Topbaş: Başkanın yetkileri bende var!

Topbaş: Başkanın yetkileri bende var!

14.04.2017 10:37:52

Silivri Sanayici ve İşadamları Dernek üyeleriyle bir araya gelen İBB Başkanı Mimar Dr. Kadir Topbaş, 16 Nisan'da ‘Evet' çıkarsa Cumhurbaşkanının sahip olacağı yetkiler için “Bende var. Ve iyi ki var yapılmasını istediğiniz her şeyin talimatını hemen verebiliyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş dün Silivri SİAD'ı ziyaret etti. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, geçmiş dönem AK Parti Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Yetgin Çavdar ile AK Partili Meclis Üyelerinin eşlik ettiği Topbaş, Silivrili yatırımcılar ile görüş alışverişinde bulundu.

KOCABAŞ, 1/100 BİN'LİK PLAN BEKLENTİLERİNİ YENİLEDİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, rakamlar vererek üyelerinin Türkiye ekonomisine sunduğu katkılara dikkat çekti. Türkiye'nin büyüme hızına Silivri yatırımcıları olarak sundukları desteğin altını çizerek, ülkemizin terörle mücadele gündemine rağmen büyüme kaydetmesi, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın dik duruşundan duydukları memnuniyeti ifade etti. “Hedeflerimize ulaşacağız. Referandumdan sonra daha hızlı bir üretim ve gelişim kaydedeceğiz” diyen Kocabaş, Silivrili sanayiciler olarak 1/100000'lik planlar hakkında 9 yıldır süren beklentilerini yeniledi, yağmur kanalları ve yol sıkıntılarına çözüm beklentilerini aktardı.

“BOĞLUCA'NIN TAMAMLANMASI İÇİN ÖNDERLİK EDİN” ÇAĞRISI
İBB Başkanı Topbaş'ın Silivri'ye önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek kendisine sağlık ve bundan sonraki çalışmalarında da başarı dileyen Kocabaş, “Bu kadar hizmet ettiniz zarar görmeyin istiyorum. Boğluca Deresi çalışmaları çok uzadı çözümü için önderlik edin” ricasında bulundu.

TOPBAŞ: BİZİM GÖREVİMİZ ÖNÜNÜZDEKİ ENGELLERİ
KALDIRMAK
Topbaş, sanayici ve işadamlarımızı selamlayıp başarılarının devamını diledikten sonra “Sizin başarınız Türkiye'nin geleceği. Bizim görevimiz önünüzdeki engelleri kaldırmak. Siz Türkiye'nin ekonomisine katkı sunuyorsunuz. Devlete olan güven ve inancınızın sarsılmaması lazım. Bunun için bizlerin hizmet beklentilerinizi karşılamamız gerek” şeklinde konuştu.

“KALİTELİ ÜRETİM YAPAN ADAM GİBİ ADAM SANAYİCİLERİMİZ VAR”
Araştırma geliştirme çalışmalarının öneminden söz eden Topbaş, birçok ülkede yatırımcıları desteklemenin devlet politikası olarak uygulandığını paylaştı. “Size destek olmalıyız ki Türkiye'nin dünyadaki varlığı etkinlik kazansın. Üretim kalitesinde çok güzel bir yer ve durumdayız. Daha da ileriye gitmeliyiz. Parayı hedefe koymayın sizi köle yapar. Kaliteli üretimi hedefleyin her şey kendiliğinden gelir. Kaliteli üretim yapan adam gibi adam sanayicilerimiz var” diyen İBB Başkanı, yatırım bölgelerinin gelişiminden söz etti ve yatırımcıya sunulan destekleri anlattı.

“AYAĞA KALKMAMIZDAN KORKUYORLAR”
Batı'nın Türkiye üzerinde engelleme çabalarına dikkat çeken Topbaş, “Medeniyetler kurmuş bir milletiz ayağa kalkmamızdan korkuyorlar. Dünyaya açılan müteşebbislerimizin gücü etkisini hissettiriyor. Batı'da karşılıksız hiçbir şey yapılmaz. Hatta bir verir on alırlar. Biz güçlü bir ülkeyiz ve bu güç doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine karşılıksız destek sunuyoruz.

“YATIRIMCILARIMIZA İHTİYAÇLARI OLANI VERMELİYİZ”
‘Sen', ‘ben' veya ‘bu benim işim değil' demeyeceğiz… Birlik olup çalışacağız. Bilgi, beceri ve inovatif düşünceyle gücümüze güç katacağız. Yatırımcılarımıza ihtiyaçları olanı vermeliyiz. Size verdiğimiz her destek daha çok üretim ve yeni hizmetler yapabilmemiz için vergi demek. Biz Silivri'ye 4,5 ayda doğalgaz getirdik. 13 yıldır İBB Başkanı olarak ne söylediysem yaptım, yapamayacağım şeyi de asla söylemedim” dedi.

“ENGELLEYEN CHP'LİLER SORGULUNIYOR MU?” SİTEMİ
Boğluca ile ilgili Kocabaş'ın hatırlatmasına cevap veren Topbaş, “CHP karşı çıktı. Onlar hiç sorgulanmıyor mu? Niye engel oldular. Kaybedilen zaman nasıl telafi edilir, hangi bedelle geri alınır? Biz kendimize iş aramıyoruz ihtiyaç var mı, yok mu bakıyor ve yapıyoruz. Ama Boğluca'ya karşı çıkanlar Silivri'nin 5 senesini çaldılar. Vicdanen üzülüyorlar mı diye merak ediyorum... Silivri'ye faydası olan herkes desteklenmeli” dedi.

“BÜTÇEMİZİ İYİ KULLANDIK”
13 yılda İstanbul'a 98 Milyar Dolar yatırım yaptığını belirten Topbaş, “İktidar partisindeniz diye bize daha çok kaynak verilmiyor ama biz bütçemizi iyi kullanıyoruz” dedi. İSKİ'nin ilçemiz genelinde yaptığı arıtıcı yatırımlarına değinin Topbaş, CHP'nin çöp dağları içinde bıraktığı İstanbul'u milletin parasını harcayarak halen temizlemeye çalıştıklarını söyledi.

PLANLAR KONUSUNDA DESTEK VE EMNİYET BİNASI YAPIM SÖZÜ
İBB Başkanı SİAD üyelerine planlar konusunda tam destek sözü verirken, Silivri Emniyet Binasının yapılacağını da yeniledi.

“AK PARTİ OLARAK  TÜRKİYE'NİN HAYRINA NE VARSA YAPIYORUZ”
16 Nisan sürecine de değinen Topbaş, “ ‘Tek kişiye bu kadar yetki verilir mi?' diyorlar. Bende var. İyi ki de var ve istediğiniz her şeyin talimatını hemen veriyorum. Vatandaş güven ve yetkiyi sandıkta verir, sandıkta alır. Cumhurbaşkanı zaten yargılanamıyordu ve atamalar onun onayı olmadan yapılamıyordu. Bu maddelere itirazlar yersiz. Biz AK Parti olarak Türkiye'nin hayrına ne varsa yapıyoruz” dedi.
Toplantı Topbaş'ın İBB çalışmaları hakkında bilgi vermesi ve SİAD üyelerinin taleplerini iletmesinden sonra tamamlandı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP