Değirmenköy’de 2.TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Değirmenköy’de 2.TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

25.05.2019 10:28:50

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi, 2.TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisini gerçekleştirdi. 

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisini gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Kesici ve Abdulbari Alp, İlçe TÜBİTAK Proje koordinatörü Emine Yıldırım, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

SEVGİN: PROJELERİN BİLİM VE TEKNİKTE YENİ BULUŞLARA KAPI ARALAMASINI TEMENNİ EDİYORUM
Fuar açılışında bir konuşma yapan Okul Müdürü Ahmet Sevgin, şu ifadelere yer verdi: “TÜBİTAK'ın desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nı gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar.
Dünyadaki en büyük gücün hayal gücü olduğunu ve bunun da sadece insanlarda bulunduğunu biliyoruz. Yapılacak her türlü proje mutlaka önce bir hayal gücü süzgecinden geçirilir. İşte biz bu tür etkinliklerle öğrencilerimizdeki o yegâne gücü aktifleştirmek ve neticesinde insanlığa faydalı ürünler ortaya çıkarmalarına öncülük etmek için buradayız.
Bilim fuarımızda 30 öğrencimiz 11 danışman öğretmenin nezaretinde gerçeğe dönüştürdükleri hayallerini bizlerle paylaşacaklar.
Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum. İnanıyorum ki bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olacaklardır.
Sevgili gençler; Charles Darwin şöyle der; “Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar tavuk olur. Tavuk olan toplum, önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz!”
Bu düsturla özgürce uçabilmek için, bilim ve teknikte gelişmiş ülkeler arasında yer almak zorundayız. Bunun için de yapmamız gereken tek şey çok çalışmaktır.
Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime, katılımlarınızdan dolayı siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Okul Müdürünün konuşmasının ardından sergi açılışı yapıldı. Konuklar, “Akıllı otopark”, “Matematik nerede?”, “Origami ve Matematik” adlı projelerin de içinde yer aldığı toplam 30 çalışma hakkında bilgi edindiler, birçoğunu da uygulamalı izlediler.
Renginar SALİ

YORUM YAP