Topraksız tarım üretim tesisine ziyaret

Topraksız tarım üretim tesisine ziyaret

16.04.2022 12:27:54

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, konuk Sitovo Ziraat Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine, Değirmenköy'deki topraksız tarım üretim tesisini gezdirdi.

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "Vatandaşlar İçin Eğitim Hareketliliği" projesi kapsamında yürütülen Erasmus + Ana Faaliyet 1 programı ortağı Bulgaristan'dan gelen Sitovo Ziraat Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine geçtiğimiz gün Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan topraksız tarım üretim tesisini gezdirdi.

3000 m2'lik topraksız tarım (su kültürü) yetiştiriciliğinde marul, soğan ve Akdeniz bitkilerini hidroponik ortamda nasıl yetiştirildiği hakkında öğrenciler bilgilendirdi. Ekime gelmiş fidelerin hidroponik sisteme alınmasını ve hasada gelen ürünlerin toplanmasını uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilileri, ilgilerinden dolayı Gökhan Başar ve Yalçın Özcan'a teşekkür etti. Sitovolu öğrenciler, daha sonra TÜRAM'da çelik alma işlemi ve aronya bitkisini araziye dikimini yaparak uygulamalarına son verdiler.

Renginar SALİ

YORUM YAP