“Ülkenin geleceğini, milletin karakterini şekillendiren sizlersiniz”

“Ülkenin geleceğini, milletin karakterini şekillendiren sizlersiniz”

25.11.2022 12:12:12

24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde konuşma yapan İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, öğretmenlik mesleğinin önemine şu sözleriyle değindi, “Ülkenin geleceğini, milletin karakterini ve diğer toplumsal özelliklerinin temel taşı sizlersiniz”.                                                                                                                                           

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı ilçemizde Çelenk Töreniyle başladı. İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler törene katılanlar arasındaydı.çelenk 1İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, müdürlüğü adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunda bulundu.

Sunuculuk görevini Adalet Mesleki Eğitim Merkezi Kurum Müdürü Selahat Özel ve Değirmenköy Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Öznur Arslan üstlendi.

Cumhuriyet'imizin kurucusu, Büyük Önder ve devlet adamı, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ebediyete irtihal etmiş tüm Türk büyükleri, öğretmenler ve tüm Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Volkan Yaran yönetiminde hep birlikte İstiklâl Marşı'mız okunarak, Şanlı Bayrağımız Değirmenköy BİST ÇPAL Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut Alpar'ın komutuyla öğrencileri tarafından göndere çekildi.

KARMA RESİM SERGİSİ

İlçemiz resim öğretmenleri Ömer Faruk Küçükkaya, Münvver Kuş, Ceyda Özdemir, Bedriye Erbaş, Mehmet Öcal, Mustafa Devran Tosun, Mithat Kartal, Yunus Subaşı, Esra Doğan, Fitnat Şirin Turan, Behiye Şengöz, Esma Kaçmaz, Aslı Öcal Öztok, Banu Dizdar ve Şenay Demirel'in katkılarıyla Karma Resim sergisi düzenlendi. Serginin açılışı protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Konuklar, öğretmenlerin sanatsal çalışmalarını inceleyerek bilgi aldılar ve kendilerini tebrik ettiler.sedgi 3_1sergi 1_2sergi 2_3sergi 5_3

SALON KUTLAMA PROGRAMI

Salon kutlama programı, Önder Yılmaz Sahnesi'nde İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve protokolün diğer üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, ebediyete irtihal etmiş tüm Türk büyükleri, öğretmenler ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve müteakiben Değirmenköy BİST ÇPAL Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut Alpar yönetiminde İstiklâl Marşı'mız okundu. Şehit öğretmenlerimiz adına okul yöneticilerimizden Bilal Erel tarafından Kuran Tilaveti okundu.

ÖZER: VATAN EVLATLARINI İSTİKBALE HAZIRLAMAK İÇİN YAPTIĞINIZ TÜM ÇALIŞMALARI YÜREKTEN DESTEKLİYORUM

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in “Öğretmenler Günü Mesajı”nın program sunucusu Değirmenköy BİST ÇPAL Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İlkyaz Ertaş tarafından okundu.

Özer, mesajında şu ifadelerine yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk' e Başöğretmenlik unvanının verildiği ve Millet Mekteplerinin açıldığı bu anlamlı günde, yarınlarımız olan öğrencilerimizi azimle geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Öğretmenler, bir milletin müreffeh bir toplum olması yolunda en çok emek sarf eden ve bireyin öğrenme yolculuğunda ona rehberlik ederek medeniyetlerin inşasında asli görevler üstlenen yol göstericilerdir. Kültürümüzde öğretmenliğin kutsal bir meslek sayılma idraki, kadim geleneğimizden kaynaklanıp bu aziz milletin ilme, irfana, fenne ve öğretmene duyduğu saygının en büyük nişanıdır.

Millî eğitimimizin ilkeleri ve aziz milletimizin değerleri istikametinde yarınlarımızın teminatı olan vatan evlatlarını istikbale hazırlamak için yaptığınız tüm çalışmaları yürekten destekliyorum.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak insani değerleri merkeze alan, fırsat eşitliğine dayanan ve öğretmenin gelişimini sürekli kılan bakış açımızla ülkemizi "Türkiye Yüzyılı"na omuz omuza hazırlayacağız.

Ülkemizin her bir köşesinde görevini fedakârca ifa eden öğretmenlerimize teşekkür ediyor, eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize uzun, sağlıklı ömür diliyor, ebediyete uğurladığımız öğretmenlerimiz ve şehit öğretmenlerimizi de rahmetle yâd ediyorum."

Emekli öğretmenler adına Ersin Bitişik, bir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Adaylığı kalkan öğretmenler adına Ebru Taner, konuşma yaptı.

ARTAR: İLK GÜNKÜ HEYECAN ÜZERİMDE

İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Heyecanlıyım. 25 Yıllık görevime rağmen, ilk günkü heyecan hala üzerimde. Bunun onur ve gururunu taşıyorum.

