Yetkililerden önlem vatandaşlardan duyarlılık beklentisi

Yetkililerden önlem vatandaşlardan duyarlılık beklentisi

7.09.2016 12:11:38

Kardelen Sürücü Kursu ortaklarından, emekli öğretmen       Süleyman Sürgün, Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerlerini ilgilendiren sınav gelişmelerini aktarırken, vatandaşlardan duyarlılık, yetkililerden ise önlem beklentilerini iletti.

Kardelen Sürücü Kursu ortaklarından Süleyman Sürgün, Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerlerini ilgilendiren son gelişmeleri ve yetkililer tarafından alınması gereken önlemlere dikkat çekerek gazetemize özel açıklamada bulundu. Sürgün, vatandaşlardan da sınav anlarında aday sürücülere anlayış beklentilerini paylaştı.

SÜRGÜN: GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILMALI
Sürücü adaylarını ilgilendiren yeni düzenlemeleri sık sık gazetemiz için değerlendiren Sürgün, son gelişmeleri şöyle aktardı: “15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yapılamayan ehliyet teori sınavları Ağustos ile birleştirilerek yapıldı. Yaz dönemi olması Temmuz-Ağustos sınavlarının birleştirilmesi kursiyer sayısında birikmeye neden oldu. Yazılı sınav sonuçları bayramdan önce (8 Eylül) açıklanacak. 24-25 Eylül tarihlerinde yapılacak uygulama (direksiyon) sınavında yoğunluk yaşanması bekleniyor. Bu nedenle güvenlik önlemlerinin arttırılması gerekiyor.

ADAY SÜRÜCÜLERE DUYARLILIK VE ANLAYIŞ BEKLENTİSİ
Sınav günleri yoğun olan güzergâhta sürücülerin aday sürücüleri sık, sık tedirgin ettiği ve adayların panik yaşadığı görülmektedir. Vatandaşların uygulama sınavının yapıldığı günlerde daha duyarlı ve anlayışlı olmaları beklenmektedir.

“YENİ YILDA YAPILACAK ZAMLARDAN ETKİLENECEKLER”
Ekim ayı (8 ekim) yazılı sınavına katılmak isteyenlerin 9 Eylül'e kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. 2016 yılının son teori (yazılı) sınavı 10 Aralık'ta olup direksiyon (uygulama) sınavı 7-8 Ocak 2017'de yapılacaktır. Dolayısıyla yeni yılda harçlara yapılacak zamlardan etkilenecekler. Ehliyet almak isteyenlerin bunu dikkate almaları yararlı olacaktır. Kazasız-belasız sürüşler diliyorum.”
Haber Merkezi

YORUM YAP