Termik santrali durdurma eylemi yapılacak

Termik santrali durdurma eylemi yapılacak

3.06.2017 10:20:26

Silivri Belediyesi, Silivri Çevre Derneği ile birlikte ilçemiz Çayırdere Mahallesi ve Tekirdağ'ın Çerkezköy sınırlarını kapsayacak şekilde kurulması planlanan Trakya'nın akciğerlerine ölümcül bir darbe vuracak termik santralin peşini bırakmıyor.  

Silivri Belediyesi ve Silivri Çevre Derneği, bölgemize yapılması planlanan termik santrale karşı mücadelesini Çayırdere Mahallesinde yapılacak basın açıklaması ile sürdürüyor. İlçemizin en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olan Silivri Çevre Derneği, Silivri Belediyesi işbirliği ile 4 Haziran Pazar günü Çayırdere'de termik santrale karşı bir basın açıklaması düzenliyor. Yasal süreç devam ederken projeye hukuksal olarak da itiraz eden yerel yönetim ve çevre örgütü, sosyal medya farkındalığıyla da kamuoyu oluşturmayı hedefliyor.

KORSAN'DAN DİRENİŞE ÇAĞRI
Türkiye'nin tarımsal açıdan önemli havzalarından olan ve gıda güvencesinin sigortası olabilecek büyüklükteki bir üretim merkezine yapılması istenen termik santral tehdidini püskürtmek için direniş çağrısında bulunan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Dünya Çevre Gününde hep birlikte Çayırdere'deyiz. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 31 Mayıs-5 Haziran tarihlerini Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası olarak ilan etmiş ve her yıl bu başlık altında bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. Bu yılki etkinlik, Çerkezköy ve Çayırdere arasına yapılacak termik santral nedeniyle Çayırdere köy meydanında, Silivri Belediyesi, Silivri Çevre Derneği, tüm Silivrililer ve Çayırdereliler ile birlikte 4 Haziran 2017 Pazar günü saat 12 30'da basın bildirisi okumak olacak. Silivri Belediyesi ve Silivri Çevre Derneği ile birlikte Silivri Motosiklet Kulübü, Greenpeace, KOS (Kuzey Ormanları Savunması), Tema Silivri Temsilciliği bu basın açıklamasına katılacaklar. Saat 11.00'dan itibaren Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesi'nde toplanmaya başlayacağız ve sonra otobüslerle Çayırdere'ye doğru yola çıkacağız. Tüm Silivri halkı, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler bu basın açıklamamıza davetlidirler.”
Haber Merkezi

YORUM YAP