“TÜBİTAK Projelerinde öncü olmaktan gurur duyuyoruz”

“TÜBİTAK Projelerinde öncü olmaktan gurur duyuyoruz”

25.05.2019 10:27:55

Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Volkan Nizamoğlu, üst üste gerçekleştirdiği 3. TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışında ekibini tebrik ederek, “TÜBİTAK Projelerinde öncü okul olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

2018-2019 Eğitim-öğretim yılında yoğun başvuruların yapıldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı programına üst üste 3. yıl çalışmaları kabul edilen Atatürk Anadolu Lisesi, 3. TÜBİTAK Bilim Fuarı'nı 22 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirdi.
Fuar açılışına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Cihangir Turan, İlçe TÜBİTAK Koordinatörü Emine Yıldırım, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anadolu Lisesi 3. TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılış kurdelesi hayırlı olsun dilekleri eşliğinde kesildi. Okul Müdürü Volkan Nizamoğlu, Müdür Yardımcıları Ahmet Demir ve Serbülent Fındıklı'dan oluşan idarenin desteği, Proje Yürütücüsü Güray Kartal'ın rehberliğinde, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Araştırma, Tasarım ve İnceleme Projeleri sergilendi.

TANITILAN ARAŞTIRMA, TASARIM VE İNCELEME PROJELERİ
Öğretmenler Nurşah Demir Çoban ve Fatih Korkudur ve ekibi “Stem Eğitim Modelinin Öğrenciler Üzerindeki Etkisi”; Murat Aytin ve ekibi “Zarifçe Düzenlenmiş Bir Yığın Sayı, Hayyam Üçgeni”; Mehmet Özendi ve ekibi “Newton Tipi Olmayan Akışkanlar”; Göksal Afacan ve ekibi “Doğa Kendine Ait Olanı Geri Alır”; Sercan Çetiner ve ekibi “Akıllı Cihazların İnsan İlişkisine olumsuz Etkisi”; Duygu Çetiner ve ekibi “Pi Sayısının Sırrını Çözdük”; Öner Akgün ve ekibi “Besin Maddelerinin Bir Hücreli Canlılar Üzerindeki Etkisi” ; Öznur Aydemir ve ekibi “Küresel Köyün Komşuları”; “Üç Kafadar Eğitim Kiti” ve Burhan Eker ve ekibi “Edebi Tabu” adlı projelerini tanıttılar.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir.” sözünden hareketle çalışmalarını başarıyla sürdüren ve yoğun başvuruya rağmen üç yıl üst üste TÜBİTAK Destekleme Programına katılarak projeleri onaylanan Atatürk Anadolu Lisesi, bu alanda ilçemizde öncülüğünü sürdürüyor.
Bilim Fuarında katılımcılar, öğrencilerin rehberliğinde yapılan çalışmaları izledi. Zaman zaman katılımcılar da uygulamalar yaptı.

NİZAMOĞLU: TEBRİK ETTİ
Okul Müdürümüz Ali Volkan Nizamoğlu, projelere öğrencilerin ve öğretmenlerin çok emek verdiğini kaydederek tüm ekipleri tebrik etti. Öğrencilerin aktif çalışmalara yürütmesine önem veren bir okul olduklarını ve sadece sıralarda öğretmenini dinleyen öğrencilerdense sahaya inen, araştıran, keşfeden ve keşfettiklerini diğer insanlarla paylaşan bireyler yetiştirmenin önemini vurguladı. Bu nedenle TÜBİTAK Projelerinde öncü okul olmaktan gurur duyduklarını belirtti.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP