Uzman şeflerden püf noktalar

Uzman şeflerden  püf noktalar

19.12.2015 15:32:40

Uluslararası Mutfak Günleri'nde Türk ve Dünya mutfağı alanında gösterdikleri başarı sonucunda her yıl onlarca madalya kazanarak ilçemizin gururu olan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri geleceğin başarılı şefleri olma yolunda adım adım ilerliyor. Öğretmenleri Haldun Pala ve Meral Filiz Pala'nın rehberliğinde her geçen gün daha da bilinçleniyor, tecrübe kazanıyor ve gelişiyorlar.

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATI ATÖLYE ÇALIŞMASI

Öğrencilerin pratik derslerine katkı sunmak adına Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu ve öğretmenlerinin aldıkları karar doğrultusunda 15 Aralık Salı günü okulda “Gastronomi ve Mutfak Sanatı” Atölye çalışması yapıldı. Bu çalışma Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Wolrd Associaten Chef Societies (WACS) jüri üyeliği yapan Güner Şen, Sezai Kaya, Avni Aktaş gibi alanında uzman şeflerin katılımıyla gerçekleştirildi.

PÜF NOKTALAR ÜZERİNE SHOWLAR VE ANLATIMLAR
Okulun gösteri salonunda öğrenci ve konuklar bir araya geldi. Burada önemli bilgiler paylaşıldı. Daha sonra mutfağa geçildi. Şefler öğrencilere yeni teknikler, tabak sunumu, yiyecek içecek sanatında püf noktalar üzerine çeşitli showlar ve anlatımlar yaptılar.
Ulusal ve Uluslararası yarışmalar hakkında dikkat edilmesi gereken noktalar, yarışma kuralları hakkında bilgilendirmeler yaptılar. İş hayatında karşılaşılan sorunlar ve bunlarla başa çıkma yöntemleri üzerine deneyimlerini paylaştılar. “Gastronomi ve Mutfak Sanatı” Atölye çalışması verimli geçti.

ŞEFLER OKULA HAYRAN KALDI
Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu, öğretmenleriyle birlikte konuklarına okulunu gezdirerek, son hazırlıkları tamamlanmak üzere olan iki yeni mutfak atölyesini de gösterdi. Yapılan sohbet arasında Türkiye genelinde Adana'daki üniversite dışında hiçbir meslek lisesinde tüm öğrencilerin kullanabileceği tam donanımlı mutfak atölyesinin bulunmadığını paylaşan şefler, projesi kendi öğretmenleri tarafından çizilen Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yeni iki mutfağına hayran kaldı. İlçemiz öğrencilerinin çok şanslı olduklarını dile getirerek böyle bir girişimde bulunan okul müdürü ve ekibini tebrik ettiler.
Yeni mutfaklara kavuşmak için gün sayan okul Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine daha sağlıklı koşullarda uygulama eğitimi sunabilecek.     Renginar SALİ

YORUM YAP