“Türk milleti sandıkta hesap sormalı”

“Türk milleti sandıkta hesap sormalı”

7.09.2016 12:13:27

Miliyetçi Halk Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, gazetemiz okuyucuları için gündemi değerlendirdi.

MHP Milletvekili Arzu Erdem, dün gerçekleştirdiği Silivri ziyaretinde Hürhaber Gazetesi'nin de konuğu oldu. İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali ile yaptığı sohbette Erdem, 15 Temmuz'da yaşanan olayları, yansımalarını, ülkemizdeki diğer gelişmeleri değerlendirdi ve Türk milletinin sandıkta hesap sorması gerektiğini savundu.

ERDEM: 15 TEMMUZ DARBE OLARAK TARİHE GEÇMEMELİ, O TÜRK MİLLETİNİN DEMOKRASİ ZAFERİDİR
15 Temmuz 2016 tarihinde yaşananlar hakkında Erdem, düşüncelerini şöyle açıkladı: “15 Temmuz gecesi, Türk halkının demokrasiyi sahiplenmeyle ilgili göstermiş olduğu bir irade oldu. Ben öyle hatırlıyorum. Darbe girişimi meselesiyle alakalı kafamda bir sürü soru işareti var. Köprüyü ele geçiriyorsun 20 tane asker yok. Cumhurbaşkanını almaya gidiyorsun 15 asker yolda “Otel nerede?” diye soruyor. Benim orada görmek istediğim Türk milletinin seferberliğidir. Liderimizin de gösterdiği direnç darbeye önemli yön verdi. 15 Temmuz tarihe darbe kalkışması olarak geçmemeli. O Türk milletinin bir demokrasi zaferidir.
Bu soru işaretlerini bir tarafa bıraktığımız zaman FETÖ terör örgütünün çok kötü bir örgüt olduğunu biliyoruz. Birçok önemli kademeyi ele geçirmiş durumda. Asker ve polis en çok güvendiklerimizdir. Onlar bizim göz bebeğimiz. Öyle de kalmak mecburiyetinde çünkü ülkenin teminatı. Nasıl itibarsızlaştırırız? O akşam beni en çok etkileyenlerden biri o asker çocukların korkuyla bakan gözleri. Bana göre hepsi birer bebek. Emir komutayla oraya gelmişler. Yine onlar çok vicdanlıydı ki tankların içinde olmalarına rağmen insanların üzerine sürmediler. Sürselerdi binlerce şehidimiz olurdu. Benim görmek istediklerim bunlar, yoksa darbeymiş, kalkışmaymış bunları bir tarafa bırakıyorum.

“TÜRK MİLLETİ AYRIŞMALARA RAĞMEN TEK YÜREK OLABİLDİ”
Türk milleti büyük bir milletmiş ki el ele verebildi. O güne kadar çok ayrışma olmuş olmasına rağmen o akşam kim kimdir demeden tek yürek ve tek yumruk olabildi. Askerimizle ilgili kirli tablo hafızalarımızdan silinmeli. Bundan sonra atılması gereken adımlarla ilgili stratejinin çok iyi izlenmesi lazım.

“BİZ BUNLARIN ÜZERİNDE DURACAĞIZ”
Bunların bu kadar yuvalanmasına müsaade eden kimdi? Hükümet bundan ağır bir ders çıkarmalı. Bu tabloyu iyi okuması gerekiyor. 15 Temmuz'a kadar iktidar kimdi? AKP. 15 Temmuz'dan sonra iktidar kimdi? AKP. Peki, 17-25'i milat kabul edip, “O güne kadar kandırıldık” diyorlar. 17-25'ten sonra bank Asya'ya başvurup kredi alıp bir daire alan insan işaretlendi. O, kandırılmış olamaz mı? 17-25'i milat kabul ediyor, o güne kadar yaptığın hataların neden üzerini çiziyorsun? Biz bunların üzerinde duracağız. Madem bir haftada FETÖ'nün bütün eğitim kurumlarını, yurtlarını kapatabilme yeterliliğin vardı 17-25'ten sonra niye kapatmadın? Neden insanları yanlışa sürükledin? Neden onların dershanesine giden çocuklara psikolojik travma yaşatıyorsun?

“MAALESEF MASUM VE SUÇLULAR AYRIŞTIRILMIYOR”
Maalesef masum ve suçlular ayrıştırılmıyor. Toplu görevden alımlar yapılıyor. KPSS'yi topyekûn iptal etmek doğru değildi? Hiç mi hakkıyla kazanan olmadı? O kadar emeğe günah değil mi? FETÖ ile kucak kucağa televizyonlara çıkanlara ne demeli? Başta onlar alınmalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ne istediler de vermedik?” demedi mi? Tarihe utanç olarak geçecek öyle manzaralar var ki… Türkçe Olimpiyatlarında bir liranın üzerindeki Atatürk resmini kaldırıp yerine olimpiyat baskısı yaptılar. Çok az sayıda darphanede o şekilde paralar çıktı. Türkçe Olimpiyatı sırasında “Ne olur bu hasret bitsin, dön artık ülkene” diyen Recep Tayyip Erdoğan değil miydi?
Biz de kaset operasyonuna maruz kalmış bir partiyiz. Orada amaçlanan belliydi. Genel Başkanımız, “Pensilvanya imamı gelecek bunun hesabını verecek” dediği zaman Recep Tayyip Erdoğan ne dedi? “Fetullah Gülen hocanın işi yok da seninle mi uğraşacak?” dedi. Bunların hepsinin hafızalardan silinmemesi lazım.

