Unutulmadı !

Unutulmadı !

25.01.2011 11:33:35
Uğur Mumcu 18. Ölüm yıldönümünde Silivri’de sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katıldığı ortak etkinlikle, “Ülkenin aydınlık yarınları için gözünü kırpmadan taraf olan ve bu yüzden öldürülen Uğur Mumcu ve tüm katledilen aydınların uğruna yaşamını verdiği değerlerin savunucusu olmayı sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz” ifadeleriyle anıldı.
Hacı Bektaş-Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Eğitim-Sen, CHP, ÖDP, Disk Genel-İş, Teskop-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim-İş Silivri’de ortak bir etkinlikle 18 yıl önce hain bir saldırı sonucu kaybettiğimiz Aydın Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu andı.
Mumcu, Silivri’de şu açıklamayla anıldı: “24 Ocak 2011 tarihinde Türkiye üzerinde oynanan oyunları kaleme alan 'Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim, Ben Laikim, Ben anti-emperyalistim, Ben Bağımsız Türkiye'den yanayım, Ben Özgürlükçüyüm, Ben insan Hakları Savunucusuyum, Ben Terörün Karşısındayım, Ben Yobazların, Hırsızların, Vurguncuların, Çıkarcıların, düşmanıyım. Öyleyse vurun, öldürün parçalayın. Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar, çıkacaktır' diyen aydınlanma devrimi savaşçısı Uğur Mumcu'nun demokrasi karşıtı güçler tarafından hain bir suikast sonucu yaşamına son verildi.
Haberin devamı 25 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde
  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Sağlıklı Bir Beden Mi İstiyorsunuz?
Sonraki »

YORUM YAP