“Varsın onlar içlerindeki karanlığa sarılsın! Bizler birbirimize, insanlığımıza daha güçlü sarılalım!”

“Varsın onlar içlerindeki karanlığa sarılsın!  Bizler birbirimize, insanlığımıza daha güçlü sarılalım!”

6.01.2020 15:22:34

Eğitim Sen Sendikası, Van'ın Çatak ilçesinde doğum gününü kutlamak isteyen öğretmenlerin birbirine sarılması nedeniyle disiplin cezası almalarına, yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

 “Pes dedirten” olay hakkında Eğitim Sen Sendikası tarafından yapılan basın açıklamasında yer alan ifadeler şöyle; “Eğitimdeki skandalların ardı arkası kesilmiyor! Her yeni gün, “pes dedirten” gelişmelere tanık oluyoruz. Neden mi? Çünkü eğitim, hiçbir dönemde böylesine niteliksiz, eşitlikten uzak, baskıcı bir kuşatmaya maruz kalmadı.

 

“ÖĞRETMENLERİN BİRBİRİNE SARILMASI SUÇTUR!”

Van'ın Çatak ilçesinde doğum gününü kutlamak isteyen öğretmenlerin birbirlerine sarılması nedeniyle aldıkları disiplin cezası günlerdir konuşuluyor. Adeta kara mizah konusu sayılabilecek bir duruma tanıklık ediyoruz. İki öğretmenin birbirine sarılmasının videoları izleniyor, haklarında disiplin cezası veriliyor, savcılık ortada suç olmadığını açıklıyor ve son noktayı valilik koyuyor, öğretmenlerin birbirine sarılması SUÇTUR!

 

“ARZULADIKLARI YARATMAK İSTEDİKLERİ KARANLIĞIN YÜKSELİŞİNİ İZLİYORLAR!”

Olan biten bu süreci hayretle izleyen bir kesim “Nasıl yani?” derken, ne bu öğretmenlerin sendikasından itiraz sesleri yükseliyor, ne de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan! Çünkü arzuladıkları, makbul gördükleri ve yaratmak istedikleri karanlığın yükselişini izliyorlar!

Çünkü ellerindeki yetkileri, gücü AKP'nin siyasi, toplumsal ve kültürel arzularına teslim etmekten memnunlar! Çünkü kendi varlıklarını bu teslimiyete borçlular! Yoksa mümkün mü, bir okulda müdür olabilmek, Cumhurbaşkanı'nın ve devletin ildeki temsilcisi vali olabilmek, “memnun sen” olabilmek?

İşte bu güç ilişkileriyle çalışma ilişkilerimiz, toplumsal yaşamımız, siyasal rejimimiz ve kültürel dokumuz bir bir yeniden yapılandırılmak isteniyor! Kadınla erkeğin “ateş ve barut” olarak görüldüğü, AKP'nin makbul ilan etmediği her şeyin sakıncalı, yasak, suç ilan edildiği, en insani değerlerin dahi söz konusu makbullük denetiminden geçtiği bir dönemden geçiyoruz.

 

“ÇOCUKLARIMIZI, İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ OLANLARIN KARANLIK DÜNYALARINA TESLİM ETMEYELİM”

Bu nedenledir ki Eğitim Sen olarak öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize bir çağrı yapıyoruz! Varsın onlar içlerindeki karanlığa sarılsın! Bizler birbirimize, insanlığımıza, daha güzel yarınlara daha güçlü sarılalım, el ele verip umut olalım! Çocuklarımızı, insanlıktan nasibini almamış olanların karanlık ve kötücül dünyalarına teslim etmeyelim!”

Haber Merkezi

YORUM YAP