Ünal: Örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara taşımayı hedefliyoruz

Ünal: Örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara taşımayı hedefliyoruz

12.12.2023 11:14:45

Silivri Sinoplular Derneği, geniş katılımlı bir programa ev sahipliği yaptı. Başkan Ekrem Ünal, katılımcılara teşekkür ederken, “Silivri Sinoplular Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak amacımız, sahip olduğumuz tarihi ve kültürel zenginliği tanıtarak örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara taşımaktır” dedi.

Silivri Sinoplular Derneği, Pazar günü kahvaltılı bir organizasyon düzenledi. Programa siyaset ve iş dünyasının temsilcileri yoğun katılım gösterdi. Dernek Başkanı Ekrem Ünal, katılımcılara teşekkür etti.
SİNOPLULARI YALNIZ BIRAKMADILAR
Palmiye Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İbrahim Kömür, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ömer Hakverdi, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Birleşik Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Arif Kınık, Silivri Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Ali Tonta, Sinop Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Medine Elzurna, CHP Belediye Başkan Aday Adayları Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız, Doruk Bulut, siyasi parti temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı.
ÜNAL: ADETLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ
Toplantının açılış ve hoş geldiniz konuşması yapan Silivri Sinoplular Derneği Başkanı Ekrem Ünal, katılımcılara teşekkür ederek, dernek faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Ünal katılanlara şöyle seslendi “Türkiye'nin en kuzey ucu olan Sinop, İnce Burun, Hamsilos Koyu, İsfendiyer Feneri, Sinop Kalesi, Erfelek Şelalesi, Türkeli Hacıağaç Yaylaları, Boyabat Tuğlası, Boyabat Pirinci, Gerze Hacı Kadı Tavuğu, Erfelek Kestanesi, Ayancık Kereste Fabrikaları ve tarihte tershaneleriyle meşhur olmuştur. Tarihi ve turistlik güzellikleri yanı sıra Sırık Kebabı, Çerkez Tavuğu (Sızbal), Tirit (ıslama), Aramancar Çorbası, Sinop Mantısı, Haluç, Metes gibi gastronomisiyle de öne çıkmaktadır. Bununla birlikte dünyaca ünlü filozof Diyojen'in de memleketidir.
Silivri Sinoplular Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak amacımız bu tarihi ve kültürel zenginliği tanıtarak örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara taşımaktır. Kahvaltı programımıza gelerek bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım. Afiyet olsun.”
YILMAZ: SİNOP,
TÜRKİYE'MİZİN İNCİSİ
Silivri Sinoplular Yardımlaşma ve Kültür Derneği programı katılımcılarına seslenen Başkan Volkan Yılmaz, “Sinop, zengin bir kültür mirasıyla Türkiye'mizin incisidir, güzel yüzüdür. Silivri'miz de 81 ilimizden vatandaşımızın ikamet ettiği bir şehir, Türkiye'nin güzelliklerinin yansıdığı ve yaşandığı bir kenttir. Tüm hemşerilerimizi bağrına basmış; geleneklerini, göreneklerini, kültürel zenginliklerini benimsemiş; dil, din, ırk, mezhep, memleket ayrımı yapmadan kucaklamıştır. Silivri'mizde hâkim olan hoşgörü, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik iklimine sağladığınız katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. “Adımız bir, anımız bir, acımız bir” diyerek her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
“SİLİVRİ'DE YAŞAYAN HERKESİN
BELEDİYE BAŞKANI OLDUM”
Silivri'ye hizmet yolculuğumuzda 3 ay sonra 5 yılı geride bırakmış olacağız. Göreve talip olup sizlerin huzuruna çıktığımızda ne demiştik; ‘Ellerimizi, kollarımızı sonuna kadar açtık hepinizi kucaklamaya geliyoruz. Memleketi, dini inancı, mezhebi, ırkı ne olursa olsun herkesi kucaklayacağız.' demiştik.
Hanımefendiler, size seslenmiştik; “Elimi uzatıyorum. Elimi havada bırakmayın” demiştik.
