Tamaylıgil’den Anayasa mesaisi

Tamaylıgil’den Anayasa mesaisi

23.03.2017 14:26:49

Ses getiren çalışmalarıyla gündemden düşmeyen CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, referandumdan ‘hayır' sonucunun çıkması için ilçemizde yoğun bir mesaiye imza attı.

AK Parti'nin MHP ile anlaşarak hazırladığı Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçişi esas alan anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmemesi amacıyla süreç içinde toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye özen gösteren CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, bir takım temaslarda bulunmak üzere geldiği Silivri ziyaretinde yurttaşları 16 Nisan'da Cumhuriyet rejimine sahip çıkmaya çağırdı. Kapı kapı dolaşarak halktan ‘hayır' oyu kullanmalarını isteyen Tamaylıgil'e ziyaretlerinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Anayasa değişikliği paketine karşı çıkma gerekçelerini anlatmak üzere vatandaşlarla bir araya gelen siyasiler, referandumun kaderini etkileyecek kararsız seçmen kitlesinin tercihini değiştirmek üzere aralıksız bir şekilde saha çalışmaları yapıyor.

MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET
‘Hayır' mesaisine Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile başlayan heyet, mahallelerde yapılan çalışmalarla ilgili eksik ve önerileri dinledikten sonra Cumhurbaşkanlığı Sistemi çatısı altında getirilmesi öngörülen yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. İstişare toplantısı, Dernek Başkanı Ömer Ercan ve muhtarların merak ettiği tüm soruları yanıtlanarak noktalandı.

SELİMPAŞA'YI ARŞINLADILAR
Referandumun önemini daha çok insana aktarmaya çalışan Tamaylıgil ve beraberindekiler, Selimpaşa Mahallesinde Songül Yazıcı'nın evine misafir oldu akabinde Yoğurthane bölgesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

DANAMANDIRA / SAYALAR / ÇAYIRDERE ÇIKARMASI
Dört koldan yapılmak istenen anayasa değişikliğinin kuvvetler ayrılığı açısından çok ciddi tehlikeler içerdiğini anlatmaya çalışan CHP'liler, Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere Mahallelerinde halkla buluşarak Türkiye'nin siyasal tarihinde yaşanmakta olan kırılma sürecinin en önemli dönüm noktasına gelindiğini belirtti. “Mesele vatan meselesi” diyen partililer, mahalle sakinlerini demokratik rejimi yıkıp, otoriter bir rejim anlayışı ile yürütmeyi tek kişinin istek ve arzusuna emanet eden anayasa değişikliğine karşı ‘hayır' cephesinde birleşmeye davet etti.

ESNAFLARLA REFERANDUM SOHBETİ
Referandum sürecini zembereği ‘milli ve demokratik' olan barışçıl zeminde yürütmeye kararlı olduklarını vurgulayan CHP'liler, Silivri merkezde de esnafa ziyarette bulunarak hayırlı işler dileklerini iletti, Türkiye'nin gidişatını tayin edici bir ikileme dönüşen halk oylamasında destek beklentilerini açıkladı.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP