Volkan Yılmaz’dan Sofular köyünde iftar

Volkan Yılmaz’dan Sofular köyünde iftar

26.04.2022 12:46:04

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın Ramazanda halkı ortak gönül sofralarında buluşma gayreti sınır tanımayarak Bulgaristan'ın Şumnu İli, Sofular Köyündeki Müslümanları iftarda buluşturdu. Yılmaz adına Bulgaristan'da verilecek üç iftardan ilkinin ardından Ercan Çalışkan, Hürhaber aracılığı ile duygu ile teşekkürlerini ifade etti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın talimatı ile Cumartesi akşamı Şumnu'nun Sofular köyünde 500 kişilik bir iftar daveti verildi. Yılmaz adına iftara katılan ve Silivri Belediye Başkanının selamını buradaki Müslüman kardeşlerimize ileten isim de Silivri Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan oldu.

VOLKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİLER

Gerlovo Vakfı aracılığı ile düzenlenen iftar davetine katılan Soydaşlarımız etkinlikten duydukları memnuniyet ve mutluluklarını belirtirken, Halk Özgürlükler Hareketi Şumnu İl Başkanı Aysel Rıfat da Başkan Volkan Yılmaz ve programı onu temsilen yürüten Ercan Çalışkan'a teşekkür etti. Rıfat, “Her vesile ile Silivri'ye geldiğimiz zamanlarda olduğu gibi Bulgaristan'a kadar uzanan Ramazan bereketi sahiplerine, Silivri Belediye Başkanına hayırlar getirsin. Türkiye'den gelen destek ve ilgi bizleri her zaman mutlu ve umutlu kılmakta” şeklinde duygularını tarif etti.

İKİ KÖYDE DAHA İFTAR DÜZENLENECEK

“Kardeşlik sınır tanımıyor” adı altında verilen iftar davetinden iki yerde daha düzenleneceği belirtildi.

ÇALIŞKAN: ANLATILMAZ YAŞANIR

Çalışkan, “Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a böyle bir organizasyon olduğunu belirttiğim anda hiç ikiletmedi. “Hemen biz de yapalım” dedi ve 1500 kişilik bir organizasyon için kolları sıvadık. İftarımızın ilki Şumnu'nun Sofular Köyünde düzenlendi. Buradaki Türk Soydaşlarımızın mutluluğunu tarif etmek çok zor, görüp, bizzat yaşamak gerek. Müslüman kardeşlerimizin ilgi ve alakasına teşekkür ediyorum. Kalplerindeki Türkiye özlemini bir parça giderebildiysek ne mutlu bize. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a duyarlılığı, göçmenleri heyecanlandıran, duygulandıran, geçmiş hafızamız ve gelecek umutlarımızda yer almayı önemsediği için müteşekkiriz” diye konuştu.

Sevginar SALİ

YORUM YAP