Allah'a çok şükür ki bize inanan, bize güvenen bütün hemşehrilerim destek verdi, omuz verdi, bizlerin yanında oldu. Bu kardeşiniz de, bu evladınız da sizlerden aldığı güçle 7/24 canla başla çalışarak hizmet etti.
Sizler için, çocuklarınız için, altyapıdan üstyapıya, eğitimden sağlığa, kültürden sanata kadar birçok alanda yatırımlar yaptı. Baronların, ayrıcalıklı grupların, çıkar çevrelerinin belediye başkanı değil; Silivri'de yaşayan garibin, gurebanın, dulun, yetimin, düşkünün, darda yolda kalmışın, ihtiyaç sahiplerinin, Silivri'de yaşayan herkesin belediye başkanı oldu.
“Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü” dedik, hiçbir kimseyi ayırmadık. “Halka Hizmet, Hakka hizmettir.” dedik, herkese hizmet ettik.
“Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” dedik; yoksul, çaresiz ve kimsesizlere sosyal yardımlar yaptık. “Emanete sahip çıkmak İmanın gereğidir.” dedik, bize emanet edilen her kuruşu layığı ile harcadık, israf etmedik.
“İLERLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”
İşte bu inanç, azim ve kararlılıkla her zaman sizin yanınızda olmaya, sizin yanınızda durmaya, sizlerle yol yürümeye devam edeceğim. “Anımız bir, acımız bir, andımız bir” diyerek yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz” dedi.
“İNSANLIK ÖDEVLERİMİZİ YERİNE
GETİRMEMİZ GEREKİYOR
Programda konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İsrail'in Filistin Gazze'de yaptığı insanlık dışı saldırılarını bir kez daha kınadı. Türkiye'de çeşitli bahanelerle yürüyüş yapıp sokağa çıkanların söz konusu Filistin olunca sessiz kaldığını da belirten Yılmaz, birlik ve beraberliğe dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: “2 ayı geçkin bir süredir dünyanın gözü önünde bir devletin, barbar bir hükümetin devlet başkanının herkese, tüm insanlığa meydan okuması herkes tarafından seyrediliyor. Gözler kapanmış, kulaklar tıkanmış Gazze'den yükselen çığlık hiç kimse tarafından duyulmuyor. Medeniyet, uygar dediğimiz, her fırsatta tüm dünyaya demokrasi dersi verilen Avrupa maalesef sınıfta kaldı. Amerika Birleşik Devletleri her zaman hepimizin bildiği gibi! Bizi yüzen en önemli kısmı ise İslam devletleri teşkilatının sessiz ve sedasız olması. Dünyadan çıkan tek net, kararlı güçlü ses Türkiye Cumhuriyeti devletinden yükseliyor. Türk Milletinden çıkıyor her zaman olduğu gibi. “Dünya beşten büyüktür” diyen ve bir paradigmayı yıkan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan çıkıyor, Türkiye Cumhuriyeti devletinden çıkıyor. Ecdattan aldığı misyonla mazlumlara dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun mazlumlara kol kanat geren Türk milletinden çıkıyor. Dünya bu sessiz sedasız işleyişine devam ederken Türkiye kararlı duruşunu sürdürüyor ama yaşanan insanlık - savaş suçu çocuk çoluk, kilise, cami, hastane demeden bombalar, katledilen insanlar hepimizin gönlünü dağılıyor.
Beni üzen bir diğer konu da hepimizin bir beraber olması gereken insanlık konusunda ayrışmamız. Yaşananları lanetler seniz dininizi değiştirmezsiniz, Müslüman olmazsınız, yalnız ve yalnız insan olursun. Dininiz ne olursa olsun Gazze'de yaşanan insanlık suçudur, bunu kınamak, lanetlemek için Müslüman olmak gerekmiyor. Onlarla bir kardeşlik bu bağınızın olması da gerekmiyor, bir insanlık ödevinizi yerine getirmeniz gerekiyor. En ufak bir olayda yürüyüş yapanlar doğa, ağaç, çevre olunca protesto yürüyüşü düzenleyenler maalesef bu süreçte sınıfta kaldı. En yüksek sesle, en şiddetli şekilde İsrail hükümetini buradan kınıyorum, lanetliyorum.”
Yılmaz, “Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin daim olmasını diliyor, hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Sağ olun… Var olun… Allah'a emanet olun” diyerek sözlerini tamamladı. Buket KARAHIZIR

YORUM YAP