ÖĞRETMEN BİR ÇOCUĞUN HAYATINA DOKUNDUĞUNDA…

Öğretmenlik; bir çocuğun hayatına dokunmak, onu şekillendirmek. Bir çocuğun hayatına dokunabilmek herhalde mesleğimizin en naif ve duygusal haliyken, üzerimize yüklenen büyük bir sorumluluk. Öğretmen bir çocuğun hayatına dokunduğunda, artık onun gözünde bir ışık, geleceğini şekillendiren bir mimar, suratı asıldığında derdini anlayan bir psikolog, yaralandığında ona yardımcı olan bir hemşire. Güçlü bir toplum için çağın gerektirdiği şekilde yetiştirilmiş bireylere ihtiyaç var. Bu bireyleri yetiştirecek öğretmenlere ihtiyaç var. Türk Milli Eğitim camiası olarak her zaman muasır medeniyet yolunda ilmin, bilimin ve felsefenin ışığında ilerlemeye devam etti.

Bugün öğretmen, öğrenciye bilgi yükleyen, sorunlarını çözebilen, analitik düşünebilen ve doğaya, hayvana, insana duyarlı bir insan olarak yetiştiren bir güç.

ARTAR, ATATÜRK'ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Konuşmamı Cumhuriyet'imizin kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözüyle bitirmek istiyorum: “Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en özverili ve saygıdeğer öğeleridir. Öğretmenler yeni nesil Cumhuriyet'mizin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil sizlerin eseri olacak.”

“RUHLARI ŞAD OLSUN”

Başta Aybüke öğretmen, Necmettin öğretmen tüm şehit öğretmenlerimizin ruhları şad olsun. Şehit öğretmenlerimizin bıraktığı bayrağı devralıp daha çok çalışarak çocuklarımızı yetiştirmek için bu yola baş koyduk. Hepimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

TOĞAN: ÖĞRETMENLERİMİZİN VEFAKÂR VE CEFAKÂR HİZMETLERİNE ŞAHİT OLDUK

İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Bugün önemli bir gün. Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği ve Millet Mekteplerinin açılış günü.

Memleketin en ücra köşelerinde öğretmenlerimizle mesai yaptık. Cumhuriyet'in çocuklarını eğitmek, onlara yön vermek için ne kadar vefakâr ve cefakâr hizmetler yaptığına şahit olduk.

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ, MİLLETİN KARAKTERİNİ VE DİĞER TOPLUMSAL ÖZELLİKLERİNİN TEMEL TAŞI SİZLERSİNİZ”

Öğretmenlik mesleğinin ziyadesiyle bir toplum için kıymetli olduğunun farkında olmalıyız. Asıl bunun farkında olması gerekenler bizzat öğretmenler olmalı çünkü mesleğiniz bütün mesleklerden daha kıymetli. Diğer bütün meslekler sizin elinizden geçiyor. Kişiliğini, ahlakını, meslek etiğini oluşturacak temelleri atanlar sizlersiniz. Kolektif olarak düşündüğümüzde ülkenin geleceğini, milletin karakterini, iş ahlakını ve diğer toplumsal özelliklerini oluşturan en önemli temel taşı sizlersiniz. Bu anlamda teşekkürü sizlere borç biliyoruz. Bugüne kadar bu milletin çocuklarına verdiğiniz emekler için teşekkür ediyoruz.

“ÖĞRETMENLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Görevleri başında bu devlet ve millet için şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin.

“SİZLERE GÜVENİYORUZ”

İnşallah bu milletin aydınlık yüzlerini yetiştirmeye şekillendirmeye devam edeceksiniz. Sizlere güveniyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.”

Mesleğe yeni atanan ve adaylığı kaldırılan öğretmenlerimizin Yemin Töreni gerçekleştirildi.

Emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgeleri” takdim edildi.salon 9

Şehit öğretmenlerimiz adına yapılan ‘‘Hatim Duası'' yapıldı.

‘‘Şehit Öğretmenler'' adlı gösteri sunuldu.salon 4salon 7salon 8

‘‘Biz Öğretmen Olmalıyız'' oratoryosu, ‘‘Benim Adım Öğretmen'' şarkısının işaret diliyle söylenmesi ve Müzik Dinletisinin ardından Ödül Törenine geçildi.

ÖDÜL TÖRENİ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.salon 11

Resim Yarışması birincisi Hasan Özvarnalı İlkokulu öğrencisi Tuna Kılıç, Şiir Yarışması birincisi Çayırdere Ortaokulu öğrencisi Mert Batın Filiz ve Kompozisyon Yarışması birincisi İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Evin Kara ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Renginar SALİ

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » 2022 yılı 3.Çeyrek raporu..

YORUM YAP