Tatar: Yönetirken sizlerden büyük güç alıyoruz

Tatar: Yönetirken sizlerden büyük güç alıyoruz

21.10.2017 11:56:32

Silivri'de görev yapan muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Sayalar Mahalle Muhtarı Mustafa Tatar, ilçemizin sorunlarının çözümü ve vatandaşlara hizmet yolunda diyalog ve işbirliği içerisinde hareket eden kişi, kurum ve kuruluşlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim gününün “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmasının uygun görülmesi münasebetiyle tüm yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde de Muhtarlar Günü kutlandı. Kutlama programı, Atatürk Anıtına muhtarlar tarafından çelenk konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması, günün anlam ve önemini belirtilen konuşma yapılması akabinde Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlık makamı ziyareti ile sona erdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve yönetimi, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, İlçe Sağlık Müdürü Özcan Açıkbaş, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, CHP'li ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ömer Ercan ve mahallemiz muhtarlarını bu anlamlı günde yalnız bırakmayanlar arasında yer aldı.

“BİZİM TOPLUMU İYİ VE DOĞRU YÖNE YÖNLENDİRMEK GİBİ ÖNEMLİ BİR GÖREVİMİZ VAR”
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Sayalar Mahalle Muhtarı Mustafa Tatar tarafından yapıldı. Tatar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Saygıdeğer Silivrili hemşerilerim, Muhtarlar Günü'nü kutlama törenimize hoş geldiniz. Muhtarlık mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, organları seçimle işbaşına gelen, merkezi ve yerel yönetime yardımcı olan bir kuruluştur. Muhtarlık muhtar ve ihtiyar heyetinden oluşmaktadır. Muhtarlar kurumlarda bakanlıkların ve genel müdürlüklerin, il ve ilçe kuruluşları ile belediyelerde mahallenin temsilcisidir. Mahallelerde ise resmi kurumların temsilcileridir. İhtiyar heyeti muhtarın danışma ye yardımcı birimidir. Muhtarlar mahalle ile ilgili alacağı kararları ihtiyar heyeti ile birlikte alırlar. Osmanlı döneminde, 19. yüzyılda devlet-halk ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla merkezi idarenin bir parçası olarak bazı yardımcı kuruluşlar kurulmuştur. Muhtar ve ihtiyar heyetleri de bu kuruluşlardandır. 0 günkü hukuk sisteminde muhtarların kanun ve emirleri ilan etme, tebligat ve vergi toplamada idareye yardımcı olma, yaralama ve ölüm olaylarını haber verme gibi görevleri vardı. Bu görevler bugünde muhtarlarımızın asli görevlerindendir. Saygıdeğer katılımcılar, muhtarlık gönüllülük temelinde özveri ile yapılır. Muhtarlar 7 gün 24 saat görevinin başındadır. Mahallesinin ve mahalle halkının her türlü sorunları ile ilgilenir ve çözüm bulmaya çalışırlar. Değerli muhtar arkadaşlarım bizim toplumu iyi ve doğru yöne yönlendirme görevimiz vardır. Yeni düşünceler üretip, onları uygulamaya geçirme konusunda topluma ön ayak olmak bizim asli görevimizdir.

“MAHALLE TOPLANTILARINDAN BÜYÜK YARAR GÖRÜYORUZ”
Bölüm müdürleri ve kaymakamımız kısım amirleri ile birlikte mahallelerde mahalle halkıyla toplantılar yapıyor. Bu toplantılar çok yararlı olmaktadır. Mahalle halkı bu toplantılarda sorunlarını ilk ağızdan aktarmakta. Sorunlara ilgili birimlerin yetkilileri tarafından çözüm üretilmektedir. Bu tür toplantıların kesintisiz biçimde devam etmesini temenni ediyoruz.

“YÖNETİRKEN VE YÖNLENDİRİRKEN SİZLERDEN BÜYÜK GÜÇ ALIYORUZ”
Belediyemiz mahallelerde ihtiyaçlarımıza anında cevap vermektedir. Buradan Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarımıza, Meclis Üyelerimize, Birim Müdürlerimize, belediyemizin tüm emekçilerine mahallelerde verdikleri hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunuyorum ve bu hizmetlerin artarak devam etmesini umuyor ve bekliyorum. Büyükşehir Belediyesi'ne, Büyükşehir'le koordineli çalışan Yol Bakım, İSKİ, İGDAŞ gibi kurumların müdür ve şeflerine, emekçilerine, Büyükşehir Belediyesi ile muhtarlar arasında koordinasyonu sağlayan Muhtarlar Müdürlüğü, Su ve Su Ürünleri Müdürlüğü ve veterinerler Müdürlüğündeki müdür, şef ve çalışanlara bizlere verdikleri desteklerden dolayı onlara buradan minnet duygularımızı gönderiyoruz. Ayrıca siyasi partilerimizin İlçe Teşkilatlarına da muhtarlarımıza gösterdikleri ilgi ve alakadan ve çözüm odaklı çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca güzel Silivri'mize görev yapan tüm resmi dairelerin müdür, şef ve memurlarına, oda başkanlarına, yöre derneklerine birlikte çalışmış olmaktan memnun olduğumuzu altını çizerek dile getiriyorum. Değerli resmi daire çalışanları, odalarımızın başkan ve yöneticileri, yöre derneklerimizin yöneticileri, değerli basın mensupları yönetirken ve yönlendirirken sizlerden büyük güç alıyoruz, mahallelerimizi sizlerle birlikte yönetiyoruz. Güzel sloganımızı burada bir kez daha haykırıyoruz; Silivri'de yaşamak güzeldir. Değerli katılımcılar, konuşmama son verirken bana sizlere hitap etme şerefini veren Çanta Sancaktepe Mahallesi Muhtarımız ve Muhtarlar Dernek Başkanımız Sayın Ömer Ercan'a şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizdeki tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü kutluyor, beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”

Çelenk töreni burada sona erdi. Resmi tören muhtarlarımızın Başkanlık ve Kaymakamlık makamını ziyareti ile devam etti.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP