Ferhan Tezcan

Terim ile yönetimin arası açık mı?

1984 yılıydı. Galatasaray ligde iyi sonuçlar almıyordu. Takımın başında iddialı hoca Hırvat İviç vardı. İviç o zamanların Yugoslavya'sının en önemli futbol adamlarından biriydi.

Galatasaray'a da iddialı gelmiş ancak istediklerini gerçekleştirememişti.

Mayıs ayıydı. Galatasaray'da genel kongre vardı. Başkanlığa tıp profesörü Ali Uras seçilmiş ve yönetimine çok genç ve önemli isimleri almıştı. Alp Yalman, Faruk Süren, Ergun Gürsoy, Özhan Canaydın, rahmetli Selçuk Uygur ve Levent Çenger gibi isimler yönetime girdiler.

Yönetim seçilince İviç başkan Uras'dan randevu istedi. Transfer işlerini konuşacak ve almak istediği oyuncuları söyleyecekti. Alp Yalman'ın yazıhanesi Tatko'da buluştular. Ali Uras, Alp Yalman, İviç, Günay Kayarlar ve menajer Naci Özkaya toplantıdaydı. Uzun konuşmalar oldu.

İviç kaleye Simoviç'in alınmasını istiyor, İsmail, Yusuf, Semih gibi oyuncuları kadroda görmek istediğini iletiyordu. Haa bir de özel bir ricası vardı. Uzun yıllar takımın kaptanlığını yapan Fatih Terim'in futbola veda etmesini ve yanında yardımcı olarak çalışmasını istiyordu.

Ona göre Fatih Terim ile bu iş yürümüyordu. İviç'in bu istekleri kabul gördü. Hatta Fatih'e bu konuyu Alp Yalman'ın iletmesi de karara bağlandı.

O gün evdeydim. Erken gelmiştim. Telefon çaldı. Alp Yalman'ın yazıhanesinde olan toplantıya katılanlardan biriydi. Telefonda ‘uyuma oğlum' diyordu. Güldü ve olanları anlattı. Sonra da bağladı ‘Abin gidiyor' Bu konuşma sonrası arabama atladığım gibi Cağaloğlu'nda soluğu aldım. MİLLİYET'in binası oradaydı. Gazete de o saatte sadece İslam Çupi vardı. Yazımı yazdım, ona da gösterdim. Başlığı o attı. ‘Fatih'e jübile teklifi' Fatih antrenmanlara en erken gelirdi. O gün de erken gelmişti. Masaj yapılırken masör Mehmet Akpençe soruyor  ''Gazeteyi gördün mü?  ''Getir '' diyen Fatih gazeteyi görünce kalktığı gibi giyinip tesisi terk ediyor ve iş yerine gidiyordu.

 Türkiye ayağa kalkmıştı. Bütün herkes Fatih Terim'i arıyordu. Yönetimde hareketlenmiş ve açıklama yapmıştı, ‘Haber doğru değil.' Ancak Fatih Terim bu gelişmelere şöyle yanıt veriyordu. ‘Ferhan Tezcan'a inanıyorum. Yönetime inanmıyorum.'

 Tam 15 gün Fatih Terim antrenmana gitmedi. Sakatım dedi. Sonra ne mi oldu. İviç bastı gitti, Fatih Terim bir yıl daha futbol oynadı.

İSTEDİKLERİ ALINMADI

Galatasaray'ın bugünkü yönetimi ile Terim'in arasının iyi olması beklenmemeli.  Galatasaray'da Fatih Terim'in uğraşları sonucu Arda getirilmişti. Emre Kılıç'ı da aldıran Terim'di. Oğulcan da öyle.

Ancak kulüp oyuncu satmakta başarılı olamıyor. Fatih Terim'in arzu ettiklerini de alamıyordu. Seri ve Lemina 'da başarılı olunmamıştı. Falcao ve Diagne satılamamıştı. Satılmasını istediği oyuncular vardı. Jimmy  Durmaz'ın, Emre Taşdemir'in  hatta hatta   Şener'in  gönderilmesini  istiyor, Sekidika , Ozonvafor ,Ynus   gibi  oyuncuları   kiralanmasını  istiyordu.

Ama yönetimde başkanın sesi soluğu yoktu. Rahatsızlığı ile uğraşıyordu.  Konuşan Abdürrahim Albayrak'tı. O da bu işleri çok iyi bildiğini zannediyor, Galatasaray'ın her zaman satacak oyuncusu vardır gibi çok klişe sözler ediyordu.

Oysa Fatih Terim önceki gün Hajduk Split maçı öncesi uzun bir konuşma yapmış ve içini biraz dökmüştü. ‘Olmadığı zaman almak zor. Herkes orta saha niye yok? Niye o yok, bu yok diye soruyor. Halledemiyoruz. Halletmek için belki beceremiyoruz. Biz Galatasaray'da böyle yetiştik. Bakalım Ekim'e kadar kimleri alabileceğiz?'

İşte Fatih Terim'in yakınışlarının bir bölümü böyleydi. Daha neler söylemişti. Şimdi herkesin gözü Galatasaray'ın yapabileceği transferlerde. Ne yapalım bize de bunu eski başkanlar alıştırdı.

FENERBAHÇE DOYMUYOR

Fenerbahçe 18. oyuncuyu getirdi.  5 Ekim'e kadar 20'yı geçer diye düşünüyorum. Fenerbahçe'nin olduğu kadar Beşiktaş'ın da iyi olmasını isteyenlerdeyim. Başakşehir diye bir kulüp düşünemiyorum. Taraftarı olmayan kulüp olur mu?

Türkiye'de tarihte geçen sezon sonunda şampiyonluğu 750 kişiyle kutlayan tek kulüp Başakşehir oldu. Fatih Karagümrük bile şampiyon olduğunda İstanbul ayağa kalktı.

Maalesef Göksel Gümüşdağ'ı mutlu ettik. Keşke Kasımpaşa da bir yerlere gelse. Neyse biz dönelim Fenerbahçe'ye. Fenerbahçe sürekli Emre Belezoğlu'nun istekleri doğrultusunda oyuncu alıyor. Alınsın.  Ama hem bu seneyi kurtarmak hem de seneye yatırım yapmak olunca transferler yerinde ve olumlu.

ABUBAKAR NE YAPAR?

Beşiktaş'da transferde son dakikada ‘gaza bastı' Abubakar eski oyuncuları. Önce PAOK'a elendiler, sonra da Rıo Ave maçıyla Avrupa'ya veda ettiler. Rio maçında Beşiktaş kötü oynamadı. Bayağı da gol kaçırdı. Ancak sağbeki hala yok Vida gidiyor mu? O da belli değil. Yani anlayacağınız Beşiktaş bir şeyler yapıyor ama hala yeterli değil.

Abubakar bizim bildiğimiz Abukar mı zamanla anlayacağız.

Bakalım içinden ne çıkacak?

YORUM YAP