Umuç: Faydalı olacağıma inanıyorum

Umuç: Faydalı olacağıma inanıyorum

20.03.2019 10:22:37

31 Mart seçimlerinde liste şansı arayacak yeni isimlerden biri de Erkan Umuç. CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar'ın ekibinde kontenjan adayı olarak yer alan Umuç, yerel yönetime dahil olma sürecini Hürhaber'e anlattı.

Doğu Otomotiv ortaklarından Erkan Umuç, yeni dönemde Silivri Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Özcan Işıklar'ın listesinde kontenjan adayı olarak yer alan üç isimden biri. Seçimlerden önce kulislerde adı sıkça gündeme gelmekle birlikte, son raddede Umuç, Işıklar'ın listesinde yer alarak yerel yönetime giriş tavrını CHP'den yana netleştirdi.

“TİCARİ HAYAT VE ESNAFLIK DENEYİMİMLE MECLİSE KATKIDA BULUNABİLECEĞİME İNANIYORUM”
İki dönem AK Parti Meclis Üyesi gö-revinde bulunan abisi Osman Umuç'tan dolayı kamuoyunda oluşan ‘AK Partili, CHP'den meclis adayı oldu' algısını sorduğumuz Erkan Umuç, “Abimden dolayı öyle bir algı oluşmuş olabilir ama ben bugüne kadar, AK Parti de dahil olmak üzere hiçbir partiye üye olmadım. Siyasi geçmişim yok, belki tecrübe eksikliği olarak da yorumlanabilir ama ticari hayattaki ve esnaf birikimimle mecliste katkıda bulunabileceğime inanıyorum” şeklinde konuştu.

“SİYASET DE TİCARET DE İNSANİ KONULARIN ÖNÜNE GEÇMEMELİ”
“Biri bana ‘kötü insan' desin kahrımdan ölürüm” şeklinde yaşam hassasiyetlerini paylaşan Umuç, siyasetin de ticaretin de insani konuların önüne geçmemesi gerektiğinin altını çizdi. “Siyasi tecrübem belki yok ama ticari hayattaki deneyim ve bilgi birikimimle Silivri'ye faydalı olabileceğime inanıyorum” diyen Erkan Umuç, meclis üyesi adaylık kararını Başkan Işıklar'ın daveti üzerine yakın çevresi ve görüşlerine önem verdiği kişilerle değerlendirdikten sonra verdiğini paylaştı.
Siyaseti bir hizmet yarışı olarak algıladığını belirten Umuç, “Daha faydalı, iyi ve güzele yönelik bir çaba, hoşgörü, anlayışın ötesine geçmemeli yaptıklarımız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“FAYDALI OLACAĞIMA İNANIYORUM”
Adaylığına yönelik olumlu izlenim ve geri dönüşlerden mutlu olduğunu belirten Umuç, “Kesinlikle faydalı, çok da güzel işler ve hizmetlere vesile olacağıma inancım tam. Sevgi, saygı ve hoşgörü içinde Silivri'yi yönetme iddiasını ortaya koymuş insanlar olarak birlikte yol alacağız. Bu anlayış ve çabaya bir renk katabilirsem ne mutlu bana” diyerek sözlerini tamamladı. Haber Merkezi

YORUM YAP