“En rahat çalıştığım arkadaşlar”

“En rahat çalıştığım arkadaşlar”

23.12.2022 10:55:49

Huzur Toplantısında konuşan Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, ilçemizde kurumlar arası işbirliği ile görevlilerin sorumluluk bilincine vurgu yaptı.

Huzur Toplantısında söz alan Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, kurumlar arasında güçlü bir diyaloğun olduğu, koordineli, uyumlu, yoğun ve etkili çalıştıklarını paylaştı. Önemli olaylarda Kolluk Kuvvetleriyle birlikte hareket ettiklerini, takibini de birlikte yaptıklarını dile getiren Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suçun niteliğine göre gözaltı veya tutuklamaya sevk işlemleri, serbest bırakılma ve itirazları savcılarımızla istişare ediyoruz. Talep ettiğimiz şekilde karar çıkmaması halinde istinat ve temyiz işlemlerini yine savcılarımızla birlikte diyalog içinde sürdürüyoruz. Uyuşturucu bürosu, Aile içi şiddet Bürosu, Terör Suçları Bürosu, Çocuk Suçları Bürosu, İnfaz koruma memurlarına işlenen suçlarla ilgilenen savcılarımız var.
Önemli hırsızlık olayları, uyuşturucu ticareti, nitelikli dolandırıcılık, adam öldürme veya teşebbüs suçlarında kesinlikle tutuklamaya sevk ediliyor. Serbest bırakılması halinde mutlaka itirazlar yapılıyor.
Gerek Jandarma Komutanımız, gerek Emniyet Müdürümüz son zamanlarda en rahat çalıştığım arkadaşlar. Kendileri çok başarılı. Huzurlarınızda kendilerini tebrik ediyorum.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP