Volkan Yılmaz: Mali konuda başarı hikayesi yazdık

Volkan Yılmaz: Mali konuda başarı hikayesi yazdık

13.05.2022 15:47:53

Belediyemiz 2021 yılı kesin hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu meclisten oybirliği ile geçti. Başkan Volkan Yılmaz, 433 Milyon gelire karşılık, 321,5 Milyon giderle bütçenin 92 Milyon fazla vermesi ile mali konuda 3 yılın sonunda yazmış oldukları başarı hikayesinin neticelerini ortaya koydu.

Mayıs Meclisi'nin 2. Oturumunda Belediyemiz 2021 yılı kesin hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Plan Bütçe Komisyon Başkanı Salim Çavdar'ın komisyon görüşünü okumasından sonra söz alan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz şu değerlendirmede bulundu:

YILMAZ: SİLİVRİ BELEDİYESİ 3 YILDA BİR BAŞARI HİKAYESİNE İMZA ATTI

“Raporun oy birliği ile kabul edilmesinden dolayı bütün siyasi partilerin temsilcileri ve meclis üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Biz yola çıkarken, Belediyeyi devraldıktan sonra da güçlü mali yapısı olmayan belediyelerin hizmetlerinin, yapacağı çalışmaların hep eksik kalacağını söyledik. İflas noktasına geleceğini ifade etmiştik. Tasarruf tedbirlerinin belediye eliyle yapılması gerektiğini savunduk. Müteahhide ihale edilmemesi gereken çöp toplama, çim sulama, araç kiralama gibi kalemlerin artık belediye eliyle yapılması gerektiği ortaya koyduk. Aksi takdirde Silivri Belediyesinin de diğer belediyeler gibi borçlarını ödeyemez duruma geleceğini söyledik. Önceki dönemlerde arsalarını yok pahasına müteahhitlere ödeme olarak vermek zorunda kaldığını ve bunun devam edeceğinden hareketle tasarruf, gelirleri takip, kaynak yaratılması, gelirlerin arttırılması üzerinde durduk. Üç yıl içerisinde Silivri Belediyesi bir başarı hikayesine imza attı.

2018 yılında Silivri Belediyesi 173 Milyon 666 Bin TL gelir elde etti. Bunun karşılığında 206 Milyon 178 Bin TL gideri oldu. 32 Milyon 511 Bin TL borçlandı.

2019 yılında görevi devraldığımız, bütçesi bizim tarafımızdan yapılmayan son üç ayın bütçesi de bizim tarafımızdan kullanılmayan 9 aylık performansımız neticesinde neredeyse denk bütçeye ulaşıldı. Yaklaşık yüzde 1 bütçe açığı ile gelir ve gideri dengelemişiz.

191 Milyon 167 Bin TL gelir, 193 Milyon 855 Bin TL gider, fark -2 Milyon 688 TL.

2020 yılında almış olduğumuz kararlar, yapmış olduğumuz çalışmalar meyvelerini vermeye başlamış. Yüzde 12'ye yakın bütçe fazlası vermişiz.

2020 yılında 265 Milyon 244 Bin TL gelir, 231 Milyon 493 Bin TL gider, +33 Milyon 751 Bin TL kasada artı para kaldı. Bu parayla belediyenin biriken borçları ödeme gayretine girildi.  

“BÜTÇE FAZLASI İLE İSTANBUL'DA REKOR KIRDIK”

2021 yılında 433 Milyon, 198 Bin TL gelir, 341 Milyon 483 Bin TL gider, + 91 Milyon 714 Bin TL. ile bütçe fazlası ve gelir gerçekleştirme rekoru Silivri Belediyesi adına İstanbul'da kırıldı. Gelir bütçemiz yüzde 22.72 oranında gerçekleşti. 100 Milyon'a yakın bir bütçe fazlasını Silivri Belediyesi olarak verdik. Bu performansımız 2022 yılında da devam edecek.

“2022 YILINDA DA BÜTÇE DİSİPLİNİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Atılım ve Yatırım Yılı olarak ilan ettik. Tabi ki ekonomik şartlarla maliyetlerin üçe katlaması, birçok kamu ihalesinin, okul ihalesinin, Hükümet Konağı, Gençlik Merkezi ihalelerin katılımcı dahi bulamaması noktasında hem azmimizden, hem kararlılığımızdan vazgeçmeden, 2022 yılında da var gücümüzle çalışıp bütçe disiplininden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Silivri Belediyesi, Türkiye'de sayılı, İstanbul'da da bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar vergisini, Kültür Tabiatlar payını, tüm kamu borçlarını günü gününe ödeyen belediyelerden biri. Bu konuda emek harcayan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mali disiplin kararımızdan vazgeçmeden yolumuza devam edeceğiz.”

Sevginar SALİ

                                                                                                                                                                           

YORUM YAP