Sevginar Sali

Umut…

En önemli irade ve umut olma sınavını salgın döneminde verdi aslında daha yeni sayılabilecek bir belediye başkanıyken.
Şunun şurasında 2-3 yıl içinde bilim kurgu ve fantastik türden filmlerden aşina olduğumuz şeylerin gerçek hayata dönüşmesinin sosyal yansımaları ile baş etmeye çalışırken, ekonomik sıkıntılar okyanusunda bir yaşama tutunma çabası baş gösterdi.
Türkiye ekonomisi aslında bir krizler ekonomisi olmakla beraber salgının yanı sıra, savaş ve mülteci akını şirazemizi iyice raydan çıkardı.
Bir yandan da 20 yılı deviren bir genel iktidarın mental yorgunluğu, alternatifsizliğinin yarattığı umutsuzluk vs…
Ekonomik krizin ana gündem zirvesini kimseye kaptırmadığı uzunca bir süredir kış şartları ve iyileşme belirtilerinin yokluğuna rağmen Silivri'de ne küçük, ne de büyük mucizeler eksik olmuyor.
Hala ilçemizin dört bir yanında çalışmalar tüm yoğunluğu ile devam ederken, yeni yatırım müjdeleri, destekler ardı arkasına geliyor…
Yarına dair kişisel kaygılar, kentin geleceğine yapılan yatırımlar ışığında insanlara nefes aldırmayı başarırken, zorlukların üstesinden gelinebileceği umudunu diri tutuyor.
Sabahtan akşama bir iyileşme mümkün değil ama ileride bir yerde umudun var olduğu düşüncesi, hareket etmeye devam etmemizi sağlıyor.
İnsanlar artık ekonomik sorunları konuşmaktan da bunaldı. Evet bir ay önce belki hepimiz birer ateşli ekonomist edasıyla acımasızca eleştiriyorduk ancak bunun da bir çözüm olmadığı, kurtarılmayı beklemek ya da başkalarının bir şey yapması yerine her birimizin bir noktada kendi çıkış yolunu bulması gerektiği ortada.
Zor, evet çok efor gerektiriyor ama hiçbir başarının da konfor alanlarında gelişmediği, güç noktalardan, çaba ve emekle evrildiğini de sayısız örnek kanıtlamıştır.
Onun için kendi formülümü veriyorum; kara kara düşünmeyi bırakıp, değiştirebileceklerimizi değiştirip, değiştiremeyeceklerimizi olduğu gibi kabul edip en iyi bildiğimiz işi, en iyi şekilde yapmaya odaklanalım. Kalan enerjimizi de karamsarlığa harcamanın hiçbir faydası yok. Yeni umutlar ve bakış açıları ile farklı çıkış noktalarına odaklanarak, arzu ettiğimiz şeyleri gerçekleştirmek için çalışmaya devam.
Hiçbir çabanın karşılıksız kalmadığı, iyi niyetin mutlak suretle ödüllendirildiğini unutmadan yolumuza devam edelim…
Her şeyin yoluna gireceği ve iyi olacağına dair umut etmek için popülist siyasi söylemlere bile ihtiyacımız yok, yerel yönetim adına yaşadığımız şeyi algılamak, gözlemlemek yeterli.
Şikayet ve mazeretler çok kıymetli bir kaybın sebebi; zaman…

YORUM YAP