“MİLLET ARTIK ŞU
İRADEYİ GÖSTERMELİ”
Ben de diyorum ki millet artık şu iradeyi göstermesi lazım. Türk milletinin kalbi aslında çok güzel. Bu yüzden çok çabuk unutuyor. Kin gütmeyi bilmiyor. Ama artık bu konuda ülkemizin, vatanımızın, milletimizin geleceği söz konusuyla biraz kin gütmemiz lazım. Neler oldu? Bunlara kim sebep oldu? Benim çocuklarım nasıl bir tehdit altına girdi? Bence her annenin sorgulaması gerekiyor. Her kadının burada uğradığı mağduriyetleri alt alta yazması gerekiyor. En son gençlerin değerlendirerek oy vermesi lazım.

“TÜRK MİLLETİ SANDIKTA HESAP SORMALI”
Neden 15 Temmuz'dan sonra bu millet demokrasiyi bekledi? Çünkü çok çağrı yapıldı. Peki, 1 Kasım'dan 15 Temmuz'a kadar 600 tane şehit verdik. Hiç mi bayrağı alıp sokağa çıkmaya değmedi. AKP can havliyle Türk milletine sarıldı. Türk milleti vatanı söz konusuyla gerçekten sokağa çıkabildi, bu iradeyi gösterebildi ama işte burada bir sonraki sandıkta hesap da sorması lazım. Bu hesabı sormazsa bu gemi böyle yürür. Batarsa hepimiz batarız.

“KEŞKE BİZİM CEBİMİZDEN ÇIKANLAR ONLARIN CEBİNE GİRSE”
İnanılmaz bir teşvik paketi açıldı. Bir Silivrili olarak size soruyorum, terör, darbe sizi etkilemedi mi? İş adamlarını etkilemedi mi? Neden teşvikler adaletli olarak Türkiye geneline verilmiyor? Keşke bizim cebimizden onların cebine girse, o bölgeye keşke bu söylenen yatırımlar yapılsa. Yine yapılmayacak. Geçmişte barajlar için verilen teşvikler, firmalara peşkeş çekilen paralar, yapılan karakollar ve okullar ne oldu? Onun için bir şeyler yanlış. 3 Milyon Suriyeli'ye kontrolsüz kapılar açıldı. Son üç senede yeni doğanları sordum. 1 Milyon 200 bin yeni doğan var. Kayıt altında olmayan Suriye vatandaşı da var. Toplam 4 milyon oldukları tahmin ediliyor. Ülkemizin nüfusunu 80 milyon olarak öngördüğünüzde onlar yakında yüzde 10'unu teşkil edecek. Bunların önemli bir bölümü maalesef savaştan kaçmış buraya sığınmış ve benim Mehmetçiğim bugün oraya huzur sağlamaya gitti. Adam Florya sahilinde mayosunu giymiş yatıyor, bizim askerimiz Suriye'ye savaşa gitmiş. Burada Türk milletinin farkı ortaya çıkıyor. Türk milleti ülkede savaş olsa da buradan kaçıp başka bir ülkeye ancak vatan haini sığınır. Manevi duygularımızla da oynuyorlar. Elini açana para veriyoruz. Bizim gerçek fakirimiz zaten sokaklarda değil. Avrupa, “Ben 100 bin alırım. Bunları da seçerek alırım.” diyor. Avrupa'nın bu kadar Türkiye ile flört etmesinin sebebi ne? Geri kabul anlaşması.

“CESUR KALEMLERE VE SİYASETÇİLERE İHTİYACIMIZ VAR”
Bu hükümetin vebali çok ağır. Ülkemizde açtığı yaralar çok fazla. Milletimizin görmesi gerekiyor. Siz basın mensupların da işi kolay değil. Özellikle cesur kalem olma becerisini korumaya çalışmak çok zor. Bizim kaybedecek çok şeyimiz yok. Yara almış birçok şeyimizi sarmamız gerekiyor. Sararken de siz cesur kalemlere, siyasetçilere ihtiyacımız var. Bizim gençlerimizin yönü artık belli. Senelerden beri ülkücüler kıyama uğradı. Hepsini göze alarak yanımızdalar. Sizlere çok ihtiyaç var.

“RABBİM TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN VE YÜCELTSİN”
Şehitlerimiz çok yüksek sayıda gelmeye devam ediyor. Çocuklar belki bayramın kara tarafını çok anlamayacaktır. Şehitlerimizin artık gelmediği, şehit haberleri almadığımız, anne ve babaların, milletimizin ağlamadığı bir dönem istiyorum. İnşallah bayram buna vesile olsun. Rabbim Türk milletini korusun ve yüceltsin.” Haber Merkezi

YORUM YAP