“Ulus için çizdiği aydınlık yarınlara yürüyeceğiz”

“Ulus için çizdiği aydınlık yarınlara yürüyeceğiz”

10.11.2021 12:55:11

 Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı programda “Ulus için çizdiği aydınlık yarınlara, onun çağını aşan ilerici fikirleriyle yürümeye devam edeceğiz.” diyerek Ata'yı saygı ve minnetle andı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen Çelenk Töreninden sonra Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program sunuldu. Okulun yeni konferans salonunda düzenlenen Törene Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Garnizon Komutanı 1'inci Ordu Komutanlığını temsilen Yarbay Mustafa Çokbüyük, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Serkan Dinç, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Telat Deniz, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum temsilcileri, gaziler, oda ve dernek başkanları ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Okulun Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Ayşe Nurdan Yalçın'ın sunumunda gerçekleştirilen program öğretmenlerden Pelin Atuk'un günün anlam ve önemine dair konuşmasıyla devam etti.

  1. Sınıf öğrencisi Bulut Bayram “Mustafa Kemal Seslense” adlı şiiri okudu.

Teknik hazırlık kısmında okulun Bilgisayar öğretmeni Volkan Çınar'ın görev aldığı, müziklerini Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müzik Öğretmeni İbrahim Orçin'in seslendirdiği, kurgusunu okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Asuman Erarslan'ın yaptığı ve sözlerini yine kendisinin yazdığı, bu güne özel hazırladığı 10 Kasım sinevizyonu kendi sunumuyla gerçekleşti ve büyük beğeni ve alkış aldı. Sinevizyonda Ata'nın çocukluk, manastır yılları, Kurtuluş Savaşı-Cumhuriyet yılları anlatıldı.

Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi, “Kurtuluş Savaşı'nın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin ve çağdaş Türkiye'nin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 83. yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Ulus için çizdiği aydınlık yarınlara, onun çağını aşan ilerici fikirleriyle yürümeye devam edeceğiz. Ruhu şad olsun.” dedi.

İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri, program bitiminde ekibi tebrik etti.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP