Sevginar Sali

“Yâri güzel olanın gözüne uyku girmez…’

İşte Silivri aşkı insanı böyle uyutmaz. Önemli bir bölümümüz nasıl bir sıcak olduğunu anlayamadığım dehşet havada evinin odalarında rahat uyuyabileceği bir köşe ararken, bazıları da kıyı bucak Silivri'yi arşınladı.
CHP İlçe Başkanı oldukça iddialı bir bayram programı hazırlamış. Etrafındaki ekibi de bu yoğunluğa adapte edebilmesi ayrıca başarı. En azından Belediye Başkanından daha çok meclis üyesi vardı yanında, normalde de sayıca üstün olmaları göz ardı edilecek bir durum değil tabi. Ama çok meclis üyesine sahip olmak sizi mührün sahibi de yapmıyor diğer yanıyla…
Özelde Esen'in, genelde ise CHP'nin kapsayıcı bayram performansını başarılı buldum. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve planlanmış izlenimi etkileyiciydi. CHP'de sahadaki kadrolar genç ancak tecrübe de iş başında anlaşılan : )
***
CHP'nin Arife Gününden başlattığı bayram maratonuna Başkan Volkan Yılmaz siyasi ekibi ile beraber ikinci gününden dahil oldu. Tüm zamanlarda Yılmaz'ın halkın içinde olmakla ilgili bir eksikliği yok zaten, fazlalığından bile konuşabiliriz isterseniz ama bayram ziyareti başka bir şey tabi. Bayramdan bayrama gelirsiniz ne çare, ihtiyaç ve çözüm noktasında ulaşılır olursunuz tercih edilirsiniz.
Başkan Yılmaz işin ceremesini, çilesini de takdirini, övgüsünü de paylaşmaya pek niyetli görünmüyor. Kendi kendine yaptığı ve paralanması pahası ötesinde seçmen, vatandaşın beklentileri nazarında herhangi bir noksanlık taşımıyor. “Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır” deyip işin içinden çıkacağı gün gibi ortadayken, sahip olduğu koşulları herkesten iyi bilip, buna göre davrandığını varsayarak mevzuyu uzatmıyorum.

SAHİL DÜZENLEMESİ HEM DE ÇOK ACİL ŞART
Bayram tatili bir kez daha gösterdi ki 20 Milyon'luk İstanbul'un dinlenme ihtiyacını karşılama konusunda sahil düzenlemeleri çok yetersiz. 42 km sahil şeridi olan Silivri'nin İBB sorumluluğundaki bu alanlar ile ilgili daha çok yatırım ve destek alması şart! Bunun da ötesinde çevre kirliliği, kirletme sorumsuzluğu konusunda acil etkin yaptırımlar hatta cezalar getirilmeli. Başını koyduğu kumsalı, içine girdiği denize bu kadar korkunç davranmadaki sebebi anlamış değilim… Çok yazık ve bir o kadar da acı!

YETERİNCE SORUMSUZ DAVRANDIYSAK ÖNLEMLERİ EN YÜKSEK SEVİYEYE YENİDEN ÇIKARALIM
Bunalımdı, yazdı, bayramdı derken salgın gerçeğinin daha önce görmediğimiz en korkunç yüzüyle karşılaşmamak adına sorumlu davranma hususunda biraz dikkat arttırmamız gerekiyor. İnsanları ürküten felaket senaryolarına gerek yok ama bu kadar tedbirsiz davranmak da hayra yorulacak bir durum değil.
Geçmiş bayramınız kutlu, sevdikleriniz sağlıklı, işleriniz hayırlı, kazancınız bereketli olsun!

YORUM YAP