Yılmaz, bilgilendirmede bulundu

Yılmaz, bilgilendirmede bulundu

12.08.2020 10:29:24

Ağustos ayı meclis toplantısının birinci birleşimi bitiminde Başkan Volkan Yılmaz, meclis üyelerini bilgilendirdi.

Gündemdeki programlar ve çalışmalar hakkında Ağustos toplantısında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Volkan Yılmaz şunları söyledi:

YILMAZ: TARIMI
DESTEKLEMEK İÇİN
FESTİVALLERİ YAPACAĞIZ
“Festivallerimiz bu pandemi sürecinde festival havasında değil de, yarışma veya farkındalık oluşturmak adına, tarımsal üretimi desteklemek için faaliyetler şeklinde düzenlenecek. Silivrimiz'de yapılan festivallerin lavanta, karpuz, domates, yoğurt, börek, kavun ve bamya hepsi tarım temalı. Ve bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu hatırlamamıza vesile olan ve sahip çıkmamızı, onları unutmamamızı gerektiren festivallerdir.
Lavanta festivalimizi çok dar kapsamda, gelin ve damatlarla yaptık. Esasında bir festival de denilmez, bir fotoğraf çekimi ve bir lansman şeklinde orada çiftlerimizin nikahını kıydık.
Kavun ve bamya festivalimizi Cuma günü hep beraber yaptık. Selimpaşa'nın topatan kavunu ve bamyası ulusal kanallara da akşam haber bültenlerine konu oldu. Selimpaşa'nın, Silivri'nin tanıtımı için de faydalı olduğunu düşünüyorum.

FESTİVAL TARİHLERİNİ AÇIKLADI
22 Ağustos'ta 9. Kadıköy Karpuz Yarışması, 23 Ağustos'ta 36. Değirmenköy Domates Yarışmasını, 30 Ağustos'ta 59. Yoğurt Festivali'ni gerçekleştireceğiz. 11. Ortaköy Börek Festivali'nin tarihini daha netleştirmedik.
Bunların da sizlere bilgisini vereceğiz. Hep beraber olmak, orada bir olmak esasında festivallere ayrı bir tat katmaktadır. Tarım temalı bu toprakların değerini anlatan festivaller. Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak tarıma, hayvancıya, tarımsal üretime destek vermeye devam edeceğiz.

“120 TON YERLİ-MİLLİ ARPALIK YERLİ TOHUM 600 ÇİFTÇİMİZE 200'ER KİLOLUK DİLİMLERLE DAĞITILDI”
300 dönümlük bir arpa projesinde yerli-milli sertifikalı arpa tohumlarını ve samanlarını dağıttık. Bu lansmanı da yaptık. Sarı Tohum'a, Yağlı Tohumlara, Tarım Kredi Kooperatifine, Ziraat Odasına yine Mehmet İşçi Bey'e, Fenerköy Kalkınma Kooperatifine ve Süleyman Gençoğlu'na projeye verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. 300 dönüm arpa ektik. Silivri Belediyesinin kasasından tek kuruş çıkmadı. Bu saydığım paydaşlar imece usulü ile bu yardımı bizlere yaptılar. Ve 120 ton yerli-milli arpalık yerli tohumu biz 500 ila 600 çiftçimize 200-250'şer kiloluk dilimlerle dağıttık. Bu dağıtılan arpa ile 6 bin dönüm arazinin ekilmesi söz konusu. Bir sonraki yıl da 3000 ton yerli arpanın alınması 50.000 balyanın da samanı alınması söz konusu. Ersin Taşkın bize bu konularda her zaman destek vermektedir. Ona da teşekkür etmiş olalım. Melih Bey'de her zaman belediyemizin emrindeyiz dedi. Önümüzdeki projelerle de onlarla istişare edip, çalışmaları yapacağız.

“450 KG BAL ÜRETTİK”
Yine belediyemizin Türam'da, ilk ziyaretimde arı kovanlarını görmüştüm ama arı kovanları faal değildi. Biz neden arıcılık yapmayalım dedik. Çünkü aromatik bitkilerin olduğu yerlerde çok değerli bal elde edilmektedir. 45 kovan balı harekete geçirdik. 450 kg aromatik bitkilerle beslenen arılardan bal elde etmiş bulunmaktayız. Bal ile ilgili yaklaşık 20.000 TL para harcadık. Bu 450 kg'dan 20.000 TL'yi geri aldıktan sonra tutumlu belediye başkanı olarak, geriye kalanı da yine Silivri'nin hem tanıtımı hem de Gıda Bankamızdaki ailelerimize dağıtmayı planlıyoruz.

“3 TON NOHUT
HASADI YAPTIK”
Nohut hasadımızı yaptık. 30 dönüm nohut ekmiştik. Yaklaşık 3 ton nohut elde ettik. Bunları da paketleyip Gıda Bankamızda nohutlarımızı ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtacağız.

“75 DÖNÜM AYÇİÇEĞİ EKTİK”
75 dönüm ayçiçeği ektik. Yağlı Tohumlara, tekrardan Turgay Sakarya'ya teşekkür ediyorum. Oradan elde ettiğimiz yağı da yine Gıda Bankasında ay çiçek yağı olarak vatandaşlarımıza dağıtacağız.

“GIDA BANKASI'NIN YARDIMLARI ARTARAK DEVAM EDİYOR”
Gıda Bankasına verilen destekler beni her geçen gün mutlu ediyor. Bunu bir eleştiriyi, tartışmayı aralamak için söylemiyorum ama geldiğimizde Gıda Bankasına alınan yardımların bir kısmı çekle alınmıştı. Yanılmıyorsam 480.000 TL çekle yardım eden firmaların çekleri yazılmış. Ekonomik sıkıntılardan dolayı. Onların tamamını ödedik. Gıda Bankasında şuan da Allah'a şükür, ağzına kadar dolu diyeceğim ama berekettir söyleyeyim. Çok küçük yardımseverler bile var. 2 kg yumurta getiren köylümüz var. Kıvırcık getiren köylümüz var. Ayağı sakatlığında, iyileştiğinde Gıda Bankasına yardım getiren var. Şu günlerde Allah'a çok şükür 500.000 lirayı belki geçtik, paramız da gıda bankasının hesaplarında artı olarak duruyor. Gıda Bankamız dolu. Yardımlarımız artarak devam ediyor.

“KÖYLERİMİZDEKİ SOSYAL

TESPİTLERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Gözümüzün kapandığı, kulağımızın tıkandığı köyler... Köylerde hiç ihtiyaç sahibi olmaz diye düşünürsünüz ama köylerimizde gerçekten hiçbir şekilde ihtiyacını bir başkasına söyleyemeyen zor durumda ailelerimiz var. Oradaki sosyal tespitlerimizi arttırıyoruz. Oradaki sosyal tespitler sayesinde yeni insanlara ulaşmak bizi mutlu ediyor. Ama esasında bizi üzüyor. Keşke gıda bankasına ihtiyaç kalmadan herkes ihtiyacını karşılayabilse. Ama bu noktada köylerimizdeki sosyal tespitlerimiz devam ediyor.”
Haber Merkezi

YORUM YAP