİ'nin tarım ve hayvancılığı desteklemek adına 33 köye vereceği 4'te 3 oranında indirim ile ilgili bir zimmet çıkarmayacağını söyledik. Bir zimmet çıkması durumunda da bunu İBB Meclisi olarak hep beraber ödemeyi teklif ettik.

“TOP HEP TACA ATILDI, HEP MİNDERDEN KAÇILDI”

Kadıköy'de, Bakırköy'de, Beşiktaş'ta yüzme havuzunu dolduran su ile köylerimizde havucu, marulu, ineği sulayan su fiyatlarının aynı olmaması gerektiğini ifade ettik ancak top hep taca atıldı, hep minderden kaçıldı.

“KÖYLÜMÜZÜN HAKKINI HUKUKİ YOLDAN ARAYACAĞIZ”

Bu da yetmedi bizim teklifimiz ile veto arasındaki dört ayda indirimli kullanılan su bedelleri vatandaşa toplu olarak fatura edildi. Biz hem bu fatura farkları hem de pahalı su kullanımı ile ilgili tüketici hakem heyetine dava açarak köylümüzün hakkını hukuki yoldan arayacağız. Bu şekilde mağdur olan vatandaşımızın faturalarını tek tek bildirmesi gerekiyor.

“ÇİFTÇİNİN, KÖYLÜNÜN, MİLLETİN SESİ OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Burada muhtarlarımızdan da destek istiyoruz. Bu konunun peşini asla bırakmayacağız. Önümüzdeki İBB meclisinde de benim konuşacağım konuların başında bu su tarifesi yer alacak. Biz İBB'de de, Ankara'da da çiftçinin, köylünün, milletin sesi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP